✨2, 'Hey lekkerding.'

5.5K 287 38
                                    

"Nou, Lekkerding. Dit is je nieuwe huis!" Dat is een leuke bijnaam; lekkerding. Ik haal de lijn van zijn halsband en Rambo rent gelijk door het huis. Ik zet zijn mandje in de hoek en ernaast zijn bakje voor brokje's, die ik gelijk vul met brokje's, daarna zet ik de zak met brokken weg in een kast. Ik pak de andere bak en vul hem met water, zodat ik hem daarna naast het brokje's bakje kan doen. "Rambo!" Rambo komt naar me toe rennen en gaat voor me zitten. Ik hurk en wrijf over zijn kop. "Luister, dit is je slaap plek." Ik wijs naar zijn mandje waar hij gelijk in gaat liggen. "Goedzo!" Ik pak een hondensnoepje en geef hem aan hem. "Nog iets, hier wonen nog twee mensen. Ze zijn er overdag niet maar, grom niet maar ze oke?" Rambo blaft en gaat dan beter liggen. Ik sta weer op en plof op de bank.

Even later gaat de bel en sta ik met een zucht op. Rambo begint met blaffen. "Rambo! Stil!" Hij blaft nog een keer maar is dan stil. Ik raap nog snel zijn knuffeltje op en gooi hem naar hem.

Als ik bij de deur kom maak ik hem open. "Yorick." Zucht ik. "Wat is er?"

"Je had wat laten liggen." Hij haalt een hand door zijn haar. "Nee hoor."

"Jawel." Hij steekt een kaartje naar me uit. "Umh." Ik neem het aan en kijk ernaar. Het is ooit een visite kaartje. "Dit is niet eens belangrijk." Mompel ik. Opeens komt Rambo eraan rennen en springt op Yorick. "Rambo! Af!" Rambo gaat rustig naast Yorick zitten. "Waarom een hond?"

"Ach, ik dacht; ik kan eindigen met twintig katten of met één hond."

"Aha, slim."

"Ja." Er ontstaat een ongemakkelijke stilte. Ik kijk naar beneden en zie dat Rambo tegen de been van Yorick plast. Ohja, ik was hem vergeten uit te laten. Ik begin te lachen. "Wat?"

"Rambo houd van je." Ik geef hem een knipoog en loop dan het appartement. Ik hoor aan de nagels van Rambo dat hij binnen rent. "Shit." Hoor ik Yorick vloeken. Hij loopt het appartement binnen en sluit de deur. Rambo begint als een gek te grommen en blaffen. "Dankje Rambo, nu is het genoeg." Hij snuift even en loopt dan naar zijn mand. Ik pak een doekje en loop naar Yorick. "Hier." Ik druk het in zijn hand en ga zitten op de bank. Hij zucht even. "Bedankt." Normaal zou ik 'graag gedaan' zeggen, maar ik ben nogsteeds boos. Dusja. Hij komt naast me zitten op de bank. "Wat doe je?"

"Zitten."

"Moet je niet naar Eva?"

"Nee, die is uit met vriendinnen."

"Leuk." Rambo komt eraan lopen en springt op mijn schoot. "Hey lekkerding."

"Hoi." Grijnst Yorick terug. "Ik had het niet tegen jou." Mompel ik. Rambo legt zijn kop op mijn been. Voorzichtig aai ik hem. "Weetje, dat ik de moeder van hem had gevonden."

"Oke." Hij draait met zijn ogen en zucht. "Waarom doe je zo?"

"Pardon? Waarom ik zo doe? Dat weet je donders goed Walters!" Rambo schiet met zijn hoofd omhoog. Ik 'sht' hem even zodat hij zijn hoofd weer neerlegt. Yorick zucht en staat op. "Ik ga maar weer."

"Ja, later." Shit, ik zei later. Als in 'ik zie je wel weer'. "Wacht." Zeg ik snel. "Wat doe jij eigenlijk in een dierenasiel." Yorick grijnst en gaat weer naast me zitten. Dom, dom, dom Madison. "Eva werkt er, en ik help haar af en toe."

"Ohw, ja je mag nu gaan." Grijns ik deze keer. "Nee, ik blijf wel. Heb je al gegeten?"

"Nee." Rambo springt van mijn schoot en loopt naar zijn eetbak. Ik sta op en schut wat overgebleven haren van Rambo van mijn schoot en loop dan naar de keuken. "Wat wil je eten?" Vraagt hij met een grijns. "Weet ik veel." Hij trekt de koelkast open. "We kunnen ook uiteten." Zegt hij opeens wanneer hij de koelkast dicht doet. "Ja, nee. Nee." Zeg ik iets te snel. "Uhu." Hij zet een stap naar voren en doet een pluk haar achter mijn oor. Waar blijft het geblaf van Rambo. Als je het nodig hebt?

-

Tuntuntuntuuuuuuuunn.

Ik vind Rambo echt ge-wel-dig.

Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu