✨2, 'De grote boze dief.'

5.1K 286 25
                                    

Ik schrik wakker door een hand die op mijn mond word gelegt. Sophie kijkt me met grote ogen aan. "Sst." Ze haalt haar hand weg. "Moest dit? Wat is er?" Ik zet het lampje op mijn kastje aan. "Er is iemand in de woonkamer." Mompelt ze en gaat naast me zitten op bed. Ik ga langzaam rechtop zitten en wrijf de slaap uit mijn ogen. "Dus?"

"Stijn ligt in bed, dus hij is het niet."

"Dan is het Rambo." Ik haal mijn schouders op en wil weer onder de dekens gaan liggen. Sophie houd me tegen met een hand die ze op mijn arm legt. "Nee, die sliep."

"Dan is het vast gewoon een geluidje." Ze draait met haar ogen. "Ga kijken dan." Ik zucht en stap dan uit bed. "Als het niemand is he, ik wil vergoeding."

"Waarvoor?"

"Dat je mijn slaaprust verstoord." Ze grinnikt even. Langzaam loop ik naar mijn kamerdeur. "Oh, als ik dood ga. Er hangt een zwart jurkje in mijn kast, ik zou doe graag aanwillen. En, een mooi eikenhouten kist. Want zwart is zo lelijk, maar wel met mooie fluwelen bekleding binn- "Schiet nou maar op." Mompelt Sophie. Ik maak de deur open en loop door de gang naar de woonkamer.

Aangekomen in de woonkamer zie ik niks en is het geluidstil. Rambo ligt rustig in zijn mandje dus dat is het ook niet geweest. Ik klik het licht aan. "What the hell." Hoor ik een stem, schor, mompelen. Ik schrik en kijk naar de bank waar Yorick op ligt. "Jezus." Zucht ik. "Soph!" Sophie komt eraan rennen met een kleren hanger. "Wie is het!" Schreeuwt ze. Ik wijs met een 'duh' gezicht naar Yorick. Ze laat langzaam de klerenhanger naast haar hangen. "Oh, Yorick."

"Goedeavond Sophie." Zegt Yorick grijnzend en staat op uit de bank. "Kon je niet wat stiller doen, dat was de afspraak."

"Sorry?" Yorick haalt zijn schouders op en loopt naar de keuken. Ik wijs naar de kleren hanger in Sophie hand, en begin te lachen. "Serieus? Een klerenhanger. You stupid."

"Het was dit of één van jou prachtige kledingstukken." Glimlacht ze. Stijn komt de woonkamer binnenwandelen. "Wat doen jullie hier om," hij kijkt even naar de klok. "Om vier uur 's avonds?"

"Jou leuke vriendinnetje dacht dat er een dief was. En tja, aangezien ik zo te zien de man in huis ben, moest ik met mijn spierballen de grote boze dief knock out slaan." Stijn begint te lachen. "En wie is dan die grote boze dief?" Yorick komt de woonkamer binnen lopen met een melkpak aan zijn lippen. "Yorick is de grote boze dief." Stijn begint nog harder te lachen. Sophie zucht en loopt naar mijn kamer om daar waarschijnlijk de kleren hanger terug te hangen. Yorick en Stijn geven elkaar een mannen hug en beginnen dan over mannen zaken.

Sophie komt terug de woonkamer binnen wandelen. "Nu iedereen toch op is, zin om iets te drinken?" Grijnst ze. "Soph, het is vier uur."

"En morgen zaterdag, dus het kan best. Who's with me?" Ze haalt een fles drank naar boven.

Een half uur daarna zaten we allemaal in de woonkamer, een oud spel te spelen. Met natuurlijk de fles drank. "Mad, jij bent."

"I know." Grijns ik en pak de dobbelstenen. "Als ik nu twaalf werp heb ik gewonnen?"

"Uhu." Sophie schenkt nog een glas in. "Iemand?" Ik houd mijn glas voor en Yorick en Stijn doen het zelfde. Daarna zet ik mijn glad terug en gooi ik de dobbelstenen.

Negen.

Ik werp helaas negen.

"Shit." Ik verplaats mijn pionnetje negen plekken. Stijn is aan de beurt. "Maar even Yorick, waarom ben je niet bij Eva?" Oke, waarom ben je voor de zoveelste keer weer hier. "Nachtdienst."

"Hoezo?"

"Dierenasiel, soms moet je ook 's avond dieren redden." Ik maak een 'o' met mijn mond terwijl Stijn zijn pionnetje verplaatst.

-

Oke, dit is gwn een random bedacht spel dat ze spelen, dus jullie hoeven niet na te denken welk spel hahhaahhhhaha.

Goed, zelf lol.

Weer niet overgekeken, oeps sorry.

JULLIE KUNNEN NOG COVERS MAKEN!

Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu