Unexpected visit - Nečekaná návštěva

2.8K 222 5
                                    

Seděla jsem v knihovně a listovala knihou lektvarů pro čtvrtý ročník, když si někdo sedl naproti mě. Úmyslně jsem si sedla do výklenku u okna mezi regály plné knih, abych byla chvíli sama. Potřebovala jsem přemýšlet. Chtěla jsem zajít za Rose, ale nemohla jsem ji nikde najít. Příště zkusím třeba astronomickou věž, tam bych snad mohla být chvíli sama. Tady na té škole je to téměř nemožné. Zvlášť když je vaše příjmení Potter - Potterová. Hugo Weasley, který je stejně starý jako já, mi kdysi řekl, že nejsem oblíbená jen kvůli svému přijmení, ale kůli tomu, jaká jsem. Zvedla jsem hlavu a už už jsem se nadechovala, že něco řeknu, když jsem spatřila jeho. Jen tak tam přede mnou stál a usmíval se.

"Co má člověk udělat proto, aby byl na téhle škole chvíli sám?" Zeptala jsem se mile a s úsměvem.

"Ale ale, arogance svého otce?" Zeptal se mě taky s úsměvem. 

"Řekl Malfoy." Usmála jsem se a sklopila hlavu ke knize. "A co ty vůbec děláš v knihovně?" Zeptala jsem se udiveně a dovolila si jeden krátký pohled do těch jeho krásných očí.

"Potřebuju napsat referát.." Zvedl zadání na kusu pergamenu. "A taky jsem tě hledal."

Usmála jsem se a tváře mi trochu zčervenaly. Naštěstí jsem se rychle vzpamatovala.

"Ukaž." Natáhla jsem se pro zadání jeho referátu. Naše ruce se dotkly. Ty jeho byly hrubší, z práce, z famfrpálu. Vytrhla jsem mu papír z ruky. "Dvě stránky o Úponici Jedovaté, páni, co jsi provedl profesoru Longbottomovi?" Zeptala jsem se a zasmála se.

"Rozsypal jsem hlínu. Přesněji několik desítek truhlíků." Zatvářil se provinile. Teď byl ještě roztomilejší. Poznávala jsem v něm jeho otce a zmijozelská kravata uvázaná kolem krku mi nepomáhala se toho dojmu zbavit. 

"Napíšu ti to." Usmála jsem se a přeložila zadání úkolu a vhodila jej do tašky.

"To nemusíš, vždyť je to docela náročné na čtvrtý ročník.." 

"Nevěříš mi?" Zatvářila jsem se zklamaně.

"Ale to víš že věřím." Usmál se a natáhl se ke mě. Pohladil mě po tváři a zastrčil mi pramínek zrzavých vlasů za ucho. V tom momentě jsem uslyšela další kroky. Ucítila jsem, jak Scorpiova ruka ztuhla na mé tváři.

"Ustup od mojí sestry Malfoyi." Zahřměl celou knihovnou hlas mého nejstaršího bratra Jamese. Stál za Scorpiem a mířil na něj svou hůlkou.

Forbidden love - Zakázaná láskaKde žijí příběhy. Začni objevovat