'We zijn het vrienden duo.'

5.8K 298 81
                                    

"Ik heb het Stijn gevraagd." Zegt Sophie wanneer we aankomen bij onze kluizen. "Nou?"

"Hij wilt niks zeggen."

"Oh, oke. WACHT! Jij hebt toch niet gezegt dat ik gevoelens voor Yorick heb he?"

"Nee, nee. Rustig."

"Goed." Ik doe mijn haar in een staart. Daarna maak ik mijn kluis open en haal de benodigde boeken eruit. "Oh, ik moet uh, ja nog wat doen?"

"Huh, ho-" En weg is ze. Op zulke momenten irriteer ik me echt aan haar. Ze laat me gewoon helemaal alleen. In een gang, dat is eng hoor. Docenten die er lopen, stinkende bruggers die van gym komen en andere dingen. Oftewel de jungle. "Framboosje!" Ik word omhelst door Yorick en hij laat me los. "Walters." Zeg ik met een fake-glimlach. Ugh, vrienden m'n kont. "Morgen is het zaterdag."

"Ja, en daarna zondag. Spannend he!" Hij draait met zijn ogen. "Dan is het etentje."

"Ja, heb je ook een ander gespreksonderwerp. Aangezien je steeds hierheen komt om het daar over te hebben." Mompel ik. En het is geen grapje. Elke keer als hij bij mij komt heeft hij het over 'het etentje.'

Volgensmij kan hij gewoon niet ergens anders over beginnen. Of hij is gewoon zenuwachtig om tegen me te praten en heeft hij het constant hier over, maar dat zou het vast niet zijn.

Want ik ben maar een vriend. Niks bijzonders. "Ja, weet ik. Omdat je elke keer zegt dat je het stom vind. Misschien veranderd dat per dag." Tuurlijk. "Oh oke, nou ik heb er nog steeds geen zin." Glimlach ik. Ja, het is gemeen. Maar kan ik er wat aan doen? Hij doet vervelend. Ik niet. God, ik doe echt kinderachtig. Vervrouw je zelf even. Niet verman want ik ben een meisje. Oke, stomme grap. Nevermind. "Dat is jammer. Ik namelijk wel, kan ik je weer zien in die sexy jurk." Ik draai met mijn ogen en maak dan mijn kluis dicht. "Fijn, ik hoef jou namelijk niet te zien in je pak."

"Tuurlijk." Grijnst hij. "Daarbij, Lara heeft er ook niet zoveel zin in."

"Hoezo?"

"Ethan, je tweeling 'broertje'. De ex van Lara. Slimmerd."

"Ohja, het is Lara schuld ook wel een beetje." Ik trek mijn wenkbrauwen op en maak mijn ogen iets groter. "Wat zeg je?"

"Nee, shit sorry. Zo bedoelde ik het niet." Ik wil net een ruzie beginnen als Kathy, samen met Jennifer, ons komt vergezellen. Nou, vergezellen is als het leuk is. Dit is niet leuk, dus niet vergezellen. "Yorickje!" Glimlacht ze overdreven. "Kathy." Zucht hij. "Lang niet meer gesproken. Hoe is het?" Ik onderbrek het gesprek met mijn super goede comeback, hou je vast. "Nou, 'kat'. Nu jij er bent begint het hier te ruiken naar kattenpis. Dus, nu niet zo goed meer." Ik kijk naar Yorick die een klein lachje moet onderdrukken. Hij houd het niet in en begint dan te lachen. Daardoor schiet ik ook in de lach en krijg ik twee boze blikken van Kathy en Jennifer. Alhoewel de boze blik van Jennifer wel een beetje mislukt want glimlacht er half door heen. "Mijn haar blijft tominste altijd goed zitten, in tegenstelling tot jou. Je haar lijkt op een bosje schat, doe er wat aan." Grijnst ze. Hier nog even iets, het haar van een vrouw is heilig. Zelfs al de comeback slecht is komt het hard aan. "Oke, luister. Ik snap dat je het playboy magazine lastig valt om daar een plaatsje in te krijgen. Maar alsjebliefd laat mij met rust. Ik krijg namelijk genoeg van je botox opvulling in je gezicht."

"Jij bitch."

"Dankje." Ik pak mijn tas en loop weg. Yorick volgt me. Voordat ik de hoek omsla schreeuw ik nog wat naar Kathy. "Oh, voordat ik het vergeert. Doe even de groetje's aan het playboy magazine en vraag even of ze nog een plekje voor je vrij hebben. Daag." Ik zwaai nog even loop dan de hoek om. "Ik heb zo de pest aan dat wijf." Mompel Yorick. "Wie niet?" Lach ik. Yorick slaat een arm om me heen. Zoals gewoonlijk verstijf ik helemaal en verslik in mijn eigen speeksel. Als we bij het lokaal komen staan Stijn en Sophie ons grijnzent aan te kijken. "Daar zijn de tortelduifje's!" Zegt Sophie wanneer ze in haar handen klapt. Yorick trekt me beter naar zich toe en begint met grijnzen. "We weten dat we een goed stel zijn." Ik probeer me uit zijn greep te wurgen. Maar hij is te sterk dus uiteindelijk geef ik het op. "Zijn jullie een stel!" Schreewt Sophie en geeft Stijn een highfive. "Nee, we zijn het vrienden duo." Ik zucht en kijk dan met een ik-zei-je-het-toch blik aan. Ze haalt haar schouders op. Ze maakt met maar haar mond en woord 'plan'. Ze heeft dus een plan. Fijn.

-

IK BEN IN BERLIJN! Gelukkig heb ik wifi hiero dus kan ik af en toe update. En het is hier warm. Woehoe.

Wat zo irritant is, als je in de auto zit en je hebt een NL kentekenbord, al die duitsers kijken je aan. Super awkward. FIJNE VAKANTIE VOOR DE MENSEN DIE NOG GEEN VAKANTIE HADDEN.

Ik had stiekem al een week vakantie en dit word de tweede week. *grijnst*

Hoofdstuk draaig ik op aan @lovelyxxlovexx

OMYGOD IK KIJK ZO EVEN IK STA OP DE 19E PLEK IN ROMANTIEK WAAAATT??!! JAKSOEJDKFOEKRN DANKJULLIEWEL OMYGOF!!

Bullshit. 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu