Viktoria

656 60 2
                                    

"Musíme něco udělat." Pronesla Liv a nervozně odložila vidličku na okraj talíře.

"Liv.." promnul si spánky James. "Už po sté ti opakuju, že tohle není naše věc."

"Jamesi, sám moc dobře víš, že pokud s tím něco neuděláme skončí to špatně.. Lily za ním sama nepůjde a Christiana to dřív, či později přestane bavit.."

"Ale Lily přece sama říká, že je to její život a nepotřebuje staršího bratra.."

"Uražená mužská ješitnost?" Zeptala se Liv. "Už tolikrát jsem ji popostrčila, nebo jí poradila a vždycky to mělo úspěch nemyslíš?"

"Aby se s tvými radami moje drahá sestřička ještě nevrátila k Malfoyovi.." zamračil se James a přitulil se k Viktorii.

"Tebe to pořád nepřešlo? Ale ne Jamesi, nemyslím si, že by se vrátil on k ní... pořádně se na něj podívej. Změnil se." Ukázala Liv na Scorpia který k sobě tiskl Penny a nechával se od ní krmit jahodami a kuličkami hroznového vína. "Už by nevyměnil celé království za jednu princeznu." Pak se stalo co nikdo nečekal. Vložila se do toho Viktoria.

"Souhlasím s Olivií." Pronesla prostě. Jamesovi zaskočil toast a rozkašlal se.

"S Liv.. říkej mi Liv.." Usmála se Liv na Viktorii.

"Ale lásko.. co to..?" Zeptal se zmateně James a natahoval se po poháru s dýňovým džusem. Viktoroia mu jej odnusula od ruky a pak jej zvedla nad hlavu tak, aby na něj James nedosáhl.

"Tvůj názor není automaticky i mým názorem. Navíc Olivia má pravdu.. je to tvoje sestra, nechceš přece aby se trápila, viď že ne?.. Lásko?" Zeptala se Viktoria držíc pohár stále nad hlavou. James se znovu rozkašlal.

"Máš..máš pravdu."

"Já vím, že mám." Usmála se Viktoria a vtiskla mu džus do ruky. James vypil celý pohárek najednou.

"Tak hele.. mám plán.." Usmála se Liv a odstrčila od sebe talíř i Huga, který měl momentálně plnou pusu, a tak byl nepoužitelný.

"Musíme je dostat ve stejný čas na stejné místo. Na místo, kde nebude parta čumilů, protože to zcela jistě buda zajímvé i bez nich..Nějaké návrhy?"U stolu, kde seděla tato skupinka panovalo ticho a byla téměř slyšet, jak přemýšlí.

"Co třeba knihovna?" Usmála se Viktoria.

"Proč mě to nenapadlo?" Plácla se do čela Liv. Viktoria se jen usmála. "Dobře. Jamesi, ty zajdeš za Christianem a namluvíš mu třeba, že je v knihovně sraz šampionů. A já zajdu za Lily.. a řeknu, že ji tma hledáš ty.."

"Já žasnu. Liv Longbottomová, vzor ctností a počestností mě nutí lhát." Zasmál se James. V ten moment se ozval Hugo.

"Ona a vzor ctností?"

"Hugo, sklapni." Otočila se Liv s ruměncem ve tváři. James a Viktoria se na sebe usmáli.

V ten moment si k nim přisedla Rose, naše Nebelvírská primuska.

"Co to tady vyvádíte?" Zeptala se s úsměvem.

"Nic." Odpověděli všichni sborově. U tohohle rozhovoru, který se odehrával u snídaně, jsem já samozřejmě scházela. Já jsem se do intrik připletla až ve chvíli, kdy na mě Liv naléhala, že za každou cenu musím do již zmíněné knihovny, protože James potřebuje poradit něco ohledně turnaje. A protože bratr byl jeden z nejdůležitějších lidí v mém životě, co bych pro něj neudělala. Když jsem pocházela prázdnými a tichými uličkami ztracená ve svých myšlenkách jsem omylem do někoho vrazila. Byl téměř konec ruku a tak jsem nepředpokládala, že by se v knihovně mohlo vyskytovat více stuentů, než právě James. Když jsem do někoho vrazila, předpokládala jsem, že je to právě on a rozhořčeně jsem zvedla hlavu. To, co jsem viděla před sebou, respektive, koho jsem viděla před sebou mi tak trochu vzalo slova z úst a také dech.

Forbidden love - Zakázaná láskaKde žijí příběhy. Začni objevovat