'DAMN DANIËL!'

6.9K 333 62
                                    

Het is inmiddels vrijdag, dat betekend dus dat het morgen zaterdag is. Voor de gene die dat niet weten. Wow, Madison je humor vandaag. Ik geef mezelf een mentaal schouderklopje. Oke, nu even for real. Morgen is het zaterdag, en dan ga ik op date met Thijs.

Oh god.

Shit, ik doe niet aan de liefde. En daar ga ik, op date. Mijn bedoeling is dat ik eindig met twintig katten. Niet iedereen droomt ervan. Oke, niemand. Maar ik doe verdomme niet aan de liefde. Ik ga hem morgen, hoe kinderachtig dan ook, friendzonen. Uitstekend plan!

"O my god, ik ken die blik. Waar denk je aan?" Sophie zit naast me. Eigenlijk al de heletijd. "Niks?"

"Mad?"

"Oke, oke. Toen wij nog, nouja ruzie hadden heeft iemand mij op date gevraagd."

"Dat meen je! Wie? Die hotterd van de winkel? Het is die hotterd van de winkel he! Oh, ik wist het."

"Jezus, blije kabouter. Haal adem. En ja, hij heet Thijs. Maar er is één klein dingetje."

"Nou?"

"Ik doe niet aan de liefde en ik ga op date. Dus ik ga hem friendzonen."

"Je gaat hem wat! Ben je sirieus van plan om te eindigen met twintig katten, ik dacht je maakt een grapje."

"Nee, ik was vrij sirieus."

"Mad, echt hoor. Je bent gek. Heb je het dan niet door?"

"Uh?"

"Nee dus. Als wij over straat lopen kijken bijna al die jongens jou aan en je schenkt ze geen blik."

"Dat is logisch."

"Ik was nog niet klaar."

"Oh."

"Al die jongens vallen voor je. Jij hoeft je geen zorgen te maken over 'krijg ik later wel een vriendje?' Terwijl er super veel meisje's zijn die dat alleen maar denken. Dus doe aan de liefde jij!"

"Ik kan het niet Soph. Ik heb werkelijkwaar geen idee hoe."

"Dan help ik je, daarbij moet je dat verslag over de liefde ook nog inleveren over deze twee weken. Ik durf te wedde dat je papiertje nog blanko is."

"Dat klopt. Misschien komt er nog wat uit bij- Nee. Wacht. Ik doe niet aan de liefde. Nooit. Zelfs al dreig je me. Ik doe er niet aan." De bel gaat en ik stop mijn spullen in mijn tas. "Dan zou ik alvast namen bedenken voor je katten."

"Daar ben ik al mee bezig geweest."

"Sirieus?"

"Nee, sukkel." Ik loop het lokaal uit met Sophie gevolgt. We lopen naar onze kluis en pakken alvast de goede boeken. "En Stijn en jou? Hoe gaat dat?"

"Niet slecht."

"Niet slecht huh. Klinkt niet super goed." Ik duw mijn kluis dicht. "Jawel, maar ik weet niet. Vertrouw het nog niet helemaal honderd."

"Snap ik. Achja, hij is een- Omygod."

"Wat?" Ik begin keihard de lachen en wijs naar Stijn achter Sophie. Ze draait langzaam haar hoofd en begint dan ook keihard te lachen. Ik zal het even vertellen. Stijn staat met een luier aan in de gang van de school. Geen shirt, geen broek, geen schoenen, helemaal niks alleen maar een luier. "Nounou, Soph ik wist niet dat Stijn zo'n baby was." Ze probeert me boos aan te kijken maar begint dan toch te lachen. "We gaan er geen." Mompelt ze dan uiteindelijk.

"Stijn, waarom heb je dit aan?" Vraagt Sophie wanneer ze mer haar vinger van onder naar boven wijst. Niet dat er wat zit. Maar het idee. "Weddeschap verloren."

"Precies wanneer wij wat hebben?"

"Tja, jij was een soort van gebeuren er van." Oh oh. Subtiel Stijn. Niet handig dit. "Ohja?"

"Niet zo, maar heel lang geleden heb ik tegen Daniël en Yorick gezegt dat ik niet een relatie krijg. En al helemaal niet dat ik echt verliefd ben op die gene. Zou dat wel gebeuren moest ik met een luier aan naar school. Ik houd me aan mijn woord."

"Je bent raar Stijn." Ze trekt Stijn in een knuffel. "Goed," zeg ik dan maar uiteindelijk. "Ik laat jullie tortelduifje's wel even met rust. Moet nog wat doen namelijk." Niet alles is ervan gelogen. Ik moet namelijk nog steeds die date voor Natascha en Daniël regelen. Hij zou vast wel in de buurt zijn.

Zoals ik al had gegokt staat Daniël in de buurt. Hij heeft witte vans aan. Je raad het al. Die grap moet ik maken. "DAMN DANIËL!" Schreeuw ik van de andere kant van de gang. "BACK AT IT AGAIN WITH THE WHITE VANS!" Lachent kom ik bij ze staan. "Je hebt ze expres gekocht right?"

"Ja." Zegt hij met een grijns. Ofcours. "Goed, ik draai er maar niet omheen maar jij gaat op een date."

"Ohja, met wie?"

"Natascha." Hij zucht. "Nee, Madison dat ga ik niet."

"Jammer dan, ik heb het al besloten."

"Maa-"Nee geen 'gemaar' je gaat gewoon."

"Jezus, ik mag haar niet."

"Nobody, dus je stemt ermee in."

"Dat heb ik niet gezegt."

"Ah fijn, dus acht uur dat ene cafétje. Waag het niet om niet te komen."

"Mad-"Doei." Ik loop weg opzoek naar Yorick. Waarom? I don't know. Ik verkloot me leven toch al. Haha, nee grapje. Maar ik ga niet bij Daniël staan. Want dan lukt me plan, die er niet is, niet. Ik wil liever ook niet bij dat kleffe stel staan. No thank you. Kathy is ook niet echt een optie. Yorick bijft dan over.

In de verte zie ik hem met een meisje flirten. Weetje wat ik nou echt leuk vind? Dat uiteindelijk zijn flirt pogingen mislukken. Door mij. Ik loop er heen en trek Yorick in een knuffel. "Hey lieverd!"

"Framboos?"

"Pluk een roos, jaja. Kan ik je even lenen? Want ik heb al wat ideetje's voor onze date."

"Nou, eig-" Dat is fijn." Ik pak hem bij zijn arm en trek hem mee. "Wat moet je?"

"Umh, kersensnoepje's. Oh en als je dan toch gaat doe ook maar wat drinken. Ben het vergeten."

"Framboos? Ben je een beetje jaloers?"

"Wat! Ik? Nee." Hij krijgt een grijns op zijn gezicht die me niet echt bevalt. "Je liegt."

"Heb je een leugen detector? Nee."

"Maar je ogen spreken de waarheid."

"Jij irritante loempia!" Ik gooi mijn handen in de lucht en loop dan van hem weg. Misschien was het ook niet mijn beste zet...

-

Ik kwam er net pas achter dat ik nog niet de grap damn Daniël had gebruikt. Dusja, here it is!

Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu