'Jaja, alles prima hier.'

6.6K 356 50
                                    

Ik laat mijn ogen glijden over het menu. Alles ziet er lekker uit. "Verdorie."

"Is er iets?" Hoor Yorick zijn stem en ik kijk omhoog. "Oh, nee. Het ziet er allemaal zo lekker uit!"

"Neem de Gebraden kwartel met schuim van knolselderij, knoflook en gekonfijte kwartelboutjes op geblancheerde groene kool met morillejus."

"Umh?"

"Neem die nou maar. Het is erg lekker."

"En jij komt hier zo vaak dat je dat menu uit je hoofd weet?"

"Nee, ik ben hier één keer geweest en toen nam ik dat. Daarbij heb ik de menu ook in mijn handen." Ik draai met mijn ogen. "Ofcours." Ik pak mijn glas water en neem een slokje. "Dus, zeg op."

"Hoe bedoel je?"

"Deze date, ik heb het echt wel door. Vertel maar gewoon direct wat er is." Antwoord ik. "Er is niks." Ik wil wat terug zeggen maar dan komt er een serveerster aan. Ze schenkt mij niet eens een blik en kijkt gelijk naar Yorick. "Hebben jullie al een beslissing kunnen maken?"

"Ja, voor mij een gekookt scharrelei met salade van kropsla en radijs met een dressing van licht gerookte kokosmelk en soja. Voor de dame Gebraden kwartel met schuim van knolselderij, knoflook en gekonfijte kwartelboutjes op geblancheerde groene kool met morillejus."

"Verder nog iets?" Vraagt ze wanneer ze de menu's over neemt. "Nee." Ze geeft een overdreven glimlach aan Yorick en draait zich dan om. "Had je het door?" Vraag ik aan Yorick wanneer hij de serveerster na kijkt. "Wat door?"

"Ze flirtte met je, terwijl ik er gewoon bij zit."

"Ben je jaloers? We hebben toch niks?"

"Nee, maar ik ben verdomme wel met jou op een date."

"Iemand is ja-loehoerss." Fluit hij en neemt dan een slokje van zijn witte wijn. "Waarom heb jij eigenlijk geen wijn?"

"Ik?"

"Nee, die oude man achter je die bijna stikte ik zijn eten." Ik kijk achterom en zie een man die bijna aan het stikken is. Wanneer ik op wil staan krijg ik een trap tegen mijn been waardoor ik met mijn hand op de bovenkant van mijn vork sla. Daardoor vliegt de vork half door het restaurand in iemands eten. "What the fuck." Sis ik naar Yorick. "Waar slaat dat op."

"Wij waren in gesprek." Zegt hij doodleuk. "Die man daar ging bijna dood!" Het enige wat hij doet is zijn schouders ophalen. "Jij bent echt veranderd." Fluister ik. Zo zacht dat hij het niet hoort. "Maar ik vroeg waarom je geen wijn drinkt." Gaat hij verder. "Ik begin altijd met een glas water en dan pas wijn." Ik pak mijn glas water en drink de laatste slok op. Precies op dat moment loop er een serveerder voorbij. "Hallo?"

"Ja?"

"Mag ik een droge witte wijn?" Hij krabbelt wat op een papiertje. "Nog iets anders?"

"Uh, ja graag een nieuwe vork." Hij trekt zijn wenkbrauwen op en loopt dan toch door. "Weet jij toevallig waar mijn vork is?" Vraag ik aan Yorick die me met een grijns aankijkt. "Ja, zeker. In het eten van die vrouw." Hij knikt met zijn hoofd een kant op en ik draai mijn hoofd. Verderop staat een vrouw woest te praten tegen een man die waarschijnlijk de manager is van het restaurand. "Oeps."

Paar minuten later komt mijn wijn plus de nieuwe vork. En natuurlijk het eten. "Wow." Is het eerste wat ik zeg wanneer ik het eten zie. "Dit is gewoon een kunstwerk."

"Hé, ik snap dat je zo erg onder de indruk bent van mij maar een kunstwerk?"

"Pas op hoor, ik durf mijn tweede vork ook een keer te gooien."

"Rustig Framboos." Ik had net mijn bestek gepakt en laat het nu vallen. Deze naam heb ik sinds de tweede klas niet meer gehoord. Yorick noemde me altijd Framboos. We speelde een spel waar we allebij heel erg verslaafd aan waren. The Fram. Het was echt een dom spel. Volgensmij was het een remake van The Farm. Ze hadden alleen de 'a' verwisselt met de 'r'. Iedergeval ik werd altijf erg agressief van dat spel en vooral boos. Dusja, framboos. "Gaat het?" Ik kijk naar Yorick. "Ja, ja. Alles prima hier."

Ik neem een hap van mijn eten. "Dit smaakt echt goed!" Opeens gaat mijn telefoon af. "Ik neem hem even op hoor."

"Is goed." Ik rommel in mijn tas en pak mijn mobiel. Daarna loop ik maar de wc. "Met Madison."

Madison, met mij.

"Oh, hey Mam. Wat is er?"

Waar ben je?"

"Umh, in het restaurand. Ik zou uiteten gaan met Yorick, weet je nog?"

Ach, tuurlijk! Sorry dat ik stoorde.

"Geeft niet."

Nou, ga maar snel verder eten. Hou van je!

"Hou ook van jou, doei." Ik sluit mijn telefoon af. Dat was apart.

Ik loop terug naar onze tafel. De serveerster staat aan de tafel en giechelt ergens om. Ze leunt met haar hand op de tafel en zwaait over dreven haar haar over haar schouder. Yorick heeft de zelfverzekerde grijns op zijn gezicht waar elk meisje voor zou vallen. Maar ik niet. Ookal heeft hij perfecte witte tanden en kuiltje's in zijn wangen. Zijn lippem hebben ook de perfecte kleur en- verdomme Madison. Nee.

Ik kom aan bij de tafel en kuch even. Het meisje - die voor mij geen serveerster meer is, want serveersters flirten niet met jou date. Het is maar even dat je het weet- kijkt met een kattig gezicht mij aan. Ze blijft maar staren en zegt niks. "Wil je een foto?" Vraag ik dan maar om de ongemakkelijke situatie te veranderen. "Waarvan?"

"Van mij zodat je langer kunt staren." Ik ga zitten op mijn stoel en ga dan verder met praten. "Daarbij, ik ben wel toe aan het dessert, wat zou je aanraden?" Vraag ik aan het meisje alsof er niks is. Ze trekt haar shirtje wat rechter. "Nou, ik zelf vind de vanille ijs met chocolade saus het lekkerst."

"Nou, dan word dat het dus niet. Ik neem een tiramisu. Wat neem jij Yorick?"

"Moet ik wat aanraden? Je kiest meestal de vieste en koudste dingen." Ga ik door. Het meisje weet inmiddels wel dat ik het over haar heb en niet meer over de desserts. Het boeit me namelijk echt niet wat Yorick neemt. Hij zucht even. "En heb je al een keuse gemaakt lieverd?" Ik leg expres de nadruk op ;lieverd. "Ik denk ook dat ik een tiramisu neem."

"Verder nog iets?" Vraagt het meisje die inmiddels helemaal lijkbleek is. "Nee hoor, dankje voor de klantvriendlijkheid!" En weg is ze. Yorick begint te lachen. "Dat. Was. Geniaal!" Ik zwaai mijn haar na achter en doe het meisje haar lach na. "Weet ik toch." We schieten allebij in de lach.

Paar minuten later komt ons dessert maar deze keer door een andere serveerder. Hij zet de twee overheerlijke desserts op tafel. Ik pak een lepeltje en begin te eten van mijn tiramisu. "Hij flirte ook met jou." Zegt Yorick dan opeens. "Wie? God, zeg alsjebliefd niet die man die een halfuur geleden stikte in een stukje vlees."

"Nee, die serveerder. Slimmerd."

"Dus, wie is er nou jaloers?" Plaag ik. "Ik niet Framboos. Maar die serveerder wel, omdat ik met je aan tafel zit en hij constant naar je kijkt."

"Oh spannend." Ik draai mijn hoofd en zie inderdaad een serveerder naar mij kijken. Wanneer onze ogen elkaar kruisen krijgt hij een grijns op zijn gezicht. Opzich ziet hij er niet verkeerd uit. "Nu je het zegt, ik ga zijn nummer vragen."

"Nee, dat ga jij niet."

"Dus je bent wel jaloers." Zeg ik en geef hem een knipoog. "Als dat jou zelfverzekerder maakt mag je dat heus denken."

"Ach lieverd toch." Zeg ik en neem een hap van mijn tiramisu.

Bullshit. 1&2Where stories live. Discover now