Chapter 127.2

928 40 30
                                    

zaterdag 16 januari 2016

Zodra ik de deur open doe, valt May me om mijn hals en houdt ze me stevig vast. 'Kom', zeg ik snel, waarna ik haar mee trek naar de slaapkamer van Louis. 

Ik vertel haar precies wat er is gebeurd en vol ongeloof schudt ze haar hoofd. 'Ik kan dit haast niet geloven', zegt ze zacht, 'Tijdens oudjaarsdag zat hij de hele tijd verliefd naar je te kijken. Ik kan niet geloven dat hij Luna heeft geprobeerd te zoenen die avond. Luna!' 

Ik haar mijn schouders op, 'Blijkbaar wel.' De deur van de slaapkamer gaat voorzichtig open en Louis kijkt ons aan. 'Hey May', glimlacht hij. 'Hey.'

'Liv, ik heb Liam gebeld. Als je wil, mag je bij hem en Niall thuis blijven. Zo lang je nodig hebt. Ik denk niet dat het erg fijn is om hier nu met Harry in hetzelfde appartement te zitten. Liam weet het ene wel, het ander niet.' 'Dank je, Lou.' 

'Harry zit nu beneden tv te kijken, dus je kan gewoon jullie slaapkamer in om spullen te pakken.' 'Echt heel erg bedankt, Louis.' Ik sta op van het bed en geef hem een knuffel. 

'Ik hou van je, Liv. Geen probleem.' 'Ik ook van jou. Maar dit moet ook lastig zijn voor jou... Harry is je beste vriend.' 'En jij bent mijn beste vriendin, Liv. Ik bel Liam, dan is hij er over een half uur.' Ik knik en trek May mee naar mijn slaapkamer.

Ik trek mijn koffer uit de kast en begin broeken en hoodies en truien erin te proppen, terwijl May in de badkamer al mijn spullen pakt. 

Zodra we alles in de koffer hebben gekregen, trek ik mijn All Stars aan en slepen we de koffer naar beneden. 'Hoe voel je je?' fluistert May zacht, terwijl ze naar mijn buik kijkt.

'Nergens last van', glimlach ik fluisterend, 'Louis weet het trouwens ook. Maar jullie zijn de enige die het weten.' May knikt. 

Opeens komt Harry de keuken in lopen. Zodra hij me ziet, staat hij stil en staart hij me aan. Zijn ogen zijn rood en ik heb hem nog nooit zo onverzorgd gezien. Zijn haar is vet en hij heeft grote wallen onder zijn ogen.

'Liv, ik had het nooit moeten laten gebeuren', fluistert hij, terwijl hij een stap in mijn richting zet. 'Harry, please...' zeg ik met trillende stem. 'Liv, ik hou van je. Ik-' 'Harry, ik denk dat het beter is als je even niks zegt', zegt May. Ik schenk haar een dankbare blik.

Op precies dat moment gaat de bel. 'Kom', zeg ik en May loopt achter me aan. We stappen de lift in en buiten geeft Liam me gelijk een knuffel. Hij zegt verder niks en loopt naar zijn auto. May en ik gaan achterin zitten. 

Er klinkt zachte muziek in de auto, maar gelukkig vragen ze me niks. Ik staar naar buiten en slaak een diepe zucht. Ik hoor dat ik een berichtje krijg en kijk op mijn telefoon.

GIANNA

11:02
Hey Liv. Luna vertelde me wat er is gebeurd en het spijt me zo erg dat je dit mee moet maken. Ik ben er altijd voor je, oké? Neem je tijd en probeer wat tot rust te komen. Ik hou van je. G

11:04
Dank je, Gi♥ Ik ga nu naar Liam en Niall en May is hier. Maar ik laat nog wel wat van me horen. Ik hou ook van jou.

Zodra we bij het huis van Liam en Niall aankomen, plof ik neer op de bank. Ik ben hier nog niet zo vaak geweest, omdat de jongens meestal naar ons appartement toe komen. Het het appartement van Liam en Niall is wat kleiner dan ons appartement, maar wel ontzettend gezellig.

Niall komt de kamer in en zodra hij me ziet, slaat hij zonder wat te zeggen zijn armen om me heen. Hij en Louis zijn echt mijn beste vrienden geworden in de tijd die ik hier heb doorgebracht. 

Natuurlijk ben ik ook close met Liam en Zayn, maar Niall en Louis zijn toch anders. 

Niall haalt zijn hand langzaam door mijn haar en drukt een kus op mijn kruin . 'Het komt goed, Liv. Ik weet het zeker', fluistert hij. Ik knik en laat hem los. 'Thanks dat ik hier mag blijven.' 'Je bent hier altijd welkom, Olivia', zegt Liam. 

Ik glimlach en ga weer op de bank zitten. Op de televisie staat een of andere documentaire op, waar ik me op probeer te concentreren.

May zit naast mij op de bank en zit een spelletje te doen op haar telefoon, terwijl ze soms mee kijkt naar de tv. Ik heb geen idee waar Liam en Niall heen gegaan zijn. 

Mijn telefoon trilt en ik kijk wie het is. Luna. Eerlijk gezegd heb ik nu even helemaal geen zin in haar. Ik weet dat het niet haar schuld is, maar toch.

LUNA

12:57
Hey, ik hoop dat het goed met je gaat. Ik snap niet waarom Harry dit zou doen, maar misschien is hij toch de womanizer zoals de media hem voordoet... Het spijt me, babe. Maar ik moest het je vertellen. Ik kon het je niet niet vertellen. En ik weet dat het pijn doet. 

12:59
Ik ben blij dat je het vertelt hebt. Zal ook niet makkelijk zijn geweest voor jou. En hij is geen womanizer. En noem het aub nooit meer zo. Hoe lullig hij ook doet, dat is hij niet.

13:02
Sorry. Zullen we vanmiddag samen wat drinken?

13:09
Nee, mijn hoofd staat daar nu niet echt naar... 

13:09
Snap ik. Ik dacht om je misschien wat op te vrolijken zodat je niet alleen bent.

13:11
Bedankt, maar ik ben niet alleen. Ik heb de jongens en May is hier. 

13:12
Laat het me weten als ik langs moet komen. Ik ben er voor je.

13:13
I will. 

13:14
Ik hou van je, Liv. 

Ik zucht en antwoord niet. Ze moet nu niet zo gaan slijmen. Ik ben even helemaal klaar met haar. Hoewel het niet haar schuld is, ben ik toch wel boos op haar.

'What's up?' vraagt May. Ik laat haar de berichtjes zien en ze rolt met haar ogen. 'Sorry hoor, maar die meid spoort echt niet.' Ik haal mijn schouders op. 'Whatever.'

'Niall en ik gaan lunch halen. Lusten jullie ook een pizza of liever wat anders?' vraagt Liam, terwijl hij de kamer in loopt. 

Ik schud mijn hoofd, 'Ik hoef niet. Geen honger.' 'Liv, je kan niet niks eten', zegt Liam. May kijkt me ook bezorgd aan. 'Ik hoef echt niet.' 

Liam kijkt me even aan en zegt, 'Ik neem toch wat voor je mee. May, pizza?' 'Ja, lekker', glimlacht ze.

Zodra Liam de kamer uit is, kijkt May me aan, 'Liv, je mag niet terugvallen.' 'Ik val niet terug. Ik heb gewoon geen honger.' May zucht en geeft me een bezorgde blik. 'May, ik kan echt wel een keer een maaltijd overslaan. Dan ben ik niet gelijk weer ziek.' 'Oké. Beloof me dat je vanavond wel eet, dan.' Ik knik. 'Beloofd.'


Sweet Creature✓Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu