✨2, 'Jij hebt hem uitgescholden."

5.7K 314 44
                                    

"Sophie! Help! Sos!" Sophie komt de kamer in rennen met in haar ene had de onderkant van mascara en in de andere kant het borsteltje van de mascara. "Wa-" Ze begint keihard te lachen. "O my god!" Ze begin nog harder te lachen. Volgensmij gaat ze nog stikken. Je weet wel, de slappe lach maar dan zo erg dat je geen geluid meer maakt en eigenlijk alleen nog maar adem hapt. Meestal zie je eruit als een zeehond die geen adem meer krijgt. Hoe het eruit ziet? Geen idee, maar ik weet bijna honderd procent zeker dat het er zo uit ziet.

Nadat Sophie uitgelachen is en haar mascara borsteltje in het onder kantje heeft gedaan kijkt ze me, met nog een grote glimlach op haar gezicht, mij aan. "Dit," ik wijs naar mijn haar. "Ziet eruit als een nest van een vogel die de slappe lach kreeg van een zeehond die bijna stikte door zijn eigen lach." Sophie kijkt me met een vragend gezicht aan. "Lang verhaal." Mompel ik dan snel. "Waarom is het zo ernstig?" Ik kijk Sophie met een meen-je-dit-serieus blik aan. "Ik heb straks een afspraak met Thijs." De mond van Sophie valt open. "Thijs Thijs?"

"Uhu."

"Alsin Thijs van drie jaar geleden?"

"Ja."

"De sexy architect Thijs?"

"Jaha. Moet ik nog twintig keer 'ja' zeggen voordat je je het eindelijk beseft?"

"Thijs? Winkel stalker Thijs?"

"Jezus, Sophie. Ja, Thijs. De gene die jij drie jaar geleden helemaal belachelijk hebt gemaakt op WatsApp en daarna hebt geblokt, Thijs." Sophie sluit weer haar mond, die de hele tijd open stond, en wijst dan met haar mascara naar mij. "Waarom heb jij een afspraak met Thijs?"

"Omdat ik weer een reunie wou beginnen met hem."

"Echt waar?" Ik pak een kussen van mijn bed en gooi hem naar Sophie. De kussen beland met een plof op haar gezicht. "Nee sukkel. Met hem moet ik een project doen voor mijn werk." Sophie fatsoeneerd haar haar en zet dan haar handen in haar zij. "Dan heb je dat lekker verkloot, of dat ga je verkloten."

"Hey! Jij hebt hem uitgescholden. Ik bleef heel aardig."

"Ja, dat zou ik ook gezegd hebben als ik jou was. Maar terug naar je oerang-oetan op je hoofd. Ik fix het wel even."

"Dankje." Mompel ik wanneer Sophie haar mascara op mijn nachkastje legt en naar haar kamer loopt. "Wat ga je doen?!"

"Stijltang!" Ze komt weer terug en houd haar stijltang omhoog. "Ready?"

"Ja."

Een uur later stap ik uit mijn auto, voor het café. "Here goes nothing." Mompel ik en pak mijn tas nog snel uit de auto.

Als ik het café binnen loop, zie ik Thijs bijna direct zitten. Hij is niet veel veranderd. Nog steeds knap, goede kaaklij- Kappe Madison. Je bent hier voor werk. Ik zeg mijn fake-glimlach op en loop dan naar zijn tafel. "Thijs?" Vraag ik als ik bij zijn tafeltje aankom. Hij staat op en steekt zijn hand uit. Ik neem hem aan, laat hem daarna los, en ga tegen over hem zitten.

Na het gesprek over het werk, gek genoeg herkende hij mij niet, betalen we en lopen samen naar de deur van het café. "De volgende afspraak is dus over een week, dan laat ik de uitwerkingen zien." Zeg ik en steek mijn hand uit. "Prima." Hij neemt mijn hand aan en laat hem dan los. "Oh, en Madison?"

"Ja?"

"Fijn om na drie naar weer gesproken te hebben. Je bent nog even knap als toen." Hij geeft me een knipoog en loopt dan nonchalant weg.

Hij herkent me dus nog wel. Fijn. Dit gaat een ongemakkelijk één maand worden.

-

OMG DIE REACTIES OP ONS KANAAL! ZO ONTZETTEND AARDIG! JENNIE EN IK KEKEN ER ECHT MET EEN BIGSMILE NAAR!

Volgende week dinsdag weer een nieuwe video! Hier de naam: Always&Forever. Je moet het intype dan op kanaal drukken en dan staan we 5 of 6e.

IEDERGEVAL THANKYOU!

Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu