Chapter 32.

1.9K 51 37
                                    

zondag 4 augustus

Harry en ik lopen de studio in, helemaal onderin het hotel, naast het zwembad waar we de eerste dag heen gingen. 

Liam en Niall zitten er al. Zayn staat achter het glas te zingen. 'Waar is Louis?' vraagt Harry. 'Naar de wc',  zegt Niall. 

'Oh, oké. Dus we doen I Want To Write You A Song en Olivia vandaag?'

'Klopt. Jij zingt mee met Medicine, toch?' Liam kijkt me aan.

'Ja', zeg ik, 'En een keer zonder mij, voor op jullie album.' Ik kan er niets aan doen en een brede glimlach ontstaat op mijn gezicht. 

Liam glimlacht en draait zich weer naar Zayn toe. Zayn zwaait naar me en ik zwaai terug. 'Heb je er zin in?' vraagt Louis. Hij komt de kamer binnen rennen.

'Ja!' zeg ik blij. 'Mooi, mooi! For God's Sake, Niall!' Louis valt bijna om, doordat hij over Nialls benen struikelt. 'Hé! Dat deed ik niet! Je moet zelf uitkijken waar je loopt!'

'Je had je benen ook even in kunnen trekken', zucht Louis. 'Nope.' 'Fooking loser...' Louis rolt met zijn ogen en gaat naast Liam op een stoel zitten.

Harry en ik gaan op het bankje zitten. Harry trekt me tegen zich aan en houdt me stevig vast. 'Shit, ik heb je de lyrics niet geleerd, hè?' zegt hij opeens.

'Nee, klopt. Maar ik kan het wel met mijn mobiel erbij doen.' 'Oké. Wacht, zal ik even zingen welk deel jij doet?' 'Ja, graag', knik ik. 

'Everything I need I get from you, giving back is all I wanna do',  zingt hij, 'En dan doen we de chorus met z'n drieën. Jij, Louis en ik de eerste keer. De tweede keer de andere jongens en de laatste keer jij met Niall.'

'Oké, leuk!' zeg ik. Ik herhaal de tekst in mijn hoofd. De tekst blijft best makkelijk hangen, net als de melodie, wat het een stuk makkelijker maakt. 

'Oké, Olivia!' roept Liam, 'We gaan jouw deel opnemen!'

'Zal ik mee naar binnen gaan?' vraagt Harry. 'Kan dat?' 'Ja, natuurlijk. Dan laat ik wel zien hoe het werkt. Het is niet heel ingewikkeld.' Ik knik en sta op. Harry pakt mijn hand en we lopen samen het hokje in. 

'Hier, zet deze maar op.' Harry geeft me een koptelefoon, die ik over mijn oren zet. Ik hoor Liams stem erdoor heen.  'Ben je er klaar voor?' Ik knik.

Ik wacht totdat Niall, Louis, Liam en Zayn me tegelijk een seintje geven en begin te zingen in de microfoon. 

'Everything I need I get from you, giving back is all I wanna do', zing ik. 

Na ongeveer tien keer dezelfde regel gezongen te hebben, is het eindelijk goed gelukt. 

Dan komt Louis ook het hokje in en zetten hij en Harry ook een koptelefoon op. We doen de chorus samen. 

Dit hebben we minstens twintig keer gezongen totdat het goed was. Zeker omdat Louis na een tijdje rare teksten begon te zingen, in plaats van de echte lyrics. 

'Dat doe je maar on stage', had Liam lachend gezegd, 'Maar nu even normaal, Lou!' Niall ging helemaal stuk en Zayn schudde ongeduldig zijn hoofd. We zijn nu bijna klaar. Alleen Niall en ik moeten nog. 

'Ik heb honger', zucht Niall. 'Ik ook', fluister ik. 'We kunnen je gewoon horen!' zegt Louis. Zijn stem klinkt luid door de koptelefoon. 

'Gaan we zo eten, dan?' 'Ja, als jullie dit zo snel mogelijk zo goed mogelijk doen, komt het helemaal goed!' zegt Liam, 'Oké, jullie kunnen!'

We zingen samen de chorus, wat eerlijk gezegd behoorlijk goed klinkt, en na drie keer is het goed, volgens de jongens aan de andere kant van het glas. 

Ik leg de koptelefoon weg. 'Gaan we nu eten, dan?' vraag ik aan niemand in het bijzonder. 'Zullen we naar het restaurant gaan, dan?' vraagt Zayn. Iedereen stemt ermee in. 

Na een kwartier zitten we allemaal met een vol bord voor ons aan een tafel. 'Wanneer nemen jullie dat kerstlied eigenlijk op?' vraag ik. 'Over drie dagen', zegt Liam. 

'Welk nummer doen jullie?' 'Christmas must be something more', zegt Niall, met zijn mond vol kip. 'Oeh, leuk!'

'Wow, dat wist ik niet eens!' zegt Louis verbaasd. 'Ik ook niet', zegt Zayn en ook Harry schudt zijn hoofd. 'Heb ik het niet aan jullie verteld?' vraagt Liam verbaasd. 

'Nee.' 'Je hebt het wel iets van vijf keer aan mij verteld', zegt Niall. 'Ah. Volgende keer regelt Simon die shit maar. Of iemand van het management, ik ben er klaar mee.' Liam neemt boos een slok van zijn Cola. 

'Hij doet toch niets. Hij loopt alleen maar te zeuren dat we alles fout doen. En zelf zit 'ie in z'n kantoortje met z'n vette buik', zucht Louis.

'Dan moet hij niet gaan lopen zeuren. Asshole.' Liam zucht en wrijft vermoeid met zijn handen in zijn gezicht.

'Het is gewoon een fooking looser en wij zitten ermee opgescheept.' Louis rolt zijn ogen en schudt zijn hoofd terwijl hij het zegt. 

Ik prik met mijn vork in mijn salade. Simon komt altijd best wel egoïstisch over, maar dit is gewoon asociaal. Ik schud vol ongeloof mijn hoofd en zucht. 

'Sorry dat we zo aan het zeiken zijn, maar we zijn het echt zat.' Harry kijkt me aan met een spijtige blik. 

'Ik snap het. Sorry hoor, maar ik vind hem echt een egoïstische apenlul.' Ik zie dat Niall lacht om wat ik zeg, net als Louis.

'Klopt', zegt Zayn met een serieus gezicht, 'Ik ben er wel klaar mee. Als het zo door gaat, stap ik uit de band.'

'Nee!' roepen de andere jongens en ik tegelijk. 'Hoezo niet? Hier heb je toch niks aan? Dan kan ik het net zo goed zelf doen.'

'Daar heb je wel gelijk in', zucht Louis, 'Maar dat is gewoon kut tegenover de fans. We kunnen dan beter Simon over halen om wat te gaan doen of een andere manager en een andere labelgroup vinden.'

'Dat is ook een optie', zegt Harry, 'Gewoon weg van Simon.'

Zayn haalt zijn schouders op en neem een hap van zijn eten. 

'Jongens, mag ik wat zeggen?' 

Iedereen kijkt me aan. 'Ja', zegt Liam. 

'Jullie mogen niet uit elkaar gaan. Echt niet. Ik kan dat niet aan. De andere Directioners ook niet. Als de band breekt, breken wij ook. Al ga alleen jij eruit, Zayn, dan is het geen One Direction meer. Dan is het Louis, Liam, Harry en Niall. En... Gewoon nee. Alsjeblieft...' Mijn stem slaat een paar keer over en ik voel een traan op mijn wang. 

'Hey, babe, kijk me eens aan', zegt Harry. 

Hij draait mijn gezicht met zijn hand naar hem toe en ik kijk in zijn ogen. 

'Het komt goed. En, stel we gaan uit elkaar, dan weet ik zeker dat we weer bij elkaar komen. Maar we blijven gewoon bij elkaar. Ik kan niet zonder die sukkels.' Harry kijkt me indringend aan en ik knik. 

'Beloof je het?'

'Ik beloof het. Wij beloven het.' Ik knik en Harry kust me zacht op mijn lippen. 

'Het komt goed.'

Ik knik en veeg mijn traan weg. 

Sweet Creature✓Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu