Chapter 79.

1.1K 34 6
                                    

woensdag 28 augustus 2015

Louis en ik gaan samen zitten in de McDonald's. We hebben allebei een burger, friet en wat te drinken. We hebben voor Liam een parfum van Tom Ford gekocht.

 Het kostte £450,81 wat naar mijn mening echt te duur is voor een geurtje. Ik hoefde van Louis niet mee te betalen, maar dan voel ik me zo slecht. Dus ik heb £100 betaald. 

'Lou...' begin ik twijfelachtig. 'Ja, wat is er?' Hij kijkt me vragend aan. 'Ik wil je wat vragen', zeg ik met rode wangen. 'Je kan me altijd alles vragen. Oké?' Hij leunt zijn hoofd op zijn handen en kijkt me met een lieve lach aan. 

'Ja, weet ik. Nou, oké. Ik heb denk ik een nummer geschreven, maar ik weet niet zo goed of de tekst wel goed is...' 'Heb je het bij je?' vraagt Louis enthousiast. 

Ik knik en pak het boekje uit mijn rugzak. 'Je mag me niet uitlachen', zeg ik onzeker. Louis zucht en kijkt me aan. 'Ik zal nooit een songtekst uitlachen als iemand echt z'n best erop gedaan heeft.' Ik pak het boekje aan en begint te lezen.

Hij krijgt een kleine glimlach op zijn gezicht en hij bijt op zijn lip. Zijn wenkbrauwen fronsen even en gaan dan omhoog. Hij knikt goedkeurend naar het schrift en leest weer verder. 

Na een tijdje kijkt hij op en zegt: 'Liv, dit is echt super goed!' 'Nou...' begin ik. 'Nee, geen "nou" het is echt heel erg goed! Ik wou dat ik dit geschreven had!' 'Echt?' vraag ik verbaasd. 'Ja. Echt.' 'Zal ik het vanavond voor hem zingen?' 'Ja.' Hij kijkt me enthousiast aan. 

'Ik weet niet...' 'Ik weet het wel. Als je dat nummer voor mij geschreven had, dan zou ik nog meer van je gaan houden dan dat ik al deed.' 'Ja?' 'Liv, je hoeft niet zo onzeker te zijn, oké? Zullen we na het eten naar een muziekwinkel gaan? Dan speel je het eerst een keer voor mij. Dan heb je het in ieder geval al voor iemand gespeeld.' 'Oké.' 

Ik neem een hap van mijn burger en staar langs Louis heen naar buiten. Ik zie twee meisjes nieuwsgierig onze kant opkijken en ik glimlach. Ik was ooit een van die meisjes. En nu zit ik hier met Louis en heb ik een relatie met Harry. Een korte lach verlaat mijn mond. 

Louis kijkt me vragend aan. 

'Alles is zo onwerkelijk. Ik ben van geobsedeerde fan tot vrienden en vriendin van Harry gegaan. Ik kan het soms nog steeds niet bevatten. Dat ik jullie echt bijna dagelijks zie. Dat we met elkaar praten...' 'En toch is het zo, Livvie.' 'Noem me niet zo!' 'Livvie, Livvie, lief.' Louis en ik schieten tegelijk in de lach. 

Tranen rollen over onze wangen wanneer we eindelijk uitgelachen zijn. 'What the fucking hell, zo grappig was het niet eens', grinnikt Louis hoofdschuddend. 'I know', zeg ik, waarna ik met mijn ogen rol. 

Als we ons eten op hebben, staan we op en gaan we naar buiten. Paul loopt voor ons en houdt de weg vrij. Louis maakt snel een paar foto's met fans en pakt mijn hand vast. Het valt me op hoe klein zijn hand is, vergeleken met die van Harry. Hij trekt me mee een steegje in. 

We lopen snel door en komen uiteindelijk uit bij een muziekwinkel. Zodra we binnen komen, valt mijn mond open. Het gebouw staat vol met gitaren, piano's, drumstellen en nog meer instrumenten. 'Holy shit!' zeg ik verbaasd, 'Ik ben nog nooit in een muziekwinkel geweest die zo veel heeft!' 

Louis slaat zijn arm om me heen en begint te lopen. 'Ik kom hier wel vaker, een beetje jammen. De eigenaar is echt super chill. Hij heet John. Hij is er meestal alleen op maandag, donderdag en vrijdag. Zullen we naar achteren lopen? Daar staan de mooiste gitaren.' 'Oké...' 

Ik kijk nog steeds bewonderend om me heen. Zodra we achterin de winkel zijn, pakt Louis twee gitaren van de standaards. Hij geeft er een aan mij. We gaan op de grond op een paar kussens zitten en Louis kijkt me aan. 'Wat moet ik spelen?' 

'Oké, eerst G, dan D, A en E minor. De rest allemaal major, hè.' 'Oké, zo?' Hij speelt de akkoorden en kijkt me vragend aan. 'Ja, precies. En dan dit ritme.' Ik doe het voor en hij speelt me na. 'Ja, perfect.'

Louis telt af en we beginnen tegelijk te spelen. Voorzichtig zing ik de tekst die ik geschreven heb voor Harry. Na een tijdje zingt Louis steeds een klein beetje met me mee. Wanneer we het nummer vier gespeeld hebben, hang ik mijn gitaar weer op aan de muur en plof weer naast Louis neer op de kussens.

Hij slaat zijn arm om me heen en trekt me dicht tegen hem aan. 'Ik weet zeker dat het geweldig wordt vanavond met Harry', zegt Louis geruststellend. 'Dank je, Lou.' Louis lacht en drukt een kus op mijn voorhoofd. 

Dan staat hij op en hangt hij zijn gitaar op. Hij pakt zijn telefoon en begint te typen. 'De auto staat over twee minuten voor de deur, dan gaan we naar huis toe. Harry is denk ik op je aan het wachten...' Ik knik en sta ook op van de kussens. 

We lopen vast richting de uitgang van de winkel, waar Paul voor de deur staat. 'Leuke dag gehad?' vraagt hij aan ons. 'Ja, heel leuk!' zeg ik vrolijk. 'Jij ook een goede dag gehad?' lacht Louis. 'Ja, prima. Is altijd wel gezellig met jou, Lou.' Louis grinnikt en geeft Paul een por tussen zijn ribben. 

Zodra de auto er staat, lopen we snel naar buiten toe. De paar fans die er staan gaan snel met Louis op de foto, maar we zitten al snel weer in de auto. Ik ga tegen Louis aan zitten en hij slaat zijn arm om me heen. 

Ik ben echt zenuwachtig. Straks vindt Harry het nummer helemaal niet goed of leuk... Ik zucht en staar naar buiten terwijl Louis geruststellend over mijn arm wrijft. Hij heeft een sigaret aangestoken en het raam een stukje open gedraaid, zodat de rook de auto uit gaat. 

Als we er zijn, stappen we uit de auto en nemen we de lift naar boven. Vlak voor de deur blijf ik stil staan. Louis kijkt me aan en glimlacht naar me. 'Het komt, love.' 'Dank je, Lou.' Dan duw ik de deur open.

Het is donker in de keuken en ik knipper met mijn ogen. 'Ik ga vast naar mijn kamer', zegt Louis. Hij knijpt een keer geruststellend in mijn schouder en verdwijnt dan richting zijn kamer. 

Ik doe mijn jas uit en leg die op de barkruk. Ik doe mijn schoenen uit en loop naar de slaapkamer van mij en Harry. Ik open voorzichtig de deur en hoor rustige gitaarmuziek spelen. Ik kijk naar binnen en een grote  glimlach ontstaat op mijn gezicht...


Sweet Creature✓Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu