Bölüm 61

1.3K 109 315
                                    

Kar'dan

Bir anlık öfke ile Mine'yi masada bırakıp gittim. Peşimden gelmemesini istedim. Öfkemi kontrol edemiyordum. Öyle davranmak istemiyorum ama tutamıyorum ki kendimi. Sanki canını acıtmak istemek gibi. Gaddarca çok gaddarca bir düşünce. Bu da bana ve çevreme zarar veriyordu. Hızlı hızlı yürüyüp köpeklerin üzerinden geçtim. Mine buradan geçemezdi. Yine de içim rahat etmedi. Bir ağacın arkasına geçip izlemeye başladım. Koşarak geldi. Köpeklerle karşılaşınca durdu aniden. Sağa sola baktı geçecek yer aradı. Panik halindeydi. Tam tersi yola döndü. İçim burkuldu haline. Eve dönmeye karar verdim. Yolda biraz kafam dağılırdı. Sakin kafayla Mine’yi dinlemek daha iyi olacaktı çünkü. Siteye yaklaştığımda kıvırcık saçlı bir kız gözüme çarptı. Duru. Beni gördüğü gibi kocaman güldü kollarını açtı. Koşup sarıldım hemen. Mutlu oldum ya. Yaz arkadaşımdı Duru benim. Birlikte denize girer geç vakitlere kadar sahilde otururduk. Ailesi yurtdışında yaşıyordu, anneannesinin yanına tatile gelirdi. Yabancı dil konusunda da baya faydası olmuştu bana. Son zamanlar yaz dönemi gelmediğim için görüşmemiz de mümkün olmamıştı.

-"Yaa seni burada beklemiyordum. Anneanneme de ayrı kızacağım. Hiç söylemedi burada olduğunu. İletişimimiz koptu seninle. Aramıyorsun da hiç. Aşk olsun Kar.”

-"İnan benim programımda da yoktu. Nişanlımla geldim.”

-"Pardon? Doğru mu duydum? Nişanlımla mı geldim dedin sen yoksa ben hâlâ uyuyor muyum? Bence uyuyorum. Seni bu zamanlar burada görmek imkansız zaten. Bir de nişanlınla. Güzel rüyaymış.” Etini sıkıştırıp yüzüme baktı. “Uyanmadım ve acıdı.” Komikti Duru. Güldüm tepkilerine.

-"Ya bu kadar mı beklemiyordun yani? Darılırım. Hem Derya teyze demedi mi sana?” sağ elimi havaya kaldırdım yüzüklerimizi göstermek için. Evde bırakmıştık. Ahh. Unuttum. Elime boş boş bakınca hemen geri indirdim.

-“Şaka mı yapıyorsun, ciddi misin? Bak ona göre sevineceğim.” Dedi gülerek.

-"Ciddiyim.” Kararlı bir duruş sergiledim.

Küçük bir çığlık ve bolca gülüşle boynuma atladı hemen. Boğulacağım sanırım. “Tebrik ederim. Canım arkadaşım çok sevindim. Hemen çağır, gelsin, tanışmak istiyorum.”

-“Gelir az sonra.” Dedim.

Ayrıldığımızda yüzüme gülerek baktı. Bakışı ve gülüşü hiç değişmemişti. Bilmiyorum ya yine aynı Duru'yu görüyordum baktıkça. Çocuk Duru'yu. İnsanın özü neyse çocukken saklayamaz bunu. Büyüdükçe bu öz gizlenir. Açığa çıkarmak zordur. Ama küçüklükten beri tanıdığın biri yaşı kaç olursa olsun bunu senden gizlemez. Duru ile şu an bunu yapıyorduk. Özlerimi gizleme gereği duymuyorduk. Çünkü zaten biliyorduk ne olduğunu. Mesela Mine'min de öyle. Saklı olan özü aşkla açığa çıktı. Saklamadı benden. Saklamasın da böyle daha güzeldi. Ona ulaşmak çok güzeldi.

Yaseminlere doğru baktı Duru. Küçükken çok severdik. Bir tanesine uzandı. Koparıp kokladı. “Küçüklüğümüz kokuyor.” Dedi ve aynı eski günlerdeki gibi saçıma taktı. Gülümsedim. Yüzümü sevdi sonra. Ritüel gibiydi bu. O çiçeği koklar saçıma takar gülünce de yüzümü severdi. “Biliyor musun bir sevgilim var veee ciddiyiz.”

-"İnanmıyorum. Bu harika bir haber.” Dayanamayıp sarıldım. İkimiz aynı zamanlarda evlenecektik. Kaderimiz paralel gibiydi. Eskiden hep aynı yerlerimizde yara bere olurdu mesela. Babam ve Derya teyze bunu bilerek yaptığımızı bile düşünmüştü. Yanlış hatırlamıyorsam Temmuz ayıydı. 12-13 yaşlarındayız. Ben evdeyim babamla Derya teyze bahçede oturuyor. Duru bahçeden şeftali koparmaya gidip yerdeki demir çubuğa takılmıştı. Sol bacağında dizinin bir karış aşağısında bir morluk oluştu. O anda babamlar panik yapıp buz falan koydular. Duru şeftaliyi koparamadı diye ben gittim aynı yere. Babam çubuğa karşı uyarmasına rağmen çubuğu göremedim ve aynı şekilde takıldım. Duru'nun yanına oturttular. Bir poşet buz da bana getirdiler o zaman. Derya teyze ile birbirlerine bakıp bakıp gülmüşlerdi. Ondan sonra inandılar kaza sonucunda aynı yerlerden nasıl yaralandığımıza. O günün fotoğrafı da vardı bir yerlerde. Elime geçerse bir gün Mine'ye göstereyim. Bu arada Mine gelmedi. Harbi benim çapkın hatun nerede kaldı ya? Duru ile tanışsa iyi olacak. Daha hesabını sormadım ona. Eve gelsin bi.

Mine Çiçeği (G×G) (Tamamlandı)Where stories live. Discover now