Chapter 132.2

933 37 24
                                    

donderdag 21 januari 2016

Rond 11:00 uur wordt Louis de kamer in geroepen door een kraamhulp. Hij staat gelijk op en loopt achter haar aan naar binnen.

Niall en Zayn lopen heen en weer op de gang en Liam zit op zijn telefoon.

Tussen mij en Harry zijn twee lege stoelen. Ik kijk naar hem en schud mijn hoofd. Hij draait zijn hoofd om en even kijken we elkaar recht in de ogen, totdat ik snel mijn gezicht weer weg draai.

Mijn telefoon gaat en snel sta ik op. 'Hi, met Olivia', zeg ik. 'Hey, met Gianna... Ik moet je wat vertellen.'

'Vertel.' 'Oké, het is echt heel raar en het slaat helemaal nergens op in mijn hoofd, maar ik hoorde net een half gesprek tussen Samuel en Luna.

'Samuel zei iets over een plan dat aan het lukken is. Toen hadden ze het over jou, maar ik kon niet goed verstaan wat ze zeiden. Ze zaten in de slaapkamer van Luna en ik zat in de woonkamer. Ook hoorde ik een paar keer Harry's naam vallen...' 

'What the fuck?' zeg ik met gefronste wenkbrauwen. 'I know. Een paar weken geleden hoorde ik ze ook al iets zeggen over dat jij en Harry niet bij elkaar passen en dat jij beter bij iemand anders paste, of zo. Ik dacht toen al, waar hebben die het over? Maar ik heb het toen laten gaan.

'Ik snap alleen niet waar die twee mee bezig zijn.' 'Wat een vaag iets, zeg...' mompel ik. 'Dat dacht ik nou ook. Ik weet niet wat er met die twee aan de hand is, maar ik ga proberen erachter te komen.' 

'Detective Gi is in da house', grinnik ik. Ze lacht kort, maar wordt daarna weer serieus. 'Hoe gaat het met je?' 'Gaat wel.' 'Ben je thuis?' 'Nee, eh... Ik ben met de jongens weg.' 'Harry ook?' 'Ja, lekker ongemakkelijk.'

'Nou, ik laat nog wel wat van me horen, oké?' 'Top.' 'Doei, Liv.' 'Bye.' 

Ik doe mijn telefoon in mijn kontzak en loop naar de vending machine. Ik gooi er wat geld in, waarna er een flesje water naar beneden komt rollen.

Ik draai de dop eraf en neem een grote slok. Ik vraag me af waar Sam en Luna in godsnaam mee bezig zijn... Maar waarschijnlijk is het niks bijzonders; ik praat ook weleens over May en Matt of Zayn en Gigi.

Opeens komt er iemand naast me staan en ik kijk op. Harry gooit ook geld in de automaat en toetst een nummer in. 

'Liv, wil je het me alsjeblieft uit laten leggen? Het is niet wat je-' 'Harry, er valt niks uit te leggen. Je hebt mijn vriendin gezoend. Je had me ook gewoon kunnen vertellen dat je klaar met me was. Dat had minder pijn gedaan.'

Ik draai me om en loop snel van hem weg. 'Liv, ik ben helemaal niet klaar met je. Ik hou zo veel van je. Je bent alles, Liv', hoor ik hem zeggen, maar ik negeer hem.

Opeens komt Louis met een grote lach het kamertje uit. 'Hij is geboren! Ik ben vader!' zegt hij enthousiast. 

Ik loop gelijk naar hem toe en geef hem een knuffel. 'Gefeliciteerd', zeg ik. 'Kom mee naar binnen. Dan kunnen jullie hem zien. Hij is fooking precious', zegt Louis.

We gaan achter hem aan naar binnen. Briana zit rechtop in het bed. Haar haar zit door het zweet aan haar gezicht vastgeplakt en haar gezicht is helemaal rood. En ze heeft de grootste glimlach op haar gezicht.

'Hoi, ik ben Olivia', stel ik me snel voor, 'Ik heb deze voor hem gekocht.' Ik geef haar een rompertje met de tekst I have the best daddy ever

'Wat schattig!' zegt ze, 'Bedankt!' De rest geeft haar ook wat kleine cadeautjes; van sokken tot mutsjes.

Louis pakt Freddie voorzichtig van Briana aan en drukt zijn lippen zacht op het hoofdje van het kleine jongetje. 

'Hij is echt heel klein...' zeg ik. Ik leg zonder erbij na te denken mijn hand op mijn onderbuik. Opeens weet ik het zeker; ik ga mijn kindje niet weg doen. Al moet ik de opvoeding alleen doen. 

'Wie zal de volgende zijn die een baby krijgt?' grinnikt Liam. Niall en Louis draaien tegelijk hun hoofden naar mij en kijken me aan. 

Ik voel dat mijn wangen rood worden. 'Wat?' lach ik nerveus. De andere jongens kijken mij inmiddels ook aan. 

Ineens begint iedereen door elkaar te praten. 'Oh my God...' zegt Briana. 'Daarom wilde je geen alcohol!' zegt Liam. 'Ben je zwanger?' vraagt Harry. 

Hij kijkt me aan. Tranen staan in zijn ogen en ik knik. 'Ja', zeg ik zacht, 'Ja, ik ben zwanger.' Een traan loopt over zijn wang. 

Dan loopt hij naar me toe en slaat hij zijn armen stevig om me heen. 'Wanneer ben je erachter gekomen?' vraagt hij. 

Ik duw hem langzaam van me weg en doe een stap naar achteren. 'De avond waarop jij vreemd ging', zeg ik zacht. Harry zucht, maar zegt verder niks. Hij blijft me steeds aankijken. Opeens staat zijn blik bezorgd. 

'Je eet wel genoeg, toch?' fluistert hij. 'Ja, shut up', zucht ik, waarna ik met mijn ogen rol. Zayn kijkt me kort aan en aait dan het hoofd van het jongetje in Louis' armen.

'Wil je hem vasthouden?' vraagt Briana aan mij. Ik knik. Louis loopt naar me toe en legt Freddie in mijn armen. 'Hello, pretty boy...' fluister ik. 

Uit het niks begint hij te huilen en snel geef in hem aan Briana, wie hem glimlachend aanpakt. 'Heren, de familie van de vader is er. Ik moet jullie vragen de kamer te verlaten, anders is het toch wat te druk', zegt een verpleegster. 

'Lou, ik denk dat wij dan naar huis gaan. Bel ons als je wat nodig hebt', zegt Liam, terwijl hij naar de deur loopt.

De jongens en ik gaan de kamer uit. Ik zie Jay en Lottie al staan. Ik loop snel naar ze toe en geef ze een knuffel. 'Hij is prachtig', glimlach ik. 'Dan moeten we maar snel gaan kijken', zegt Mark, terwijl hij voorop naar de kamer loopt.

'Liv, heb je al een echo laten maken?' vraagt Harry aan mij. Ik zucht en rol mijn ogen. 'Nee, Harry. Alsof ik geen andere dingen aan mijn hoofd heb dan een fucking echo. Duizend jaar geleden ging het ook prima zonder. Ik wil naar huis.' 

Niall pakt mijn hand en ik loop snel achter hem aan naar de uitgang van het gebouw. Zayn en Liam lopen vlak achter ons.

'Hier heb je de sleutels', zegt Liam, 'Zayn en ik gaan nog even roken.' Ik pak de sleutels uit zijn hand en Niall en ik lopen snel door naar de auto. 

Opeens hoor ik het geluid van een camera en chagrijnig draai ik me naar de man om. 'Ga lekker ergens anders foto's van maken', zeg ik geïrriteerd. Ik laat Nialls hand los en loop naar de man toe. 'Bemoei je lekker met je eigen leven en ga weg.'

Dan draai ik me om en haast ik me naar de auto. Niall komt achter me aan. 'Ik weet niet of dat handig was, Liv...' 'I don't care.' 

Sweet Creature✓Where stories live. Discover now