✨2, 'Is dat je nieuwe vriend.'

5.2K 289 70
                                    

"Waarom vraag je dat?" Vraagt Yorick met een grijns op zijn gezicht.

Hij doet dit expres. Tourlijk weet hij het antwoord al: Nee. Maar om mij even lekker te irriteren, ik geef toe, ik zou het ook gedaan hebben maatgoed, blijft hij vragen stellen zodat hij het niet hoeft te zeggen. Duidelijk.

"Omdat ik al drie en een half jaar jullie gezeur moet aanhoren. Ik word er echt gek van, en ik durf te wedden dat het hele dorp er geïrriteerd aan raakt. Dus ik wil een duidelijk antwoord." Er verschijnt een grijns op mijn gezicht, en ik draai mijn hoofd naar Yorick. Daarna sla ik mijn armen over elkaar en trek mijn wenkbrauwen op. "Dus, Yorick..."

"Ook voor jou Madison. God. Jullie zijn echt net een getrouwd stel." Ik draai mijn hoofd een slag naar Sophie, die met een grijns naar ons kijkt. "Ik was heel serieus. Yorick houd je nog van Madison?" Precies op dat moment gaat mijn telefoon af. "Oh, deze moet ik even opnemen. Blijf vooral in spanning afwachten." Mompel ik en sta op. Ik pak mijn telefoon van de tafel en loop naar mijn kamer. "Met Madison Lemp."

'Madison? Met Thijs.'

"Hoi."

'Ik vroeg me af hoe het gaat met het ontwerp.'

"Goed, hij is bijna af. Ik bel je wel wanneer hij af is."

'Prima.'

"Ja? Maar ik moet gaan want ik kom te horen wie van me houd."

'Wat?'

"Niks, Doei." Ik druk mijn telefoon uit en zucht.

Thijs is eng. hij heeft iets engs wat ik niet fijn vind.

Ik loop weer naar de woonkamer. Ze zitten alle drie nog aan de tafel. Ik ga erbij zitten en trek mijn trui iets meer naar beneden. Even vergeten dat Yorck en natuurlijk ook nog was en ik geen broek aan had. "Nou?" Begin ik. "Wie was het?" Vraagt Yorick en draait om het onderwerp heen. "Thijs. Maar misschien moet je de vraag van Sophie beantwoorden."

"Wie is Thijs? Is dat je nieuwe vriend?"

"Nee, Yorick. Het is een dolfijn. Kun je nu antwoorden?"

"Is hij echt je vriend?"

"Nee, tuurlijk niet. Jaloers?"

"Nee."

"Uhu, dat d- "Verdomme! Kunnen jullie nu die fucking vraag van Sophie beantwoorden. Ik wil graag voetbal kijken zo, maar als dit zo door gaat dat nooit gebeurden. en jullie gedragen je echt als twee kleuters, die getrouwd zijn. Dus alsjeblieft doe niet lastig en geef antwoord op die verdomde vraag." Zegt Stijn wanneer die zijn hand op tafel slaat. "Madison?" Vraagt Yorick en kijkt me aan. "Ja?" Jorick buigt wat naar voren. "Wat als ik zeg dat ik van je houd?" Ik kijk naast het hoofd van Yorick en zie dat Sophie haar ogen draait. Daardoor grinnik ik even en zie Yorick zijn gezicht vragend staan. Ik kijk snel weer serieus naar Yorick. "Ik weet het niet, denk ik." Jorick gaat weer achterover zitten. "Duidelijk." Mompelt hij en kijkt naar zijn bord. Een telefoon maakt een geluidje en Stijn pakt zijn mobiel uit zijn zak"Weetje, ik snap niet dat dit zo lastig voor jullie is," Begint Sophie. "Jullie kennen elkaar al super lang, en het is super zichtbaar dat jullie van elkaar houden. Dus wat is nu het probleem?"

"Je bent ontzettend straight to the point. Je beveelt ons om te zeggen dat we van elkaar houden." Zegt Yorick schouder ophalend. "Precies."

"Oké, ja dat is misschien wel een beetje zo." Stijn kijkt op van zijn telefoon en tikt Sophie aan. Wanneer ze het leest krijgt ze weer een grijns op haar gezicht en staat ze op. "Er is nu, een feest aan de gang van Vincent. Gaan jullie mee?"

"Ja, is goed." Mompelt Yorick. Sophie kijkt me met een smeek gezicht aan. "Goed, ik kleed me eerst om."

Even later staan we met z'n vieren voor het huis van Vincent. Yorick slaat een arm om mijn schouders en fluistert in mijn oor; "Pas op, Milan en Sam zijn misschien wel aardig. Maar de andere vrienden van Vincent zijn niet bepaalt vriendelijk." Ik ril even. "Wat wil je er mee zeggen?"

"Blijf maar gewoon bij mij in de buurt oke?"

"Jaja."


-


HALLO. HOI. YO. HEY. HAI. WAAR?! Snapje? Hai als een haai. En dan waar? #Humor.

Oké, nevermind.

VOLGENS HOOFDSTUK WORD LEUK! I PROMISE!

MIJN NIEUWE BOEK IS UIT! : STERRENTEKEN. NEEM AUB EEN KIJKJE!

HIER DE TRAILER!

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu