✨2, 'Hoe weet je dat?'

5.3K 280 82
                                    

Ik zit, ja lig, op de bank met een kussen op mijn gezicht. Yorick ligt inmiddels op de grond.

Hoe?

Bij elk spannend ding trap ik met mijn voet, en perongelijk kwam mijn voet in zijn edelen delen. Opzich vind ik dat niet heel erg, ik bedoel nu had ik een reden om dat te doen. "Gaat het?" Lach ik en zet de film op pauze. "Ja." Kreunt Yorick pijnlijk en gaat weer op de bank zitten. "Oke, voortaan geen horror dus." Glimlach ik. "Oh ja zeker wel." Ik draai met mijn ogen en zet de film weer aan. Eerlijkgezegd heb ik geen idee waar de film over gaat. Volgensmij over een clown die uit putje's komt om kinderen te vermoorden. Maar dat weet ik niet zeker.

Er is iedergeval een clown. Dat weet ik wel, want ik vinden clown eng.

Tenzij het clowns zijn die in het ziekenhuis, zieke kinderen blij maakt. Dat vind ik niet eng, ik heb veel respect voor die mensen.

Maargoed. "Nog meer popcorn?" Ik sta op en pak de popcorn bak. "Is goed, dan zet ik de film wel even op pauze."

"Hoeft niet." Grijns ik en loop de keuken.

Wanneer ik terug kom in de woonkamer met een nieuwe bak popcorn, zit Yorick met een grijnzent gezicht voor de tv die op pauze staat. "Serieus? Je hoefde hem niet op pauze te zetten." Ik zet de bak popcorn op het tafeltje en ga terug op de bank zitten. "Nu komt een leuk stukje namelijk."

"Oh, als er nu iemand in stukken word gescheurd ga ik je slaan." Mompel ik. "Hoe weet je dat?"

"Omdat ik jou ken." Ik pak de kussen weer en leg hem op mijn hoofd. Yorick zucht en gaat wat beter op de bank zitten. "Kun je dit alsjebliefd kijken? Zonder dat kussen."

"Dat kan." Yorick kijkt me met een ga-je-dat-kussen-nog-wegleggen blik aan. "Dus, ga je dat kussen nog weg leggen of niet?"

"Nope." Ik begin te grinniken. "Anders pak ik je kussen hoor." Aan het geluid te horen in de film weer gestart. "Doe je best, maar ik ga die film niet kijken." Opeens springt er iemand op mij en begin ik te gillen.

Goed, ik ben éénentwintig dus dit is best zielig. Maar hé, hij springt op mij. Dusja.

"Yorick!" Hij zit aan het kussen te trekken terwijl ik hem tegen me aam houd.

Voordat ik het door heb heeft hij het kussen in zijn hand en gaat hij van me af. "Nu is de film afgelopen." Mompel ik fake-verdrietig. Yorick draait met zijn ogen en gaat beter op de bank zitten. "Dat is jammer." Zegt Yorick en neemt een handje popcorn. "Heel jammer." Ik kijk op de klok en zie dat het al laat is. En dan ook echt laat. "Misschien moet je maar gaan." Ik sta weer op en loop maar de keuken. "Hoezo?" Hoor ik Yorick roepen en loopt ook naar de keuken. "Je vriendin is waarschijnlijk al lang thuis aangezien het al half één." Ik haal mijn schouders op en pak een glas uit een kastje. "Shit." Ik loopt de keuken en uit. Ik volg hem en leun tegen de muur. Yorick pakt zijn jas van de kapstok. Hij maakt de deur open en stapt naar buiten. "Fijn dat we weer vrienden zijn." Glimlacht Yorick.

Wat?

Vrienden? Ha-ha, grappig. Nee, dat never nooit meer. Echt niet.

"De groeten." Probeer ik de zo boos mogelijk te zeggen en gooi de deur dicht.

Vrienden? Pff, mijn kont.

-

Ik zat in de auto met mn broertje en zusje.

Ze hadden het over de meest domste dingen met een boers accent dus ik weet niet of dit hoofdstuk goed is.

Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu