Září - část 2.

1.1K 51 1
                                    

"Hele ty zaláskovaná, neválej se tady a chystej se na pořádnou pařbu!" Začala kolem mě poskakovat Laura a Em se k ní hned přidala. Nesouhlasně jsem zamručela.

"Mě se nikam nechce. Chci jít spát," řekla jsem mrzutě. Laura se zastavila uprostřed pohybu.

"Cože? Co s tebou ten holomek udělal? Ať nám okamžitě vrátí pařmenku Mayu!" Vylezla na moji postel a začala na ní skákat.

"Já jsem nikdy nebyla pařmenka," zaprotestovala jsem a uhnula před její nohou.

"No tak od teď budeš! Dělej! Oblíkej se! Přijdeme zase pozdě! Na ostatních kolejích jsou párty v plném proudu!" Přiřítila se ke mě Kat a společně s Em mě popadly za ruce a stáhly z postele. Měla jsem štěstí, že jsem minula hranu kufru, ale smůlu, že jsem dopadla na bolavou půlku.

"Au!" Zamračila jsem se.

"Co je? Bolí tě zadek? Vsadim, se že za to může Weasley," zasmála se Laura a pak se na mě soucitně podívala.

"Jo," přikývla jsem a vyhrabala se na nohy. Když jsem se rozhlédla po holkách, nevěřícně na mě koukaly. Nejdřív jsem nechápala proč.

"Vy sprosťačky!" Vykřikla jsem, když mi to došlo. "To není ten důvod."

"Já jsem si říkala, že ty a zezadu.."

"Nech toho! Nic nebylo!" Okřikla jsem šklebící se Kat.

"Ale neříkej mi, že sis to ještě ani jednou nepředstavila. Jaký to bude. Nemyslím teď jen zezadu.." přisedla si ke mě na postel.

"Vážně? Proč by si nás měla představovat při.." nedořekla jsem to.

"Při sexu? To je normální. Jsme ve věku, kdy se o to začínáme zajímat. Vsadím se s tebou, že Fred na to myslel celý léto," dokončila moji větu Laura.

"A co ty o tom víš?" Zeptala jsem se podezřívavě. Moje otázka jí zaskočila.

"A s pravdou ven! Co bylo?" Vyhrkla Em a i se Sof se usadili k nám.

"Nic nebylo. S kým by asi bylo?" Zesmutněla Laura a opřela se o sloupek postele.

"Já myslela, že chodíš s tím klukem z Mrzimoru. Jak se jmenuje?" Otočila jsem se na holky a doufala, že mi poradí to jméno.

"Myslíš Cedrika? Ten se se mnou rozešel. Představte si, že ten hňup mi ani neřekl proč! Chápete to? Byli jsme spolu tři měsíce, klapalo nám to a pak najednou přijde a řekne, že je konec!" Rozčílila se. Cedrika jsem všehovšudy viděla jednou. Na konci roku, když jsme stály s Laurou před hradem, za ní přišel a začal se s námi normálně bavit. Předtím jsem o něm slyšela spoustu drbů. Je to prý nejhezčí kluk na škole a každá by ho chtěla ulovit. O mě tohle samozřejmě neplatilo. Nejhezčí je podle mě Fred. Cedrika bych přidala do skupiny celkem ucházejících kluků. Jestli se ale rozešel s tak úžasnou holkou, jako je Laura, tak je to opravdu idiot.

"To je taková škoda. Slušelo vám to spolu," objala ji Kat.

"No nic. Nechci se o tom bavit. Ce se stalo, stalo se. Půjdeme pařit. Mám chuť na ohnivou whisky," plácla do peřiny a vstala.

"Jo. Jasně. Jsem pro," usmála se Em. S povzdechem jsem si oblékla něco pohodlnějšího a pak jsme sešli dolů do společenky.

"Jdete pozdě! Začali jsme bez vás!" Přiřítil se k nám Dave, letošní kapitán famfrpálového družstva. Vypadal, že už má něco upito. Uklonil se před námi a pak odvedl Em bůh ví kam. Všimla jsem si, že Sof taky někam zmizela.

"Tak co? Jdeme se napít na ten začátek roku?" Nadhodila Laura. S Kat jsme přikývly a šli za ní ke stolu s pitím. Laura si ukořistila láhev whisky, kde bylo ještě tak třičtvrtě tekutiny, mrkla na kluka za provizorním barem a poodešly jsme o kousek dál.

NOVÝ ZAČÁTEKWhere stories live. Discover now