Holidays at Potters. - Prázdniny u Potterových.

684 58 9
                                    


Probudilo mě cinknutí hrníčku o talířek. Rozespale jsem si protřela oči a posadila se na posteli. Ramínko hedvábné noční košile mi zklozlo z ramene a pramen zrzaých vlasů mi spadl od očí. Za oknem se obloha z tmavě modré noční barvy měnila na šedou brzkou ranní. Otřásla jsem se, když mě po kůži pohladil vítr. Zastrčila jsem si vlasy za ucho a zamrkala směrem k hodinám. Čtyři hodiny ráno. Byly čtyři hodiny ráno a já si mohla o nějakém dlouhém spánku nechat jen zdát. Byl to Christian, který si před zrcadlem vázal černou kravatu a vedle něj ležel zmiňovaný hrníček. Vzduch v pokoji byl cítit mám parfémem, jeho kolínskou, kávou, snídaní a létem. Naše pohledy se setkaly v zrcadle. Christian vypadal unaveně. Na začátku prázdnin byl tak energický, v očích měl jiskry, ve tvářích barvu a ted vypadal, jako kdyby zestárl minimálně o deset let. Obličej měl bledý, pod očima výrazné kruhy.. V mžiku mu zmizela vráska mezi očima, kterou měl vždy, když pečlivě proplétal prsty a látku a spěšně se na mě usmál. Naklonil se ke mě, jednu dlaň mi ve spěchu nepříliš něžně položil na spánek a letmo mě políbil.

"Omlouvám se, nechtěl jsem tě probudit." Zase. Neodtrhla jsem od něj oči, zatím co on už dávno zapomněl na mou přítomnost. Vlastně možná ne, protože převrátil oči v sloup, když zavadil o můj hřeben. Tiše jsem si povzdychla. Odhrnula jsem teplou peřinu a postavila se za něj. Opatrně jsem mu položila ruce kolem pasu. Cuknul sebou, jako by mu byl můj dotek nepříjemný a rychle mi sejmul ruce okolo pasu.

"Lily.." Dodal podrážděně a zapínal si knoflíky na rukávu košile. "Víš že nemám čas." Bylo to něco mezi šeptem a zavrčením. Jako bych byla malá holka. A nebo jako bychom byli maželé po třeceti letech z jejich vztahu se téměř vytratila láska. Přičemž on bude brzy slavit 18 a já 15. Kam to spěchal dneska? Na pohovor na Ministerstvo kouzel? Nebo na pobočku Gringottovy banky? Nebo na francouzský kouzelnický úřad? Šla mi z toho hlava kolem. Ustoupila jsem pár kroků dozadu a vrazila do skříně. Otočila jsem se k ní a otevřela ji. Chvíli jsem nepřítomně hleděla na naše oblečení poskládané uvnitř. "Co to děláš?" Zamumlal Christian s plnou pusou.

"No napadlo mě, že bych mohla.. víš, když teď nemáš skoro čas, že bych šla pro jednou s Tebou?" zakoktala jsem a ke konci už jsem spíš šeptala.

"Nepřijatelné." dodal Christian a přehodil si přes rameno sako. Pak se ke mě sklonil a políbil mě na čelo. Natáhla jsem se k němu a chtěla ho políbit na rty. Zavrtěl hlavou a tiše zavřel dveře od pokoje. Zůstala jsem stát čelem k zrcadlu. V šedém ranním světle moje kůže nabírala bílý nádech a zrzavé vlasy s ní nehezky kontrastovaly. Zase jsem viděla tu obyčejnou, vychrtou, nezajímavou holku. Po tom, co jsem nechala spadnout pár slz jsem se převlékla a sešla schody dolů. Maminka seděla u stolu s hrnkem čaje a skláněla se nad kuchařkou. Zrzavé vlasy jí stejně mně při sebemenším pohybu padaly do čela. Kuchyně voněla skořicí, vanilkou a mamčinou květinou vůni. Zkrátka jako doma. Pusmála jsem se. Ještě, že některé věci se už nezmění a já budu ve svém životě alespoň nějakou tu jistotu. Přisedla jsem si k ní a dlouhý svetr si omotala okolo sebe.

"Proč jsi vzhůru tak brzo?" Zašeptala jsem do ticha, které přerušvalo jen tikání hodin. Mamka nikdy nevydržela spát dlouho, když taťka nebyl doma. Poklepala prsty na kuchařku, ale zrak nezvedla.

"Zítra přijede strýček Charlie se svou přítelkyní. Vím, že babička Molly nenechá nic náhodě, ale stejně, je to můj bratr a chci, aby se na stole vyjímalo i něco ode mě." Pousmála se a obrátila další list. Byla to nesmyslná ztráta času, jak zaměstnat mysl, všechny ty recepty dávno znala, většinu jsem jich znala i já. Věděly jsme to obě. Přes ty všechny trable s Christianem bych na to, že přijede strýček Charlie i se svoji přítelkyní, kterou nikdy nikdo z nás neviděl. Potkali se prý letos. A jmenuje se Jessica. To je nejspíš jediné, co nám v dopisem napsal. Babička je ale nadšená. Mamka má nejspíš taky radost. Takže máme vlastně všichni radost.

Forbidden love - Zakázaná láskaKde žijí příběhy. Začni objevovat