Everything's wrong.

646 60 5
                                    

Příštího rána jsem se procházela hradem jako tělo bez duše již za brzkéhho svítání. Doufala jsem, že když přijede taťka a mamka a budu se moct jako tatínkova holčička vyplakat v jeho náučí a s maminkou to probrat doopravdy. Jaké překvapení pro mě bylo, když do Velké síně, kam směli jen příbuzní šampionu rázně vkráčel táta, který, kdyby o mě málem nezakopnul, by mě nejspíše přehlédl, jak razantně mířil za mým nezvedeným bratrem, který byl shodou okolností ten, který se mnou minulou noc seděl na kamenných schodech venku před hradem a zkoušel mě rozesmát. Myslím, že mu to nikdy nezapomenu. A vedle táty nadšeně ověšená zavazadly, jako Vánoční stromeček cupitala teta Fleur. Zmateně jsem se rozhlížela a neustále jsem nemohla přijít na to, kde je máma. Ale pak mi to došlo. Mamka si užívá doma zasloužený klid, zatím co upovídanou a ušišlanou tetu Fleur poslala, aby si prohlédla svého synovce a sestru a tátu poslala za Jamesem, protože ten o tom ví nejvíc. Jak mi to mohla udělat. Nechápu, proč si každý myslí, že jsem silná stejně jako ona, když nejsem ani z půlky a tak strašně bych chtěla. Když tatínek něco hrolivě vštěpoval Jamesovi, tak že to opakoval už minimálně po sté, že bych dokázala přeříkat jeho slova i já, nemohla jsem si pomoct, ale musela jsem taťku obejmout. Položil mi ruku kolem ramen, abych věděla, že ví, že tam jsem, ale byl tak zabaraný do debaty s Jamesem, který měl stejně vlastní hlavu, názor a stoprocentně už i plán, pokud dalo mít plán na něco, o čem předem nevíte, a tak se mi nemohl víc věnovat. Věděla jsem, že to nemyslel zle a tak jsem ho pustila a chtěla jsem odejít, když mě někdo chytl za zápěstí. Byla to teta Fleur, která postávala s Gabielle a Christianem, který držel v náručí.. malé dítě. Byla to holčička. Oblečená do roztomilé dmenšené verze Krásnohůlské uniformy. Christian si ji choval v náručí a v očích měl zvláštní pohled, jako by to bylo to nejhezčí a nejcennější co kdi držel v náručí. Přísahám, že na mě se tak nidky nepodíval. Na moment mě snad napadla, že by to mohla být jeho.. dcera? Ale z mých myšlenek mě vyrušila Fleur.

"Lily.. proč ty mi nešekla, že ty a nás Christian.. vous etez trés belle.." Jasně, mamka bude nadšená. Teta Fleur zatleskala a políbila mě na obě tváře, jak mívala zvykem. Pak mě ještě pořádně objala. Snažila jsem se usmát a přesvědčit sama sebe, že je všechno v pořádku, ale nešlo to, zvlášť teď ne. Zadívala jsem se na Christiana. Jemně si pohrával s holčičku v jeho náručí. Bylo to nádherné a těžko se tomu pohledu odolávalo.

"Kdo Tě miluje? Christian tě miluje!" Usmíval se na dítě, šišlal a každou chvíli ji někam vlepil malou pusinku. Už, už jsem se chtěla omluvit, prootže jsem cítila, jak se mi do očí vlévají slzy, když jsem si uvědomila, že mu nemám za zlé, že na mě se nikdy takhle nepodíval. Ani nemohl, já ten pohed totiž znala. Takhle se na mě díval James. A najednou mi to bylo jasné o vteřinu dřív, než mi Christian položil malou holčičku do náruče.

"Lily, seznam se s mojí sestrou, princeznou Sophii." Usmál se na mě a já se podívala té maličké do očí. Měla Christianovi velké azurové oči a roztomile na mě usmívala. Otvírala pusinku s řůzovými rtíčky a slintala mi na tričko. Byla roztomilá. Byla podobná Christianovi a byla prostě..nádherná. Princezna. Jednou si s Christianem pořídíme taky takovou. A třeba dvě. Nebo ještě lépe si můžeme pořídit Christianovi zmenšenou kopii. Malinkého chlapečka. Po tváři mi stekla slza, které si Christian všiml, když mě líbal na krk.

"Lily děje se něco?" Zavrtěla jsem hlavou, když mi Christian Sophii vzal a položil ji Fleur do náruče. "Pochovej si neteřinku tetičko." Usmál se a za zápěstí mě odtáhl strochu stranou. "Lily.." Zadíval se na mě.

"To nic, jen mi přišla Sophie stašně roztomilá a přemýšlela jsem nad budoucností a nad námi a jeslti si pořídíme taky takovou princeznu.." Usmála jsem se a doufala jsem, že je krize zažehnána, přičemž jsem nevědomky rozpoutala další.

"Lily, prosím tě, musím se soustředit na turnaj, ani nevím, co bude zítra.." Zarazila jsem se.

"Chsristiane? Dokážeš si vůbec představit budoucnost se mnou?" Christian mě opatrně vzal za ruku.

"Lily, o to nejde, jen vím, co takovéhle miminko obnáší."

"Tím chceš říct, že jsem nezodpovědná? A nebo myslíš že já to nevím?" Hlas se mi trochu třásl.

"Ne Lily ne, tak to vůbec není. Jen nevím, jak zvládnu ten třetí úkol a nechci ti nic slibovat, kdybych se no.. nevrátil." Na jednu stranu jsem si oddychla, na druhou stranu jsem byla k smrti vyděšená. Objala jsem Christiana.

"Tohle už nikdy neříkej." Najednou jsem měla pocit, že mu to musím říct. "Omlouvám se.."

"Lily, za co se mi omlouváš?" Odtáhl mě od sebe a pohladil mě po vlasech.

"Za to že.. že jsem si myslela, že.. že mě podvádíš.." Christian se na moment zarazil a pak ode mě odstoupil.

"Jak sis to mohla myslet? Copak mi nevěříš?"

"To ne Christiane, to ne. Jen jsem si u Tebe zapomněla učebnici..A když jsem se pro ni vracela zaslechla jsem za dveřmi rozhovor a nechtěla jsem rušit, když jsi mluvil s Gabrielle.." O příhodě se Scorpiem jsem pomlčela.

"Proto jsi za mnou nepřišla..."

"Christiane prosím poslouchej mě." Zavzlykala jsem. "Já jen jsem se tak strašně moc bála, že tě ztratím, že jsem začala žárlit na tvou sestřičku. Opomenula jsem jakékoliv racionální řešení, protože jsem myslela, že by jsi mi o sestře řekl.."

"Chtěl jsem to jako překvapení Lily.." Christian si provzdychl a promnul si spánky. Ruce se mi třásly. Pak se na mě zadíval. "Uvidíme se u třetího úkolu." Dodal prostě a vrátil se ke své rodině. S úsměvem, jako by se nic nestalo si vzal do náučí Sophii a usmál se na Gabrielle a Fleur, zatím co já jsem stála v koutě, kde mě Christian nechal stát. Věděla jsem, že za tátou nemá cenu se vracet a ještě ke všemu byl zítra třetí úkol a jak jsem znala Christiana, rozhodně není tolik v pohodě, jak se zdá. Smutně jsem odešla z Velké síně. Opavdu jsem byla k ničemu. Zkazila jsem co se dalo, nejdřív jsem ničila život Jamesovi, pak Scorpiovi a teď Christianovi.. Opradu by bylo lepší, kdybych na dobo zmizela. S tímto pomyšlením jsem se odebrala do koupelny prefektů do pátého patra.


Forbidden love - Zakázaná láskaKde žijí příběhy. Začni objevovat