Break up. - Rozchod.

799 55 12
                                    

Zase jsem se ztrácela. Ztrácela v těch azurových očí. Ale jak jsem se mohla soustředit v jeho přítomnosti? Když mi Christian jemně položil ruce kolem pasu, rozechvělo se mi celé tělo, když sevřel mou dlaň v té jeho, zapomněla jsem, jak se dýchá a když se kě mě přitiskl, srdce mi vynechalo úder. Jak jsem se u toho všeho měla soustředit na tanec? Ano, tanec. Bylo před plesem a já byla partnerka šampiona, což znamenalo taneční nácvik. Okolo nás se motala spousta tanečních párů, kteří neuměli tancovat ani trochu. Opět jsem postrádala svého bratr a když jsem se rozhlédla, zdálo se, že Christian je jediný šampion, který se téhle komedie účastní. No jo, Viktoria zřejmě na tancování moc nebyla. Já znala pár základních tanečních kroků a Christian tancoval přímo dokonale, tak úžasně a lehce, jako by celý život nedělal nic jiného. Některé jeho pohyby mi připomínaly pohyby tetičky Fleur. A já byla prostě já, byla jsem na jiné věci, než zrovna na tanec. Byla jsem po tatínkovi. A hlavně, nechtěla jsem Christianovi zkazit jeho velké antré a chtěla jsem pro něj být dokonalá. Viděla jsem přísný pohled profesorky McGonagallové, když jsem na vteřinu ustrnula v pohybu a zahleděla se Christianovi do očí. Po spánku mi stékala kapka potu do vlasů, když se ke mě Christian naklonil a jemně mi ji setřel. Zachvěla jsem se a zvedla k němu hlavu. Políbil mě do vlasů.

"Dobře vážení, vaše umění je opravdu k pláči, dejme si tedy pět minut pauzu, abych to rozdýchala já i vy." Zastavila gramofon s pomalou písničkou profesorka Mcgonagallová a mávla rukou ve vzduchu. Unaveně jsem se opřela o Christiana. Pevněji mě k sobě přitiskl.

"Jsi unavená ma chérie?" Přikývla jsem. "Tak půjdeme mon amur, tohle je to poslední co chci." Pohladil mě po rameni. Zavrtěla jsem hlavou.

"Ale co ty zbylé tance? Podívej se, jak nešikovná jsem, pořád ti tojen kazím..."

"Pššt." Přitiskl mi ukázovaček na rty. "Nekazíš mi vůbec nic, jsi dokonalá. A co se těch zbylých tanců týče, můžu ti dávat.. osobní lekce." Zavrněla jsem. Soukromé lekce tance s Christianem. Usmál se a oči mu zajiskřily. Milovala jsem tyhle naše momenty. Kdy jako by nikdo jiný okolo nás neexistoval, přestože Velká síň praskala ve švech. A poslední dobou jich bylo víc a víc. "Přinesu ti něco k pití, qui?" Byl tak pozorný. Přikývla jsem.

"Potterová!" Zazněl hlas profesorky Mcgonagallové, která na mě mávala. Christian se pousmál a popostrčil mě dopředu.

"Proč vždycky já?" Zakňourala jsem a vydala se směrem k ní.

"Slečno Potterová, myslíte, že by jste nám mohla prokázat laskavost a začít se soustředit na tanec a nikoliv na oči, rty, dlaně a jiné nesporné přednosti pana Delacour?" V jejím hlase bylo znát pobavení.

"Omlouvám se paní profesorko, já slibuju, že.."

"Zrzavými vlasy nikoho neoklamete Potterová, jste zkrátka celý otec." Usmála se. "A myslím, že by si s vámi chtěl někdo promluvit.." dodala prostě a ukázala ke dveřím velké síně. Otočila jsem se. A kdo tam nestál. Scorpio. Jaké překvapení. Ohlédla jsem a viděla jsem Christiana, jak vybírá dvě lahve vody. Tak, ať to mám rychle za sebou, než se má blonďatá láska stihne vrátit i s láhvi lehce bublinkové vody, protože ví, že ji mám nejradši. Rozešla jsem se napříč velkou síní za klapotu svých podpatků. Nic se nezměnilo. Všichni se pořád ohlíželi za slavnou Lily Potterovou. Přišla jsem k němu a stanula tváří v tvář svému největšímu stachu a svému starému já. Nepřijemně se mi sevřel žalůdek a roztřásly se mi ruce. A především se ozvaly výčitky mého černého svědomí.

"Lily.." Vydechl Scprpio překvapeně. "Vypadáš jinak.." Podívala jsem se na sebe. Opravdu jsem zřejmě vypadala jinak. Měla jsem na sobě černé legíny do půli kolen, květovanou sukni a bílé tílko s výstřihem. Zrzavé vlasy jsem měla stáhlé do drdolu a byla jsem nalíčená. Celé to bylo proto, že jsem se chtěla Christianovi líbit. "Lily, prosím tě, co to má znamenat s tím plesem, já.. já myslel jsem, že půjdeme spolu automaticky jsem s tím počítal!" Jeho hlas nabíral poněkud hysterické polohy. Sevřela jsem rty do pevné linky a vytrhla mu své ruce z jeho dlaní, do kterých je pevně sevřel. Cítila jsem totiž, jak se mi v očích sbírají první ukřivděné slzy.

Forbidden love - Zakázaná láskaKde žijí příběhy. Začni objevovat