B8

422 27 3
                                    

Nemohla jsem tomu uvěřit ani poté, co jsme se vrátili k Andrewsovým, abychom to oslavili. Jediné, co mě utvrzovalo v tom, že to nebyl sen, byl prsten na mém prsteníčku. Hlavně jsem ale nemohla uvěřit svým pocitům ohledně celého zasnoubení. Je to obrovský krok v životě a já před takovými vždycky utíkala. Tentokrát jsem ale neměla nutkání vzít nohy na ramena. Bylo to nezvyklé, ale ne nepříjemné.
"Jak dlouho sis tohle plánoval?" Zeptala jsem se Freda, když jsme spolu seděli na verandě poté, co jsme přijali gratulace od Andrewsových a slavnostně si připili. Fred seděl spokojeně rozvalený na sedačce vedle mě a sledovali jsme spolu měsíc a moře.
"To, že si tě k sobě připoutám na věky věků?" Usmál se. "Hned od začátku."
"Vždyť víš o čem mluvím." Zasmála jsem se a šťouchla ho do boku.
"Už jsem ti to řekl. Prsten jsem pořídil před pár týdny. To, že chci abys byla se mnou navždycky jsem věděl už dlouho, ale to, že nic jiného než tě mít za ženu nechci a že tě požádám takhle brzo, jsem si opravdu uvědomil v tu chvíli, když jsem tě viděl sedět u mé postele u Munga, když jsem se probral. Voldemort už sice není, ale může se stát cokoliv a já nechci ztrácet čas."
"To ti to plánování zabralo dost času," popíchla jsem ho.
"Jasně že jo. Je to práce naplánovat tohle všechno. V tajnosti. S Georgem jsme nejprve vymysleli tuhle cestu pro Katie a chtěl jsem tě požádat, až se všichni vrátíme domů. Pak jsem si ale řekl, že když budeme na nějakém krásném místě, byla by to škoda nevyužít."
"Tak to je ten argument o kterém mluvil George?"
"Přesně tak. Ta včerejší noční procházka mě utvrdila v tom, že tady je to dokonalé místo, ale ještě tomu něco chybělo. Když jsem se se svým plánem svěřil Katie, hned navrhla tuhle jeskyni, kterou objevila. Řekla, že to je ideální místo."
"A měla pravdu. Bylo to nádherné." Položila jsem mu hlavu na rameno.
"Jsem tak strašně rád, žes mi řekla ano."
"A proč bych neměla?"
"Já nevím," na hlase bylo znát, že znervózněl. "To, jak jsi mluvila o těch svých pocitech prázdnoty a pak to, že jsme dospěli z donucení.. vždyť co je víc dospěláckého než manželský život? Toho jsem se bál. Že nebudeš chtít tenhle krok udělat, protože by ti to něco vzalo."
"Nikdy bych tě neodmítla, Frede Weasley. Věřím, že mi to nic vzít nemůže. Jedině mi to něco dá." Podívala jsem se na něj vážně. "A navíc, svatba se musí naplánovat. Schválit. Kdyby ne, tak nám to tvoje mamka a můj táta nikdy neodpustí. Stačí, že se najednou dozví, že má vnuka."
"No.. to je fakt." Zasmál se. "Mamku z toho trefí. Bill se oženil, ale první vnouče má od George."
"A bude plánovat další svatbu."
"Necháš ji plánovat naši svatbu?" Podivil se.
"Jo. Protože pochybuju, že by přežila to, že nemůže s ničím pomáhat nebo něco dělat. Budeme jí muset něčím zaměstnat."
"Jsi geniální, víš o tom?" Podíval se na mě s láskou v očích. "Mamka bude nadšená, že tě získá. A je vidět, že už víš jak na ni."
"Však to je moje práce, nebo ne?" Zasmála jsem se. Dveře se otevřely a na terasu vyšel zbytek obyvatel domu, včetně malého Tommyho, který si poklidně hověl v náruči své mámy.
"Tak co vy dvě hrdličky?" Ušklíbla se na nás Katie a s Tommym a Georgem se posadili na dvojsedačku vedle nás. Katini rodiče se posadili do křesel naproti.
"Ále vždyť to znáš. Nic důležitého. Jen tu probíráme náš budoucí život." Zasmála jsem se.
"Hlavně to, že až se vrátíme do Londýna, naše mamka se z těch novinek asi zblázní," dodal Fred.
"To si nemyslím," řekla Katina mamka. "Vždyť jste dospělí. Máte svůj vlastní rozum."
"To sice ano, ale stejně si myslím, že bude v šoku, že je babičkou a ne od Billa."
"Billa?" Podivil se Katin táta.
"Ano. Náš nejstarší bratr se oženil loni v létě."
"To je hezké." Usmála se paní Andrewsová. "A máte ještě další sourozence?"
"Vždyť jsem ti to už jednou říkala mami," odpověděla za kluky Katie. "Mají tři starší bratry a mladšího bratra a sestru." Paní Andrewsová vypadala, že přemýšlí, ale nakonec jen zavrtěla hlavou.
"Tolik dětí. Vsadím se, že u vás bylo vždycky rušno."
"Když byl doma ještě Bill s Charliem, tak většinou ano. Není se čemu divit, když bylo pět kluků v domě. Když se pak odstěhovali, bylo to jiné, ale dva starší nahradili dva mladší. Nakonec se odstěhoval i náš poslední starší bratr Percy a nakonec my. Doma teď už zůstávají Ron s Ginny. Často za nimi ale chodíme, aby si mamka moc nezvykala na to ticho." Pokračoval v konverzaci George.

Celý večer se nesl v duchu milého povídání a vyprávění zážitků. Po několika příjemně strávených hodinách jsme usoudili, že je na čase jít spát. George se rozhodl zůstat s Katie a Tomem a já s Fredem jsme se pomalu vraceli do penzionu.
"Myslíš, že se s námi Katie vrátí do Londýna? Andrewsovi tady vypadají spokojeně." Nadhodila jsem po chvíli ticha. Tahle myšlenka mě trápila už několik hodin. Co když se ani Katie s námi nebude chtít vrátit?
"Já bych to dnes neřešil. George si s ní chce o tom sám promluvit v soukromí." Odpověděl mi po chvíli. "Taky se mi tady ale zdají spokojení. A Katie taky. Mají tu dům, pláž, slunce. Ne šedo a deštivo jako je v Londýně."
"Dobře. Tak nad tím teď nebudeme přemýšlet. Stejně to rozhodnutí není na nás." Řekla jsem, když jsme vešli do penzionu. Modlila jsem se ale, aby se Katie rozhodla vrátit. Za recepcí se na nás smála stejná slečna jako včera. Jen jsme na ni oba kývli a šli nahoru.
V pokoji na nás čekalo překvapení. Po posteli byly rozházené lístky z růží, v kyblíku na lince bylo šampaňské, dvě skleničky a miska jahod, a pokoj osvětlovalo několik zapálených svíček.
"To jsi taky naplánoval?" Řekla jsem dojatě.
"Samozřejmě. Poprosil jsem Katinu mámu aby sem doručila můj vzkaz, aby to pro nás na večer připravili. Taková událost se přeci musí oslavit. Je to bohužel bez kouzel, ale to ti rád vynahradím až budeme doma."
"Nic jiného bych ani nečekala," zasmála jsem se. "Určitě to bude velkolepé, ale tohle je nádherné, takže se budeš muset hodně snažit."
Ozvalo se tiché zaklepání na dveře. Fred otevřel a převzal od osoby za nimi podnos s jídlem, které pak položil na stůl. Byla jsem nadšená a dojatá, jako ještě nikdy v životě.
"Tak se do toho pustíme," usmála jsem se zeširoka a s rozhodnutím si tuhle noc pořádně užít se vydala ke svému snoubenci.










Tak co myslíte? Vrátí se Katie s nimi do Anglie nebo ne? 😇😃

NOVÝ ZAČÁTEKWhere stories live. Discover now