'Uh, Wat?

7.1K 350 29
                                    

Lara en ik zitten in de woonkamer. We wachten op de familie Walters. Lara zit constant super zenuwachtig aan haar shirtje te plukken. "Laar, kun je alsjebliefd even stoppen met aan je shirtje trekken. Het is nogal irritant."

"Oh ja, sorry."

"Ben je echt zo zenuwachtig?"

"Nee... Misschien." Ik kijk op de klok. Familie Walters is erg nog steeds niet en het is al tien minuten over. Oke, ze zijn dan wel super bekend in ons kleine dorpje. Volgensmij omdat Yorick en Ethan zo extreem knap zijn. Maar dat is het dan ook. Denk ik. Opeens gaat ze bel en komen de zenuwen ook in mijn buik opzetten. Ik heb werkelijk waar geen idee waarom. Misschien komt het omdat ik vanochtend nog met hem heb gezoend. Oh, nu ik er zo over nadenk zou dat best kunnen. De deur word open gemaakt door waarschijnlijk mijn moeder. "Wat leuk dat jullie er zijn!" Hoor ik mijn moeder zeggen. Yorick en Ethan verschijnen in de deur openingen. De deuropening van de gang naar de woonkamer. Ik hap naar adem en zo te horen Lara ook. Yorick heeft een spijkerbroek aan met daarboven een wit shirt met een V-Hals. Over zijn witte shirt heeft hij een spijker jasje. Ethan heeft een zwarte broek waarbij de knieën van de broek open gescheurd zijn. Daarboven heeft hij een zwarte bloesje met een grijs vest aan. En om het nog even af te maken heeft hij een pet achterstevoren op zijn hoofd. Ze beginnen allebei de grijnzen. Ik heb geen idee waarom eigenlijk. "Vang geen vliegen." Zegt Yorick met een knipoog. Oke, onze monden stonden open. Ik doe snel mijn mond dicht en draai met mijn ogen. Yorick en Ethan lopen gelijk naar de keuken waar dus ook de eet tafel staat.

 Yorick en Ethan lopen gelijk naar de keuken waar dus ook de eet tafel staat

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ik draai mijn hoofd om en Lara haar mond staat nog steeds open. Ik klap met mijn handen voor haar gezicht en dan komt ze uit haar trans. Haar wangen worden rood. "Hij knipoogde."

"Oh, echt waar." lach ik. "Hij is wel drie jaar ouder dan jou he." Ga ik door. "Maarja." Ik klop op haar schouder en sta op en loop naar de keuken. "Mad?"

"Ja?"

"Dat maakt niet uit." Ik begin te lachen. "Precies Laar." Als ik aankom bij de keuken zitten de ouders van Yorick al aan tafel met mijn vader. Ethan staat te praten met Yorick en Lars. Ze lachen ergens om. Mijn moeder staat druk in de keuken de kaasfondue aan het klaarmaken. Ik loop naar haar toe. "Hulp nodig?"

"Graag, die luie vader wil even met Clara en Nout praten."

"Tja..." Lach ik. "Wat kan ik doen?"

"Als jij de komkommer en het stokbrood even kunt snijden zou ik dat erg op prijs stellen."

"Tuurlijk." Ik pak een mes en het stokbrood en begin plakjes af te snijden. "Dus.." Begint mijn moeder opeens. Ze pakt een Fles wijn en giet bijna de hele inhoud in de pan. "Hoe zit het nou tussen jou en Yorick." Gaat ze door. ik slik. "uh, wat?"

"Hoe het tussen jou en Yorick zit."

"Gewoon. Normaal."

"Normaal, aha."Ze pakt de pan met kaas en zet het op tafel. "Het is klaar!" Zingt ze dan half. Iedereen komt in beweging. Zo te zien zat Lara ook al op haar plek. Mijn vader zit aan de kop van de tafel. Links van hem zit Nout. Naast Nout zit Lars. Lars zit in gesprek met Ethan die naast Lars zit. En naast Ethan zit Yorick. Tegenover Yorick zit ik. Naast mij zit Lara. Naast Lara zit Clara en naast Clara zit mij moeder. Het was een beetje proppen maar dan lukt het wel.

Iedergeval, Lara zit tegenover Ethan. Het was eerst mijn plan om ze tegenover elkaar te zetten, maar nu doen ze het uit zichzelf. "Smakelijk eten!" Roept mijn moeder en iedereen valt gelijk aan. Niet letterlijk, maar je begrijpt het wel. "Ik heb een idee!" Zegt Lars opeens uit het niets. "Wat doen we als er een stukje in de kaasfondue komt?" God, Nee. Dit zijn altijd van die stomme dingen. Waarom het stom is? Omdat er altijd een stukje van mij in de kaasfondue valt. "Dan moet je de gene die tegenover je zit en kus op de wang geven!" Zegt mijn vader. Hoe kinderachtig. "Tuurlijk pap. Er zit ook echt iemand tegenover jou." Lach ik. Niemand lacht mee. Ongemakkelijk. "Ik vind het wel een goed idee." Zegt Ethan dan wanneer hij knipoogt naar Lara. Lara haar wangen worden rood en ze kijkt snel weg. "Dan doen we dat." Zucht Lars wanneer hij naar Clara kijkt. Ik kijk naar Yorick. Hij geeft me een knipoog wanneer hij een stukje brood in de kaasfondue haalt. Wat? Hij zit tegenover me dan kan ik alleen maar naar hem kijken. Ergens vertrouw ik dit ook helemaal niet. Voor Lara en mij. Nogmaals die Ethan en Yorick zijn wel badboys.

Ethan fluistert wat in Yoricks oor. Wanneer Ethan klaar is met kinderachtig fluisteren ijken ze allebei naar ons. Daarmee bedoel ik Lara en Ik. "Uh? Zijn we opeens super interessant?" Ze zeggen niks en blijven grijnzen. "Meen je dit?" Ik zucht en pak een stukje brood. Nog steeds blijven ze ons aankijken. Lara is maar een gesprek begonnen met Clara. Dus zijn alle ogen op mij gericht. Nouja, die van Yorick en Ethan dan. "Heb ik iets op mijn neus ofzo?" Vraag ik nogmaals. Ze zeggen nog steeds niet. "Jezus!" Ik haal het stukje brood door kaas. Precies op dat moment pakt Yorick zijn vork en duwt het stukje boord van mijn vork. Mijn stukje brood ligt nu ergens op de bodem van de kaasfondue. "Was dat jou stukje brood?" Vraagt Ethan dan wanneer hij begint te lachen. "Nee, Ja. Maar Yorick duwde hem erin!" Iedereen kijkt mij aan en Lars begint te zingen. "Zoenen! ZOENEN!" Iedereen begint mee te praten. Ik zucht en sta op. Dit pik ik niet. Zeker niet. Ik buig me naar voren en fluister eerst in Yorick's oor;"Je had het ook kunnen vragen. Nu moet ik je een keer terug pakken." Ik geef snel een kus op zijn wang en loop dan naar mijn plek. Iedereen begint te applaudisseren en gaat verder met eten.

Na een tijdje is het best gezellig. Ik heb tot nu toen alleen met Lara gepraat want no way dat ik nog een woord met Yorick uitwissel. Opeens word Lara heel rood en kijk ik naar de kaasfondue. Er ligt een stukje komkommer die zonet van haar vork is afgevallen. Niemand ziet het behalve ik. Lara kijkt me aan met zo'n gezicht dat ik het niet moet zeggen en ik doe het ook niet. Opeens kijkt Lars ik de kaasfondue en naar Lara. "Is dat van jou?"

"Uh... Umhh.." Ze begint te stotteren en word rood. "Hij is van jou he! ZOENEN!" Ik werp een boze blik op Lars. Zo ontzettend gemeen. Hij weet dat Lara een enorme crush op Ethan heeft. Ethan Geeft Lara een knipoog. Wat heeft de familie Walters met knipogen. Lara staat op en loop naar Ethan. Ze buigt zich naar voren en precies op het moment dat Lara een kus wil geven op de wang van Ethan draait hij zijn hoofd zodat ze een kus geeft op zijn lippen. En dan, begint iedereen keihard te juichen. Zelfs ik. Want dit had ik niet verwacht. Ik kijk naar Yorick en hij kijkt ook naar mij. Zonder enige reden lach ik naar hem.

-

FIJN PASEN IEDEREEN! Hier een paas cadeautje.



Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu