Psikolok Hikayeleri Bölüm 1

1.7K 49 14
                                    

     Okumadan önce bir düşün, neden bu hikayeyi okuyayım diye... Sor kendine.." Korkmak için mi okuyorum yoksa gerçeklerle yüzleşmek için mi" ? Senin ki hangisi ?

işimde başarılı bir psikiyatristtim, bana gelen hastalar genelde Obsesif kompulsif ve ilişkili bozukluklar aynı zamanda da Travma ve stres ilişkili ile ilgili hastalardı.. Şu ana kadar iyileştirmediğim hasta yoktu veya çok nadirdir... Onlarda zaten benim himayem altındayken 1 ya da 2 güne ölürlerdi, dayanamazlardı işte yaşadığı duruma, hastalıklarının son zirvesindeydiler.. Biz 2 kişi çalışıyorduk yardımcım vardı bir tane.. Adı Ebrar'dı son 2 senedir benimle birlikteydi kendisi, hoş bir muhabbeti olan saygılı bir kızdı... 2 yılda abi-kardeş konumuna gelmiştik, benim dediklerimi aksatmıyor benim yolumda ilerlemeye çalışıyordu...
Pazar günleri ben herkes gibi genelde evde olup televizyonun karşısında gazete okuyarak kahvaltımı edip çocuklarla biryerlere çıkardım, gezdirmeye fırsat olmuyordu onları... Bu pazarda öyle bir plan yapmıştık hanımla ama Ebrar "Bir hastanın yakınının kendisini aradığını ve acil yardıma ihtiyacı olduğunu... Bizim ünümüzü duyup yardım istediğini " belirttiğini söyledi.. Kıramadım, Ebrar'ı evinden alıp ofise doğru yola koyuldum, genelde çıkmazdım evden lakin çok acil olsa gerek ki pazar pazar rahatsız etmişlerdir diye düşündüm..
     Ofise doğru yaklaşırken Ebrar'a telefon numaranı nereden bulduklarını sordum, cevabını oda bilmese gerek dudaklarını büzdü, aklımdan çok acil bir şey diye geçiriyordum nedense öyle geliyordu bana yani... Bizim ofise varmadan önce bir market var arabadan indim, girdim oraya peynir zeytin aldım, çünkü kahvaltı tam yapamamıştık, market olan Hüseyin amca baktı bana " Oğlum biri sabah seni arıyordu, yanında da garip bir kız çocuğu vardı, telefon numaranı istedi yoktu Ebrar kızım bırakmıştı dün onunkini verdim kusura bakmassın inşallah. " dedi. Önemli olmadığını işin bekleyecek zamanı olmadığını söyleyip arabaya koştuk hemen, ofise yaklaştığımızda 2 kişi vardı harbiden de bir kadın vardı 40 yaşlarında yanında da 17-18 yaşlarında genç bir kız çocuğu duruyordu, aman durmak dedim etrafa saldırıyordu resmen, annesi boynuna ip dolamıştı kaçmasın diye olsa gerek, hemen arabayı park edip yanına koştuk..
     Kızın yüzü kandan görülmeyecek derecedeydi, tırnakları desen içinde bir sürü toprak parçaları, affedersiniz insan dışkıları barındırıyordu, gözleri kayıktı biraz... annesi baktı masum, yardım isteyen gözlerle, hemen Ebrar'dan yardım alarak çırakdık hastayı yukarıya, koltuğum vardı benim... Özel hastalar için hazırlattığım, ona oturttum kollarını ve ayaklarını bağladım koltuğa, çığlık çığlığa kalmıştı, annesini dışarı çektim ne zamandan beri böyle olduğunu, sizce ne olabileceğini sordum.. " Kızım son 2 haftadır böyle.. bu son günlerde daha da şiddetlendi yaptıkları yaptığı tuvalet pisliklerini ağzına sokuyor, devamlı kafasını duvarlara vurup kendini çiziyor, saçlarını makasla kesip ağzına sokuyor... Hangi doktora gitsem bulamadım en son bir hocaya gittim cin kaçmış işine kurtulmaz bu dedi.. korktum doktor bey yardım edin lütfen " dedi bana " iyi yapmışssınız, cin min yalan şeyler kanıtı olmadan bir şey atıp tutuyorlar umarım iyileştiririz kızınızı şu ana kadar elimden kurtulan hasta sayısı azdır rahat olun siz " diyerek teselli ettim annesini iyi bir seçim yapmıştı bana getirerek.. Hurafelere kalsaydı yoksa bu iş sonunu tahmin bile edemiyorum..
     Ben içeri girdim ardından kızın annesini aşağıda ki misafir odası gibi bir yer dediğimiz yerde beklettim... Ebrar'a baktım " hazır mısın" dedim, onaylıyacak bir şekilde kafasını salladı, kızın çığlıkları biraz azalmıştı, yorulmuş olsa gerek ondan susmuş olucak.. Yanına oturdum, çok bitkin görünüyordu cidden sorucağım sorulara cevap verir mi diye düşünürken baktı bana..
" Ne istiyorsun benden, deli miyim ben ? Bıraksanıza beni "
" Gülçin bak, biz senin iyiliğin için burdayız, sana yardımcı olmak istiyoruz, bir takım yanlış şeylere kalkışmışsın umarım düzelticeğiz bunları.."
" Benim senin yardımına ihtiyacım yok " diyerek yüzüme tükürüp yine bağırmaya başladı, bu sefer içinde kızgınlıkta vardı bağırışların.. Ayrıyetten bağlı olan ayaklarıyla bana vurmaya çalışıyor, yumruklarını sıkıyordu... Gözleri hepten yukarı çıkmıştı fenalaşıyor sandım Ebrar'a hemen sıcak suyu hazırlamasını istedim, bende içeriden kolanya ile hastalar için kullandığım yünlü bezi getirdim...
Suyun içine biraz kolanya damlattıktan sonra ellerini açıp avucuna sürdüm Gülçin'in biraz tırmaladı ama sorun değildi benim için alışkındım... Ortalama 15-20 dakika sürdü bu sıcak su işlemi biraz daha sakınleşmişti, işe yaramıştı şimdi vericeğim sorulara daha iyi yanıt vericeğini düşündüm..
     Bak Gülçin, dediğim gibi biz sana yardım etmek için burdayız, eğer problemin neyse anlatırsan daha iyi bir şekilde sana yardımcı olabilirim.
" Derdimi bilsem burda ne arıyım ya bırakın beni gidicem" dedi, haklıydı kız ama ben ip ucu arıyordum sadece.
" Hmm peki neden böyle şeyler yapıyorsun ? Bak eğer anlatırsan annene söylemem sevgilin mi terk etti ? Hayattan mı bıktın ? neden ? "
" Yok bir şeyim benim iyiyim ben tamam mı rahat bırakın beni yok bir şeyim. "
" Ama böyle yaparsan seninle anlaşamayız ki " dedim ardından Ebrar'a bakıp fotoğrafları getirmesini söyledim, 7 adet fotoğraf vardı, hastalık tespiti için hastanın bu fotoğraflara bakarak bunları yorumlaması bizim onun hastalığı hakkında bilgi sahibi olmamızı biraz olsa da arttırıyordu...
Resimlerden isterseniz biraz size bahsedeyim...
     Bu 7 tane resimde 7 tane yüz var ve bu 7 yüzün içinde de bizim tıpta "ugiava" diye adlandırdığımız kilit noktalar var.. Eğer hasta bu kilit noktaları 7 resimin 4 ünde görürse hasta olduğunu tespit ediyoruz ve işimizin zorluğuda bunun sayısıyla birlikte artıyor..
Her neyse Ebrar resimleri getirip elime teslim etti, Gülçin'in kafası eğikti kaldırdım bi baktım gözleri yok tamamen kaybolmuş neredeyse, biraz salladım bir şey yaptım falan yerine geldi Ebrar'a baktım kız korkmuştu o kadar hasta geldi ama bunda bir değişiklik vardı " Ebrar iyi misin ? korktuysan dışarı çıkabilirsin, hem aşağıya inip annesinin durumuna bak belki yardıma ihtiyacı vardır " diyip bahane ile Ebrar"ı aşağıya yolladım Gülçin yani hasta ile hem başbaşa kalmıştık... O ilk geldiği hali gitmiş, sanki bir melek olmuştu, resimleri kaldırıp gösterdim teker teker.. cevaplarını merak ediyordum açıkçası, 1. resmi gösterdim ugiava denen illeti gördü 2 yi gösterdim gördü 3-4 derken hepsinin yerini buldu ve bana söyledi, kanım dondu şu ana kadar böyle bir hadise böyle bir hastayla karşılaşmamıştım bana gelen hastalar genelde 3-4 arasıydı acaba yardım mı alsam büyüklerimden diye düşündüm ama bu hasta bana gelmişti.. Bunu ben iyileştirmeliydim.

Türkiye De Yaşanmış Cin Ve Hayalet Olayları 3 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin