I'll change for her. - Změním se kvůli ní.

1.1K 83 4
                                    

"Spala jsi vůbec?" Ozvala se Liv, která zrovna vstávala. Zavrtěla jsem hlavou. "A co si dělala celou noc?"

"Brečela, přemýšlela.." Pokrčila jsem rameny.

"A co jsi vymyslela?" Neodpověděla jsem. "Vypadáš hrozně Lily.."

"Děkuju." 

"Musíš ze sebou před snídaní něco udělat." Nabídla mi ruku, abych mi pomohla vstát. Přijala jsem ji, ale zavrtěla hlavou.

"Na snídani nejdu." 

"Lily už zase? Musíš přece jíst.."

"Není to o tom, že bych nechtěla jíst Liv. Ale čím méně uvidím Scorpia a Christiana, tím lépe pro ně i pro mě. Sama jsi to řekla."

"Vůbec jsi mě nepochopila Lily. Tím, že se jim budeš vyhýbat nic nevyřešíš, akorát ten problém oddálíš, navíc.. nemůžeš je ignorovat donekonečna." Pokrčila jsem rameny.

"Jak myslíš, klidně jdi, uvidíme se na hodině." 

"Lily, ty ani nevíš co máme první hodinu.." Podotkla. Chtěla jsem něco namítnout, ale měla pravdu. "Tak pojď, učešu ti vlasy." Vděčně jsem na ni usmála. Zatím co mi Lic rozčesávala dlouhé kudrnaté zrzavé vlasy, nepřítomně jsem se dívala skrz okno naší ložnice na svah kde jsem včera seděla s Christianem. Na svah, kde jsem se pohádala se Scorpiem. Na svah, kde jsem se usmířila s Jamesem. Chtěla bych být zase tou malou holčičkou, kterou nejvíce bolelo rozbité koleno."Hotovo, ukaž." Sklonila se ke mě Liv a setřela mi z tváře poslední slzy. "A už neplač, úsměv ti sluší víc." Do tašky jsem hodila několik učebnic, kalamář s inkoustem a brko, několik čistých pergamenů a nějaké baňky na lektvary. Společně jsme došly až k učebně kouzelných, kde jsme měli mít první hodinu. Vklouzly jsme do jedné z posledních lavic, jak jsme to dělávaly dřív, když nás nic netrápilo a něměly jsme celou hodinu nic jiného na práci než se smát. Pousmála jsem se.

"Vidíš.." Řekla Liv a otevřela si učebnici. Do třídy se pomalu nahrnul zbytek studentů i s profesorem. Liv zamávala Hugovi, který jí poslal vzdušný polibek. 

"A kdy se to zvrtlo mezi vámi?" Zeptala jsem se s úsměvem.

"Zatím co ty jsi trávila prázdniny na Malfoy Manor já a Hugo..sblížii jsme se." Usmála se a tváře jí zčervenaly.

"Bože můj. Liv..vy dva jste..o můj bože! Ví o tom Rose?" Liv zavrtěla hlavou.

"Pššt, Lily! Myslím že v prvních lavicích tě ještě neslyšeli!" Daly jsme se do smíchu, když nás přerušil hlas profesora Kratiknota:

"A slečna Potterová se slečnou Longbottomovou nám jistě mohou zopakovat, co jsme probírali minulou hodinu, že ano?" 

"Ehm.. no to bylo.. učili jsme se že.." Zakoktala se Liv, která neměla daleko k záchvatu smíchu, tváře neustále rudé. 

"Nevíte, jak nečekané. A co slečna Potterová? Byla jste tady vůbec slečno?"

"Myslím, že mi zrovna nebylo nejlépe pane profesore." Snažila jsem se nesmát.

"Nebylo vám nejlépe. Ano, to bude zcela jistě důvod vaší nepřítomnosti. I přes tento zjevný nedostatek by jste nám ale mohla sdělit minule probranou látku."

"Myslím, že nemohla, promiňte pane." Z celé třídy se ozývaly nápovědy.

"Nemohla, jistě. Srážím Nebelvíru deset bodů. A jako protilék na vaši nevědomost vás obě čekám po skončení vyučování v mém kabinetu. Mám zde spoustu knih, které je potřeba roztřídit."

Forbidden love - Zakázaná láskaKde žijí příběhy. Začni objevovat