'Ik ga naar de wc.'

5.8K 303 406
                                    

Aangezien jullie heeeell veel van Daniël houden. En hopelijk van de andere personen, ga ik een Q&A doen. Je kan dus vragen aan mij maar ook aan Madison, Yorick etc. Ik was van plan om een Q&A pas later te doen, maarja. Graag hier een vraag achter laten tankyou. Veel lees plezier!

Ik slik even en ga dan aan een stoel zitten die aan de andere kant van de tafel staat. Tuurlijk friendzoned hij mij. Hij heeft een vriendin. En ze is verdomme ook nog eens knap. Ik bedoel, als ze lelijk was geweest had ik Yorick zonder pardon keihard in het gezicht uitgelachen.

Maar helaas.

Ze is heel knap. Gewoon echt mooi. Zou ze ingehuurd zijn? Oh, dat zou nog best wel kunnen. Er komt een ober aan die naar onze drankje's vraagt. Normaal zou ik beginnen met water, nu gelijk een droge witte wijn. Als ik nu dronken word, kan het me echt niet schelen. "Ik ga naar wc." Mompel ik tegen niemand. Daarna sta ik op en loop ik direct naar de wc.

Verdomme, als ik thuis ben doe ik gelijk deze jurk aan en in de prullenbak. Hoppakee, weg ermee. Duizend euro in de plee. Zie je? Ik moet echt dichter worden.

Als ik mijn handen was, loopt het meisje naar binnen. Ze kijkt me echt met een gezicht aan van; ik ben de winnaar. Jij niet. En dan, als we niet 'volwassen' zijn, je tong uitsteken. Je snapt het wel. Ze loopt naar me toe en leunt op de wasbak. "Ik ben Anouk." En je poept in je onderbroek. Dichter skills hiero. "Hoi Anouk."

"En jij bent?" Iedergeval iemand die jou niet aardig vind. Laat dat even duidelijk zijn. Ik doe de kraan dicht en pak een papiertje om handen af te drogen. "Madison."

"Yorick heeft zo veel over je verteld." Really, fijn. Zeker dat we beste vrienden zijn. Weer ruimt het. Mensen, ik begin gewoon spontaan te dichten door dit geval. "Echt waar?" Vraag ik overdreven enthousiast. "Ja, echt waar."

"Mooi." Ik draai me om en probeer de wc uit te gaan. Waarschijnlijk is mijn wijn er al. En op dit moment heb ik alcohol nodig. Veel. Want dit moet ik nog even goed verwerken. Daarna bedenk ik wel een plan om Anouk en Yorick te vermoorden. Maar dat later. "En weetje." Gaat Anouk verder. "Nou?"

"Hij vind het fijn, dat jullie nog weer vrienden zijn geworden. Nadat hij jou heeft laten zitten." Houd je in Madison. Ze is het niet waard. Loop naar je wijn, zuip je vol. En dan is dit allemaal over, en lijk het allemaal een droom. "Oke." Antwoord ik droog en loop dan de wc uit.

Aangekomen bij de tafel ga ik zitten. Lara zit tegenover mij. Aangezien Ethan en Yorick tegenoverelkaar zitten, zitten wij dus aan de andere kant. Ik drink in één keer mijn glas leeg en houd dan een ober aan om een nieuw glas wijn te vragen. "Madison, doe rustig. Straks word je nog dronken."

"Precies." Mompel ik. Er zit nog een klein laagje in mijn wijnglas. Zonder dat ik het weet kijk ik naar Yorick die met een pijnlijke blik mij aankijkt. Of, dat verbeeld ik me. Dat waarschijnlijk ook zo is. Ik drink het laatste laagje wijn op, en pak dan het menu om te kijken wat ik ga eten. Alhoewel ik nu gewoon chocolade wil. Maar het dessert komt later pas. Ik kijk over het menu, uiteindelijk vind ik een gerecht dat me wel lekker lijkt. Anouk komt terug en gaat naast Yorick zitten. Ze lacht even heel vriendlijk, naar mij. En zegt dan wat tegen Yorick waardoor hij moet lachen. Ze gaat met haar hand over zijn been en Yorick verstijfd even. Daarna herpakt hij zichzelf en begint een gesprek met Lars en Ethan. "Het is een klootzak." Mompelt Lara wanneer ze een slok van baar cola neemt. "Nee wacht, de broers Walters zijn klootzakken."

"Inderdaad. Ethan is het je niet waard." De ober komt aan zetten met een fles wijn. Hij zet hem op tafel nadat hij mijn glas gevuld heeft. Eigenlijk wou ik maar één glas maar dit is ookwel goed. Volgensmij heeft hij wel door wat hier gebeurt.

Als we ons eten op hebben, en ik in mijn ééntje een halve wijnfles heb opgedronken is eindelijk het dessert aan de beurt. Ik kies voor iets met heel veel chocolade. I don't care anymore. "Ik ga weer naar de wc." Zeg ik tegen Lara en sta op. Een beetje wankeld kom ik aan bij de wc. Ik was mijn handen. Voordat ik het weet word mijn hand vastgepakt. "Framboos."

"Walters. "Mompel ik. "Gaat het wel goed met je?"

"Ja, prima. Met jou?" Ik druk in zijn borst. "Er is wel wat."

"Wat moet er zijn? Buiten het feit dat je iemand hebt meegenomen die eigenlijk achter een raam hoort." Ik probeer weg te stappen maar word weer tegen gehouden. "Doe normaal, ze is geen hoer."

"Wat dan?"

"Een oud vriendin."

"Gefeliciteerd."

"Madison."

"Ja?" Ik zet even een stap maar word weer tegen gehouden. Wat is er toch met hem aan de hand. Ik heb zin in chocolade en wijn. En hij laat me maar niet met rust. "Ga alsjebliefd gewoon weg, zoen met je vriendin ofzo. Maar laat mij nu gaan. Want ik ben wel even klaar met je."

"Het is niet wat het lijkt. Echt niet. Daarbij wij zijn gewoon vrienden."

"Cliché." Lach ik. "Ja, vrienden. En dat is juist het verdomme probleem." Deze keer trek ik mijn hand uit zijn greep en loop dan de wc uit. Aangekomen bij de tafel volgt Yorick ook snel. Als hij zit buigt Anouk zich naar voren en drukt een kus op zijn mond. Yorick trekt zich niet eens weg. Uhu, vrienden.

Al vraag ik me wel af of zij ook echt van hem houd. Wantja, ze doet wel heel overdreven. Ik vul mijn glas bij en neem gelijk een slok.

Waar blijft die chocolade. Jeez.










Ik haat Yorick. Heel erg.

-

Ze haat eindelijk iemand. Oke, nogsteeds sorry!! Tweede hoofdstukje vandaag omdat ik me een beetje schuldig voel.

Laat hier vragen achter voor de Q&A.

Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu