Κεφάλαιο 2

2.8K 255 13
                                    

Ο καλοκαιρινός αέρας ήταν πολύ ζεστός, ακόμα και αυτήν την ώρα της νύχτας. Ήταν ένα ελαφρύ αεράκι, ο αγαπημένος μου καιρός, οι δρόμοι γεμάτοι με κύματα καύσωνα και πλαστικά ποτηράκια.

Η Eleanor και εγώ σταθήκαμε έξω από το αμάξι της, κλείνοντας την πόρτα πίσω μας. Η μουσική του παρτυ ήταν στο τέρμα από τα ηχεία. Όλο το σπίτι ταν γεμάτο με χαρτί τουαλέτας και κόκκινα πλαστικά ποτήρια. Μερικοί έμπαιναν από τις πόρτες του αρχοντικού των Harries και μερικοί έβγαιναν κουβαλώντας κάποιον με ανακατεμένα μαλλιά και τσαλακωμένα ρούχα.

Δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου χθες το βράδυ, είχα κάποιον εφιάλτη ότι ήμουν στην προοπτική  κάποιου, όχι ότι θυμάμαι και κάτι άλλο. Αλλά είμαι σίγουρη ότι το παρτυ θα έχει πλάκα, έτσι και αλλιώς υποσχέθηκα στην φίλη μου ότι δεν θα την αφήσω μόνη.

Από το ωραίο αεράκι που ήταν αυτό το βράδυ, μύρισα το αλκοόλ, το άρωμα της κολόνιας καθώς οι άνθρωποι τριγύριζαν δίπλα μου.

"Τόσο πολύ για 'όχι αλκοόλ' " είπα σταυρώνοντας τα χέρια μου, άβολα όσο κάποιοι άνθρωποι μας κοίταζαν, ούτε καν με τον δελεαστικό τρόπο. Ένα κορίτσι γέλασε και έσπρωξε τον ώμο της Eleanor αλλά τραβήχτηκε πίσω.

"Σκάσε" είπε η Eleanor αδιάφορα. "Ποιος νοιάζεται αν οι άνθρωποι είναι μεθυσμένοι, κάνει την κατάσταση πιο αστεία." Οι δύό μας περπατήσαμε προς τις σκάλες που μας οδήγησε μέσα σε ένα μεγάλο σπίτι. Αυτό το μέρος ήταν τεράστιο: όμορφα σκίτσα και πίνακες ζωγραφικής γέμιζαν τον άσπρο τοίχο. Στην γωνιά υπήρχαν σκάλες, οδηγώντας πάνω, οπού προφανώς θα υπήρχαν οι κρεβατοκάμαρες και τα μπάνια γιατί είναι στον δεύτερο όροφο. Μερικά ράφια και ζωγραφιές υπήρχαν στον διάδρομο που ήμασταν, μερικά διακοσμητικά πορσελάνινα βάζα ήταν πάνω σε ένα  άσπρο χρώμα έπιπλο. Ήμουν έκπληκτη που το το σπίτι ήταν βασικά καθαρό , με τις εξαιρέσεις λίγα ποτηράκια στο πάτωμα και λίγο φαγητό στα τραπεζομάντιλα.

Τα μάτια μου σκάναραν το μέρος που με οδήγησε η Eleanor μετά την τραπεζαρία. Ένα μεγάλο τραπέζι ήταν στην άκρη, ένα πρόχειρο πάτωμα χώρου ήταν στην μέση μαζί με όλων τα τακούνια και παπούτσια , χορεύοντας ή άβολα ή έξαλα. Έψαχνα να βρω κανένα γνωστό πρόσωπο όπως του Finn ή του Jack αλλά δεν τους βλέπω πουθενά. Ήταν σίγουρα παραπάνω από 100 άτομα εδώ πέρα, σε αντίθεση με αυτά που είπε η Eleanor. Οι άνθρωποι προφανώς είχαν ακούσει πολύ για το πάρτυ και κάλεσαν περισσότερα άτομα που δεν ήταν καλεσμένοι. Με ένοιαζε πολύ αυτό. Δεν ήμουν ακριβώς κλειστοφοβική αλλά απλώς δεν μου πολυάρεσαν τα στενά μέρη. Είδα έναν ανεμιστήρα και ένα air conditioner να δουλεύουν αλλά χρειάστηκε πολύ λίγο για να πάνε τα χημικά παρατεταμένα στον παχύ αέρα.

Redemption (Greek Translation)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα