Christian.

1K 90 9
                                    

Příštího rána jsem se loudala s Liv do velké síně. Za okny začínalo být teplo a podle toho vypadaly i naše školní uniformy. Hábit jsem si obvykle jako náhodou zapomněla, takže jsem na sobě měla jen svoji krátkou černou sukni, rozepnutou bílou košili  povolenou kravatu. Zrzavé vlasy jsem měla rozpuštěné a na konci se mi trochu stáčely. Sotva jsem vešla do velké síně, všimla jsem si, že po mě Scorpio střelil pohledem. Usmála jsem se a posadila se s Liv k snídani.

"Hele Lil, a jak vlastně včera dopadlo to tý rande?" Zakřenila se. Málem jsem na ni vyprskla dýňový džus.

"Myslíš sraz s Minnie? Fajn, daly jsme si čaj." Pokrčila jsem rameny a pronesla to s zcela vážným obličejem. Liv se na mě překvapeně podívala. Raději jsem si kousla do jahody v čokoládě. V ten moment do mě Liv neznatelně strčila. Koukla jsem na ni, pusu měla otevřenou do kořán.V ten moment mi někdo zaklepal na rameno. Otočila jsem se a úžasem jsem oněmněla. 

"Excuse moi, madame, mohl bych vás o něco poprosit?" Byl to ten blonďák z Krásnohůlek. Zalapala jsem po dechu. Zblízka byl ještě hezčí. Přikývla jsem. Pousmál se. "Chtěl bych se projít po vaší l'école, ale sám bych se tady nejspíš ztratil. A nevěděl jsem za kým jít..." Usmál se. "Tak jestli by jste byla trés hodná a mohla mě tady trochu provést s'il vous plaît?" Mluvil lámanou angličtinou s roztomilým francouzským přízvukem, který mě nutil se neustále usmívat. Díky tetičce Fleur jsem mu však rozumněla. 

"Bude mi potěšením." Bezmyšlenkovitě jsem souhlasila.

"Lily ale.." ozvala se Liv.

"Mlč a vezmi mi tašku." Usmála jsem se a hodila po ní svoji tašku. 

"Je m'appele Christian. Christian Delacour." Představil se mi.

"Já jsem Lily." Usmála jsem se a on mě něžně políbil na hřbet ruky. Cítila jsem, jak se mi do tváří hrne červeň. Úmyslně jsem mu neprozradila svoji příjmení. Když jsme odcházeli, otočila jsem se na Scorpia. Netvářil se, že by ho to příliš těšilo, ale nevypadal naštvaně. V ten moment si k němu přisedla Penny. 

"Malfoyi, není to ta tvoje slavná holka, která ti odchází s tím navoňeným frrrancouzem?" Schválně protáhla R a začala se nechutně smát. Byla zoufalá, snažila se Scorpia jakkoliv získat na svou stranu.  Scorpio si povzdychl.

"Jdi to zkoušet jinam Penny, tady neuspěješ. Já Lily věřím." Prohlásil úsečně, i když to moc přesvědčivě neznělo.

"Jak myslíš." Pokrčila rameny Penny a odešla. Scorpio jen zavrtěl hlavou a položil vidličku na talíř, který od sebe odstrčil. Bylo mi to líto, ale věděla jsem, že mě čeká lepší zábava v podobě Christiana, který se vedle mě zářivě usmíval. Zadívala jsem se mu do azurových očí a měla jsem pocit, že se topím. Nabídl mi rámě a já přijala. Společně jsme odešli z Velké síně a vydali se po schodech směrem dolů.

"No tady najdeš učebnu lektvarů,  zmijozelskou společenskou místnost a taky tady dřív býval soubojnický klub." Usmála jsem se.

"Pardon, mais..soubojnický klub?" Podivil se Christian. Zasmála jsem se.

"No když tu studovat táta.." odmlčela jsem se. "Za profesora Lockharta, studenti v rámci praktického vyučování obrany proti černé magii trénovali odzbrojovací kouzla..na sobě. Ale také je tu kuchyně, kde máme  domácí skřítky, kteří nám vaří, to co jsi ráno ohl vidět na stole." Usmála jsem se. Pomalu jsme se dostali zpět do přízemí."Tady je kromě Vstupní a Velké síně ještě sborovna a Mrzimorská společenská místnost. V prvním patře je učebna obrany proti černé magii, dějin čar a kouzel a spousta dalších nudných tříd." 

Forbidden love - Zakázaná láskaKde žijí příběhy. Začni objevovat