'Verder nog iets?'

6.7K 340 51
                                    

"Dus, het plan is om Daniël en Natascha te koppelen, of iedergeval een date?"

"Uhu." Mompel ik terug want er zit een stuk chocolade in mijn mond. Van de XL-oreo reep die ik had gekocht toen in bijna in een depressie terecht kwam. "Waarom doe je dit voor haar?" Ik slik mijn chocolade door en begin te praten. "Omdat, ik een goed mens ben."

"Mad, even sirieus. Waarom?"

"Ik had het haar beloofd, en ik kom altijd mijn beloftes na."

"Ja, ofcours. Wist je nog die ene keer?"

"Oh, oeps. Bijna al mijn beloftes dan." We beginnen te lachen. "Maar even back to the point. Wil je me helpen?"

"Ik weet niet. Ik heb tegen Stijn gezegt dat ik hem nooit meer wil zien en tja, aangezien Daniël vierentwintig, zeven bij hem is."

"Ah, toe? Ik heb je gezworen dat ik nog lang niet klaar ben met Stijn, en ik ga er voor zorgen dat hij nooit meer bij je in de buurt komt." Ik spring op van mijn bed en trek mijn shirt recht. "Daarom gaan wij naar school morgen, en ga ik naar de lift."

"Dat doe jij? Sirieus."

"God, wat heb jij met het woord 'sirieus'. Je ziet toch aan mijn gezicht dat ik het meen." Ik wijs naar mijn gezicht terwijl ik een klein lachje probeer te onderdrukken. "Jaja. Alleen het is laat dus ik ga naar huis." Ze staat ook op en trekt me in een knuffel. "Dankje Mad, voor alles."

"Ik ben er voor je Soph, zelfs als we ruzie hebben." Er komt een klein glimlachje op het gezicht van Sophie. "En Soph?"

"Ja?"

"Ik hou van je, niet als lesbie. Maar als vriendin." Ze trekt me weer in een knuffel. "Ik ook van jou. Wacht eens." Opeens laat ze zich los en springt in de lucht. "Je houd van iemand! Omg! Wereld nieuws! Dit moet iedereen weten!" Ik begin te grinniken. "Je weet dat dit anders houden van is dan wat ik bedoel he?"

"Pff, ja." Ze draait zich om en loopt naar beneden. "Tot morgen!"

"Tot morgen loempia!" Schreeuw ik haar achterna en plof dan op mijn bed. Ik kan echt niet zonder dat mens.

De volgende dag zit ik weer fris en fruitig in de les. Ja, fruitig. Victoria's Secret heeft parfum en daarbij zit dus ook strawberry & champagne. Die geur ruikt heel erg naar fruittella snoepje's. En dat is weer met fruit. Logica, mensen.

De les is al tien minuten bezig wanneer de deur open zwaait. Yorick staat in de deur opening met een blauw briefje is zijn hand. Om mij heen beginnen allemaal meisje's te giechelen terwijl ik alleen maar kan gapen. "Verslapen." Mompelt hij wanneer hij naar zijn plek loopt en paar meisje's een knipoog geeft. Even denk ik dat ze gaan flauw vallen maar helaas niet. Ik draai met mijn ogen en concentreer me op de docent die iets van Engels aan het opschrijven is. Ik heb al naar voren gewerkt dus weet ik al waar het over gaat.

"Pst." Hoor ik achter me. Ik draai me om en zie Stijn zitten. Voordat hij wat wil zeggen ben ik hem voor. "Nee, ik ga liever niet met je naar bed. Breek iemand anders hard maar. Ik sla deze keer over." Ik forceer een glimlach en draai me weer terug naar de docent. "Mad?"

"Jezus, wat wil je?"

"Hoe is het met Sophie?" Ik draai met mijn ogen. Tuurlijk, ja joh, vraag aan mij. Ik heb ook lopen janken om hem. Pfoe. "Goed, eigenlijk super!"

"Oh."

"Verder nog iets? Oh, ik heb trouwens paar nummers op geschreven van meisje's die wel een avondje met je willen meemaken en dan gedumpt willen worden. Wie wil je? Anouk? Mares? Lott- "Luister Mad." Ik zucht even. "Ik wou haar niet pijn doen."

"Tuurlijk." Hij haalt een hand door zijn haar en grijpt dan met die zelfde hand een pen om er vervolgens heel irritant mee op de tafel te tikken. "Echt waar, ik wou haar niet pijn doen."

"Waarom dump je haar dan!"

"Madison Lemp, wat stiller alsjebliefd. En draai je om."

"Sorry, mevrouw." Ik pak mijn pen en begin al wat naar voren te werken. "Pst."

"Wat nou Stijn."

"Ik heb haar niet gedumpt." Ik draai me weer naar hem toe. "Waarom kwam ze dan huilent bij mijn huis? Ik heb het me niet verbeeld."

"Ik weet niet wie het heeft gedaan, ik zweer. Iemand heeft waarschijnlijk mijn telefoon afgepakt ofzo."

"Tss, wat een slecht excuus."

"Madison! Eruit." Ik zucht even en pak mijn spullen bij elkaar. Ik pak mijn flesje water en houd hem in mijn hand. Voordat ik opsta en weg wil lopen zeg ik nog wat tegen Stijn. "Kom voortaan met een goed excuus ofzo. Trouwens bedankt."

"Waarvoor?"

"Dit." Ik pak het flesje water en gooi het over hem heen. "Madison! En nu maak je voort naar de directeur!"

"Jaja, dat moest ik toch al." Ik kijk nog even naar Stijn die me met open mond aan kijkt. Ik loop naar deur. Eerst moet ik nog langs Yorick. Wanneer ik er langs loop moet ik kijken. Ik kan gewoon niet weg kijken. Hij geeft me de perfecte glimlach en een knipoog. "Player." Mompel ik en loop dan naar de directeur.

Bij de deur aangekomen klop ik op de deur en hoor ik een mannenstem 'binnen' roepen. Ik maak voorzichtig de deur open en zie de directeur op een stoel zitten achter een bureau. "Vertel het eens."

"Nou, ik heb dus soort van water over iemand gegooit." Zeg ik wanneer ik op een stoel voor de directeur ga zitten. "Waarom?"

"Omdat die gene mij heel erg irriteerde, daarbij heeft hij iets gedaan dat ik niet vind kunnen."

"En dat is?"

"Iets wat privé is."

"Ah zo. Wij kunnen het helaas niet tolereren als een leerling dit doet. Daarom moet je twee uur nakomen."

"Twee uur?" Zucht ik. "Één uur, het was tenslotte water. Niet olie dat ik in de vik gezet heb."

"Twee uur, geen onderhandeling." Ik zucht en loop dan maar de deur. "Anderhalf uur?"

"Twee uur, en nu wegwezen voordat het vier uur word."

"Argh." Ik maak de deur open loop dan naar mijn kluis. Wat heeft het voor nut nu nog naar het lokaal te gaan als de bel toch over tien minuten gaat. Oh, ik weet wat ik moet doen. Alvast het plekje bij de lift claimen. God, ik ben zo slim.

Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu