Mom? What if I'm pregnant?

1.1K 89 5
                                    

Z Malfoy Manor jsem mířila rovnou domů. Na poslední dva dny prázdnin. Svítalo, když jsem se svým koštětem a kufrem odemykala klíčky dvěře od Doupěte. Vešla jsem dovnitř s všude vládlo svaté ticho. Usmála jsem se. V doupěti byl obvyklý nepořádek, na zemi ležely rozházené hračky, v dřezu se myla spousta nádobí, na stole ležely rozepsané úkoly, na poličkách bylo spoustů lesků na rty a okolo židlí byla pověšena spousta svetrů. Byla jsem doma. Usmála jsem se. Svým způsobem jsem byla ráda. Byli jsme domluvení, že Scorpio přijede v neděli a poletíme do Bradavic společeně. Doufala jsem že tentokrát bude James v klidu. Ucítila jsem vůni sirupových košíčků, která byla pro Doupě typická. Ve váze na stole byly nádherné žluté tulipány. A bylo tu krásně teplo. Vyslékla jsem si svůj svetr a zůstala jen v černých šatech. Zadívala jsem se na hodiny, a kterých byli všich členové naší rodiny a usmála jsem se. Ručičky u všech ukazovaly na nápis: doma. Maminka s tátou je dostali jako svatební dar od babičky Molly, stejně jako teta Hermiona, strejda Bill a strejda George. Postavila jsem si na čaj z lesního ovoce a posadila se ke stolu. Najednou se mi z horka na které jsem nebyla na Malfoy Manor zvyklá zatočila hlava. Otevřela jsem okno, kterým vnikl do místnosti chladný, čerstvá jarní vzduch. Zalila jsem si čaj a posadila se zpět ke stolu. Míchala jsem čaj lžičkou a užívala si klid, který v domě vládl. Bylo šest hodin, za chvíli se vzbudí celý dům důsledkem křiku a nepěkných kouzelnických nadávek profesora Longbottoma, čili strejdu Nevilla, kterého opět napálí malý Freddie. A strejda George se zase bude jen hrdě usmívat. Upila jsem ze svého horkého čaje a uslyšela kroky na schodech. V zápětí jsem uviděla záplavu zrzavých vlasů.

"Dobré ráno mami.." Usmála jsem se. "Dáš si se mnou čaj?" Přikývla.

"Slyšela jsem kroky.." usmála se. Maminka byla tak trochu jako babička Molly. Stejně starostlivá. Usmála jsem se a zalila jí hrnek s čajem. Přidala si do něj tři lžičky cukru.  "Povídej a přeháněj Lenko." Usmála se máma. Oslovila mě mým prostředním jménem. Občas to dělávala. Nastavila jsem před ni ruku s prstýnkem. "O můj bože Lily.." zatajila dech. "Snad..snad se nechystáš vdávat?" Zarazila se a ruce se jí roztřásly, že málem rozlila čaj. Uchopila jsem její třesoucí se dlaně do svých. 

"Nehodlám se vdávat maminko." Usmála jsem se.  Oddychla si. "Ale jsem jeho pravá láska, cítím to. Stejně tak jako on je moje. A mami..můžu ti něco říct?" Maminka se smrtelým strachem v očích přikývla. "Já no.. spala jsem s ním.". Sklopila jsem pohled. Čekala jem křik a facky zprava i zleva. Mamince se místo toho po tvář rozlil úsměv a z spadla jí jedna slza. 

"Moje malá Lily už je ženou. Pohladila mě po tváři. Mám pro Tebe dárek. K této příležitosti." Usmála se a pohladila mě po tváři. Pak se rozešla k první zásuvce kuchyňského šuplíku. Z kapsi u kalhot si vytáhla klíč. Takhle zásuvka byla vždy zamčená a nikdo ji nikdy nedokázal otevřít. Ani táta, dokonce ani já a James našimi společnými magckými silami. Vytáhla z ní malou krabičku. Když se opět posadila ke stolu a otevřela ji. "Pro Tebe zlato." Vzala jsem dárek do rukou a spatřila jsem nádherné náušnice smaragdově zelené barvy. Připla jsem si je. 

"Děkuji maminko." Usmála jsem se a neměla jsem daleko k pláči. Objala jsem ji a políbila na tvář.

"Nemáš zač zlato." Usmála se se vytáhla z troby čerstvé sirupové košíčky a postavila je přede mě na stůl. Natáhla jsem se pro jeden, ale máma mě plácla po ruce. "Ještě ne zlato. Jsou horké a počkáme na ostatní." Usmála se. 

"Za jak dlouho myslíš že.." Nedořekla jsem a z horního patra se ozval Nevillův výkřik. Mamka se usmála. Na schodech se objevil malý Freddie a schoval se máma za  záda. Po schodech začali scházet všichni ostatní. Bylo asi sedm hodin. "Tak dobré ráno." usmála se mamka a začala nosit snídani na stůl. 

"Lily.." vypískla Liv a padla mi kolem krku. 

"Ahoj Liv." Usmála jsem se a vtiskla jsem jí pusu na tvář. "Ráda Tě vidím." 

"A my jsme rádi, že jsi zpět ségra." Usmál se Albus a políbil mě na čelo.

"Lilynka se vrátila!" vykřikla malá Lucy a obajala mě okolo pasu, protože dál nedosáhla. Usmála jsem se a pohladila jí rozcuchané vlasy. 

"Takže jsi na Malfoy Manor přežila?" Zeptala se Rose řečnicky a pohladila mě po rameni. James se na mě zdálky usmál. Vyprostila jsem se z obětí malé Lucy a rozběhla se k němu a padla mu do náručí.

"Vítej doma." usmál se.  Tatínek mě pohladil po rameni.

"Jsem ráda že jsi naživu." Zašklebila jsem se na něj. Nastavil tvář a já mu vtiskla pusu.

"Lileček se nám vrátil.." zakřenil se strejda George. Praštila jsem ho do ramene. Když jsme se všichni tak nějak přivítali posadili jsme se společně k snídani. Upila jsem z dýňové šťávy a ukousla si ze sirupového košíčku. A sotva jsem polkla první sousto, udělalo se mi špatně. Rychle jsem odsunula židli od stolu.

"Omluvte mě.." vyhrkla jsem a přikryla si ústa dlaní. Rychle jsem vyběhla schody do koupelny a zavřela za sebou dveře. Sklonila jem se nad umyvadlem a začala zvracet. Pustila jsem vodu a rukou si snažila odhrnout vlasy z čela. Najednou mou ruku někdo zachytil a vlasy mi odhrnul. Obrátila jem se a uviděla jsem Jamese. Soucitně se na mě usmál a pohladil mě po tváři. Opláchla jsem si obličej a podívala se na sebe do zrcadla. Vypadala jsem hrozně - kruhy pod očima, bledá pleť. A pak jsem se zase znovu sklonila nad umyvadlem. James mi pevně stiskl ruku. V tu chvíli jsem si neuvědomila jeden podstatný dětail. Najednou mi James pustil ruku i vlasy a odstoupil pár kroků ode mě. Záplava zrzavých vlasů. Zmateně jsem k němu otočila hlavu. 

"Od koho máš ten prsten?"

"Ty sis ho všiml?" Zašeptala jsem.

"Lily je to kámen přes ceou tvoji ruku, nejde si jej nevšimnout." Odseknul mi. "Tak řekneš mi už od koho jej máš? Ale vlastně co se ptám!" Skoro křičel.

"Jamesi počkej." zavolala jsem, ale tentokrát se ani neotočil. Jen zprudka zabouchl dveře. Opřela jsem se o umyvadlo a po tváři mi začaly stékat slzy. Pramínky zrzavých vlasů mi padaly do obličeje. A já je nenáviděla. Nenáviděla jsem sebe. Nenáviděla jsme odraz v zrcadle. Napřáhla jsem ruku a vrazila do zrcdla pěstí.  Rozbilo se na milion kousíčků, které s třískotem dopadaly na kachličky. Po ruce mi začaly rychle stékat pramínky rudé krve. Kapičky dopadaly na podlahu a začínaly tvořit kaluž. Prudkým pohybem jsem otevřela skříňku pod omyvadlem a roztřesenýma rukama jsem začala přehrabovat věci co se v ní nacházeli. A všude byla krev. Krev rudá jako moje vlasy. Lesky na rty, natáčky do vlasů, žiletky, krémy a podobné věci vypadávaly z poličky a já stále nedostala co jsem chtěla. Jedním leskem na rty jsem mrštila o protější zeď, až se rozbil. Po tváři mi tekly nové a nové slzy. A já je konečně našla. Nůžky. Roztřesenou rukou jsem chytla své vlasy u ramene a přiložila nůžky. A střihla jsem. Dlouhý pramen rudch vlasů se snasl k zemi. V ten moment se rezletěly dveře do koupelny a v nich stála mamka. Ústa si přikryla dlaní. Pustila jsem nůžky na zem.  'Co jsem to udělala?' Byla moje jediná myšlenka. Ztratila jsem svého bratra. James ode mě nikdy neodešel, když jsem ho potřebovala. Nikdy. Vždy zůstal a nechal si vše vysvětlit. Ale tuhle moji obrovskou chybu nedokázal snést ani on sám.

"Mami..?" zašeptala jsem a hlas mi přeskakoval. "Co když jsem..těhotná?"


Forbidden love - Zakázaná láskaKde žijí příběhy. Začni objevovat