'Heb jij haar misschien gezien?'

6.3K 311 131
                                    

"Hij is zó mooi! Nadat hij hem had gegeven zijn we naar zijn huis gegaan. En moet je raden!"

"Nou." Zucht ik. Het is nu het tweede uur. Dit al iets van de vijfde keer dat Sophie het verhaal van de ring verteld. Ik vind het super aardig, daar niks van. Maar de heletijd precies het zelfde horen en dan weten dat het bij jou waarschijnlijk nooit zou gebeuren. Ja, dan word het toch wel een beetje hard to get. Ik vraag me trouwens wel af, zou ik het Sophie vertellen? Of zou ze het niet geloven? Ik bedoel, ik heb dat 'niet liefde' vijf naar lang volgehouden. En daarbij, als ik het vertel, word ze of super histirisch of wil ze er voor zorgen dat Yorick en ik wat krijgen. Dat is allebij niet super geweldig. Ik zou het haar toch aan de telefoon vertellen? Oeps. "Hij heeft voor me gekookt! Zelf."

"Zo hé!"

"Ja, echt zo aardig!"

"Uhu." Ik moet het Sophie vertellen. Ik kan hier niet nog een dag verder mee leven als ik het niemand vertel. Dat gaat niet lukken. "Soph?"

"Hij is zo lief! En knap e- Ja?" Ik draai met mijn ogen. Ze is echt gek, of gewoon vreselijk verliefd. Oke, het tweede. "Kun je vanmiddag afspreken?"

"Nou, Stijn wou wa-"Fijn dat je kunt afspreken. Bij jou? Ja, bij jou."

"Jezus, is er iets ergs gebeurt ofzo?"

"Ja, ja dat is er. Zeg je cupido maar even gedag. Dit is een noodzaak." Ze zucht. "Goed, maar als het wat doms is dan heb je een probleem."

"Jaja."

School is uit en ik sta bij de kluisje's te wachten. Sophie is er na vijf minuten nog steeds niet en langzamer hand irriteer ik me er een beetje aan. "Hey Framboos!" Na die naam begint mijn hart harder te kloppen. Ik lijk echt net een puder die verliefd is. Mijn god. "Walters!" Glimlach ik. Deze glimlach is echt. Ik kan niet voor altijd boos zijn op hem. Nou, het zou kunnen maar dan verpest hij mijn leven. Dat wil ik niet. Daarbij hij wilt alleen vrienden zijn.

Helaas.

"Hoe is het met mijn best vriendin?" Hij geeft me een knuffel en laat me dan weer los. Zie je; beste vriendin. Eerst vriend, toen werd het vrienden, daarna vriendin en nu is het 'beste' vriendin. Straks word het nog allerbeste vriendin. Maar vriendin als in 'relatie vriendin' word het waarschijnlijk nooit. En daarom moet ik het Sophie vertellen. Ze heeft vast wel goede raad. Hoop ik. "Goed, en met mijn beste vriend?" Payback! Voor hem is het dan niet erg, maar het geeft toch een overwinning voor mij ofzoiets."Prima, ik heb echt zin in het etentje."

"Ja, leuk." Ik niet, omdat ik weet dat jij er bent. In een pak terwijl je me hebt gefriendzoned. Maar goed. "Waarom sta je hier zo alleen?"

"Wachten op Sophie. Heb jij haar misschien gezien?"

"Voor het laatst praatte ze met Daniël."

"Oh, trouwens. Daniël doet de laatste tijd echt heel apart. Weet jij het?" Hij haalt zijn schouders op en doet dan zijn handen in de zakken. "Nee, maar het viel mij ookal op."

"Raar." Ik ga leunen tegen de kluisje's. Yorick wil net zijn mond open trekken als ik Sophie haar stem hoor. "Ach sorry hoor! Daniël had even een probleempje maar ik ben er. Weetje Daniël is d- Yorick?"

"Sophie, ik wachtte even samen met Framboos op jou, maar je bent er nu dus ik ga Daniël opzoeken. Later." Hij geeft mij een knipoog en loopt dan de gang in. "Dus, bij mij he?"

"Ja."

"Oke." We lopen samen naar de fietsenrekken.

"Dus, vertel." Zegt Sophie wanneer ze op haar bed ploft. "Nou," ik laat mezelf vallen op haar bed. "Het is, ingewikkeld."

"Oke, maar wat is het nou?"

"Please, maak me niet voor gek uit alsjebliefd."

"Neehee, zeg nou. Je maakt me nieuwschierig."

"Ik, uh ja, niet lachen."

"Madison! Zeg het gewoon!" Ik sluit mijn ogen en zucht even. "IkvindYorickmisschienweleenheelkleinbeetjeleuk."

"Wat? Nu nederlands."

"Ik vind Yorick misschien wel een heel klein beetje leuk?" Mompel ik. "Je vind wat?"

"God, ik vind Yorick leuk." Ze springt op van haar bed en begint keihard te gillen alsof Justin Bieber zijn haar heeft geschoren. (A/N hij heeft zijn haar geschoren en het nogal lelijk omygod)"

"Ik wist het! Hoelang weet je dit al?"

"Weet niet, twee dagen ongeveer."

"Idioot! Waarom zei je het niet eerder? Je moet het hem vertellen want dit is uniek." Ik zei het toch, uniek. Ik maak een inwendige hairflip. "Dat is het probleem." Ik laat mijn rug zakken op het bed en zucht nog een keer. "Hoezo?"

"Hij friendzoned me constant! Weet je hoe irritant dat is?!"

"Meen je dit? Terwijl hij er probeert er voor ze zorgen dat je hem gaat haten of van hem gaat houden. I don't care. Maar gelukkig ben ik je vriendin."

"Wat heeft het er mee te maken dat wij vriendinnen zijn?"

"Nou, deze vriendin hiero, heeft een vriendje genaamt Stijn die toevallig de beste vriend van Yorick is."

-
Pas het volgende hoofdstuk draag ik weer een hoofdstuk op, waarom? Anders doe ik er twee op 1 dag. Niet dat het erg is maar dan heeft iedereen een kans!
~~~~
SOPHIE HEEFT EEN PLAN WOEHOE.

En wat is er met Daniël? Hij doet de laatste tijd namelijk best apart.

Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu