Bir Psikoloğun Anıları 9

1.1K 42 15
                                    

     Peki Kaan'ın ailesi ? Yok mu bir teyzesi , dayısı , amcası , ne biliyim herhangi bir akrabası ? " dedim." Bende aynısını sordum Jandarmaya fakat hiç kimsenin gelmediğini , kimsenin onu tanımadığını söyledi. " dedi." Nasıl yani ? inkar mı etmişler ? " dedim." Evet , maalesef. " dedi." Sigaran var mı ? " dedim. Gülerek içeri gitti ve paketi getirerek bir tane uzattı. Masanın üstünde çakmak ve küllük vardı. Sigaramı yakarak derin bir nefes çektim." Peki bunun doğruluğunu nereden biliyorsun ? Yalan olma ihtimali yok mu ? " dedim." Çocuklar yalan söylemez Ramazan Bey. " dedi. Düşünmeye başladım , düşündükçe kafamda ki soru işaretleri bir bir yok olmaya başlıyordu. Rahatlamıştım aslına bakarsanız , başımda belki büyük bir bela vardı ama yine de garip bir şekilde rahatlamıştım." Ee , şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz ? " dedi. Elimle çenemi kaşıyarak " Bilmiyorum , üstüne gideceğim sanırım. " dedim. Serap Hanım tekrar güldü ve sigarasını yakarak " Ateş ile oynuyorsunuz. Mecaz anlam ile değil , gerçekten ateş ile oynuyorsunuz. " dedi. Gülmüştüm , böyle bir anda bile gülebiliyordum. Hatta o an fark ettim. Kaan
geldikten sonra ilk defa gülmüştüm.
     " Peki gördüğünüz kabuslar ? Nasıldı ? " dedim." Maalesef Ramazan Bey , o kabusları size anlatamam. " dedi." Beni anlayış ile karşılayın lütfen , şuan da sizinle konuşarak , size yardım ederek zaten kendimi oldukça tehlikeye sokuyorum. " dedi." Tabi , haklısınız. " dedim." Kaan ile görüştünüz mü hiç ? " dedi." Yok hayır , hiç aramadım asistanımı. " dedim." Yarın mı dönüceksiniz ? " dedi." Şimdi gitsem daha iyi olur. " dedim." Bu saatte , bu havada ? " dedi." Sorun olucağını sanmıyorum. " dedim." isterseniz bugün burada kalabilirsiniz. " dedi." Zaten yeterince rahatsızlık verdim. " dedim." Benim için sorun değil , sizin içinde değilse tabi. " dedi. Aslında bende gitmek istemiyordum bu havada fakat daha fazlada rahatsız etmek istemiyordum onu ama " Peki madem , sağolun. " dedim." Ben size yastık ve yorgan getiriyim. " dedi. Bir kaç dakika sonra elinde yastık ve yorgan ile geldi ve karşımda ki koltuğa koydu.  Tam gidecekken " Birşey sorabilir miyim ? " dedim." Tabi. " dedi." Kaan'ın... Anne ve babası ? isimleri neydi ? " dedim." Canan ve Fatih. Neden sordunuz ? " dedi." Hiç , merak ettim. " dedim gülerek ve " iyi geceler. " diye ekledim. Serap bir kaç saniye tebessüm ederek baktı ve " iyi geceler " diyerek kapıyı kapattı. Üstümü çıkararak karşımdaki koltuğun üstüne attım. Telefonuma baktığımda saat 11 sularıydı. Yatağımı hazırlayıp uyumaya başladım.
     Sabah Serap uyandırmıştı beni." Kahvaltı hazır. " dedi gülerek. Gözlerimi ovuşturup etrafa baktım , insan ilk defa bir yerde uyanınca garip geliyor , yaşamışsınızdır." Zahmet etmeseydiniz keşke yolda atıştırırdım ben birşeyler. " dedim." Olur mu öyle şey ? Misafirimsiniz siz benim , buyrun lütfen. " dedi." Teşekkür ederim. " dedim gülerek. Lavabonun yerini biliyordum fakat yine de ayıp olmaması için sordum , ardından lavaboya gittim. Tuvaletimi yaptıktan sonra aynanın karşısına geçtim. Elimi ardından ise yüzümü yıkadım , başım lavabonun tam dibindeydi , havluya uzandım elime tüylü birşey geldi , çekiyordum fakat gelmiyordu. Başımı kaldırıp baktığımda karşımda Kaan'ın anlattığı simsiyah tüylü , gözleri alev kırmızısı , korkunç bir şey vardı. Görür görmez kendimi geriye attım , ayağım kaydı ve temizlik kovalarının üstüne düştüm. Kafamı çarpmıştım yere , elimi götürdüm kanıyordu , başım dönmeye başladı. Arkamı döndüğümde gitmişti. Yerden korkarak kalkmaya başladım ve aynanın karşısına geçtim. Kendime baktım , ağlamaya başladım , yine oluyordu. Kurtulamıyordum , yüzümü tekrardan yıkadım ve tekrardan aynaya baktığımda aynada eşim vardı. Gözleri siyahtı , gerçektede siyahtı. Gözlerinin çevresi siyahlaşmıştı , ağlamaktandı. Siyah kıvırcık saçları , ip ince dudaklarıyla bana bakıyordu. O kadar özlemiştim ki dokunmaya çalıştım." Gel! " diyordu. O gel dedikçe ben aynaya daha fazla yaklaşıyordum. Gözgöze gelmiştik." Onu bize tercih ettin. " dedi." Ne diyosun sen , ben kimseyi tercih etmedim size .Siz benim en değerlilerimdiniz. " dedim." Yalancı! " dedi. Ağlamaya başladım neyden bahsediyordu anlamadım , aynaya deyiyordu tenim. AKlıma evde hiç ayna olmadığı geldi. ilk geldiğimde fark etmiştim , evde hiç ayna yoktu bu nasıl olurdu diye kafamı kaldırdığımda tüm gücüyle çığlık atarak " Onu bize tercih ettin. " dedi ve ayna paramparça oldu. Zıplayarak uyandım , Serap Hanım beni izliyordu.
     " iyi misin ? " dedi Serap. Sıkılmıştım artık bu sorudan , " Bilmiyorum. " dedim. Doğrularak ellerim ile gözlerimi ovuşturdum." Hala mı görüyorsun o kabusları ? " diye sordu. Acınası gözler ile bakıyordu bana. Cevap vermeden lavaboya gittim , tuvaletimi yaptıktan sonra elimi yüzümü yıkadım. Havluyla kurulandıktan sonra dışarı çıktım. Mutfağı göstererek " Kahvaltı hazır , birşeyler ye istersen. " dedi. Mutfakta ki masaya oturduk. Bir kaç dakika sonra tekrar Kaan konusunu açmak istedim ve " Biliyorum bunaldın fakat bir kaç soru daha sorabilir miyim ? " dedim. Serap Hanım , " Kaan ile ilgili mi ? " dedi." Evet. " dedim." Peki sorun. " dedi." O Cisim , şuan da nerede ? " dedim. Serap bir kaç saniye saçıyla oynadıktan sonra " Bilmiyorum. " dedi , huysuzlanmıştı. Yalan söylüyordu , anlamıştım " Serap! " dedim bağırarak. Gözlerini yerden kaldırarak bana baktı ve " Gerçekten bilmiyorum. " dedi." Nerede olduğunu bilmesende başına ne geldiğini biliyosundur en azından. Öyle değil mi ? " dedim." Ramazan Bey , lütfen. Haftalardır hayatım ilk defa yoluna girdi , kurtuldum. Artık girmek istemiyorum bu konulara. Rica ediyorum kapatın konuyu , kahvaltınızı yapın ve gidin. " dedi. Gitmek istedim fakat o evden çıkarsam o cisimin başına ne geldiğini bir daha asla öğrenemezdim. Serap'a baktım , " Bugün ki halimi gördün , bundan sonra her günüm böyle olucak. Belki de sonum en sonunda Kaan gibi olucak. Bunları sende yaşadın , ne demek istediğimi çok iyi biliyorsun. Beni başından defedip , yardım etmeyecek kadar bencil misin ? " dedim. Duygu sömürüsü yapıyordum birazcık , üzülmesini istiyordum. Ancak o zaman inanıp yardım edebilirdi bana.
     " Pekala. Cisimin başına ne geldiğini mi merak ediyorsunuz ? " dedi." Evet. " dedim. Serap hanım elinde ki çatalı masaya bırakarak " Kabuslarım başladıktan sonra bende bunu merak ettim. Cisimi bulup , araştırmak hatta belki yok etmek. Belki o zaman kurtulurdum. Belki tüm bunların sebebi odur diye düşündüm. Kaan'ı hastanede bırakarak otobüs ile Kaan'ın eskiden yaşadığı şehire gittim. Akrabalarını buldum ve kapılarını çaldım. Kim olduğumu ve Kaan'ın adını söyleyince kapıyı yüzüme kapattılar. Defalarca çaldım fakat açmadılar. Ve bir dahada hiç gitmedim. " dedi." Hangi akrabasına gittin ? " dedim." Anneannesinden dayısına , teyzesinden amcasına , hatta komşularına kadar heryere. Hiçbiri içeri almadılar beni. Kaan'ın adını duyar duymaz kapıyı yüzüme kapattılar. " dedi." Serap Hanım, o cisimi bulmam lazım. " dedim." Ramazan Bey , bu iş senide aşıyor benide. inanın bana bu düşündüğünüz kadar sıradan bir psikolojik iş değil. Hayalgücünüzden bile ötede birşey bu.Ona her adımınızda daha da tehlikeye giriyorsunuz. " dedi." Kaybedicek birşeyim yok Serap Hanım , psikolog yıllarımı bir çocuğun mahvetmesi için harcamadım ben. " dedim." Keşke sadece bir çocuk olsa. " dedi." Nasıl yani ? " dedim." Hiç mi fark etmediniz ? Konuşmalarını , olayları anlatırken ki soğukkanlılığını , hareketlerini. Sizce bunlar 10 yaşındaki çocuğun hareketlerimi ? Sizce bunlar psikolojisi bozuk bir çocuğun hareketleri mi ? Lütfen Ramazan Bey , bilim burada çaresiz kalıyor. " dedi.

Türkiye De Yaşanmış Cin Ve Hayalet Olayları 3 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin