Bölüm 71

1.1K 107 189
                                    

Mine'den

Hangi hayalin gölgesi vurduysa üzerimize ferah ferahtık. Gerçekten günüm harika geçiyordu be. Tüm gün uyuduğumuz için başımıza hâlâ bir iş gelmemiş de olabilir. Neyse ağzımı hayra açayım ben. Bisikletlerle siteden çıktık. Ne tarafa gideceğimizi Kar yönlendiriyordu. Kollarımı iki yana açtım. Rüzgarı hissettim. Yaşadığımı hissettim. Sonra bende bu şans varken bir taşın üstünden geçip gidonun döndüğünü ve düştüğümü hissettim. Ne kadar çirkin bir şey bu. O yüzden havalanmaya gerek yok. Gidonu geri tuttum. Virajı dönmemizle yola yayılmış köpek sürüsü çıktı karşımıza. Kalbime bir ağrı saplandı. Hayattaki sınavın ne deseler; ailemin beni reddetmesi değil köpeklerin üzerime saldırması derdim. Kesinlikle bu. Bizi görüp ayaklandılar. Kalbim de ayaklandı. Peki ben şimdi n’apıcam?

-“Mine sakin ol.” Dedi Kar. Bu sorun var demek değil de ne? Nasıl sakin olayım? “Hemen durup bisikletten iniyoruz.” Oldu canım. Küçük bademden kaçamadım ben, bunların ayakları daha büyük. Nasıl koşuyorlardır kim bilir?

-"Hayır duramayız. Parçalarlar bizi. Çok hızlı geçersek yakalayamazlar.” Dedim de tek bir soru vardı aklımda, çok hızlı ne kadar hızlı? Ağlayacağım şimdi, sarı köpek havlayıp koşmaya başladı. Sarı köpekcik bak şaçlarımız aynı renk bir kıyak geçsen bana. Keşke yanımda sosis olsaydı. Atıverirdik. O arada vın. Gerçek şu ki sosis olan bu gidişle biz olacaktık.

-"Aralarından geçemeyiz. Hemen dur!” diye bağırdı Kar. Koşan köpeğe odaklandım, o köpek bize doğru bu hızda koşarken durmam imkansızdı. At gibi mübarek.

-"Çok geç.” deyip hızlandım. Aklımda olan şey üstlerine gidip korkutmaktı. Belki yanlara dağılırlar diye düşündüm. Ben yolu açarsam sevdiğim güvenle geçebilirdi. Bir saniye Kar benden yavaş geliyorsa hiç şansı yok. Saldırırlar. Hıııı kızı resmen yem yaptım. İkinci plana geçmeliyim. Lan ikinci plan yok. Kafamdan bir sürü şey geçiyor ama hiçbiri de işe yaramıyor arkadaş. Çöp. Etrafa göz gezdirince ileride sağa inen bir yol gördüm. Koşan köpeklerden önce oraya varabilirsem eğer benim peşime takılırlar ve Kar kurtulmuş olurdu. Güzel plan. Son kez sevgilime baktım. İstediğim gibi geride kaldı. Elveda sevgilim. Son bir veda busesi de vermek isterdim fakat durum malum. Cepheye geri dönüyorum ben. Bebemize iyi bak. Bebemiz de yok. Bensiz çok sıkılacaksın. Napalım? Dul kalırsan da evlen. Ya da evlenme. Niye evleniyon? Daha da hızlandım. Direkt köpeklerin üzerine. Planladığım gibi sarı köpekten önce vardım. Hızlı bir hareketle sağa döndüm ve dengemi kaybettim. Düşüyordum lan. Köpeğin dişleri ayakkabımı yokladı. Çok yakındı çok yakındı. Sarı dedik bağrımıza bastık yaptığı şeye bak. Hain sarı. Deli gibi gittim o yokuştan aşağıya. Havlama sesleri eşliğinde sarının nefesini hissediyordum. Vantilatör sarı. Ne zaman sol aşağıya baksam dişleri ayakkabıma ulaşmak için çaba harcıyor burnuna vuran pedal ile geri çekiliyordu. Dişleri bademinkilerin üç katıydı be. Yalnız şu an araba çıksa karşıma duramam da. Off gelmeyin peşimden n’olur. Gangster hepsi. Kafam döndü. Bisiklet yarışlarına koysalar beni bu performansımla açık ara önde giderdim. Eskiden izlediğim bir video aklıma geldi. Bisiklet yarışında adam bisikletin üstüne yatıyordu. Öyle daha hızlı gidiyordu. Ondan mı yapsam? Saçmalama pedala bas Mine. Bacak kaslarım özür dilerim sizden. Ve birden o his. Lan lann lann ayakkabımı ısırdı? Şeytan sarı. Ayağımı kurtarmaya çalışırken pedalı kaybettim, köpek iyice sarstı ve mutlu sona yeri öperken ulaştım. Sevdiğimi öpecektim halbuki. Savruldum yere. Ellerimle başımı sardım. Hayvan daha hâlâ ayakkabımı çekiştirirken cenin pozisyonu almaya çalıştım. Alamadım. Al al bacağımı da al. Kopar rahatla. Hepsi başımda havlamaya, hırlamaya başladı. Seslerden dolayı beynime çakılan çivilerden bahsetmek istemiyorum. Tek bir umut doğdu içime. Havlayan köpek ısırmazdı de mi? Ölü taklidi yapsam. Giderler mi başımdan? Biraz daha bu şekilde kalırsam eğer taklide gerek kalmayacak. Çünkü ben kalpten gideceğim. Allah'ım sen yardım et. Çok çaresizim. Ölmeyi bekliyorum ya. Böyle mi ölecektim? Canlı yem oldum.

Mine Çiçeği (G×G) (Tamamlandı)Where stories live. Discover now