-75-

308 15 4
                                    

Od otca som okamžite zamierila ku Grete. Sedela spolu s Fay na terase, čo mi len zapadlo do kariet. Nemôžem im ukázať moju tvár. Greta je tehotná a Fay je ako moja mama, nechcem ani jednej spôsobiť viac starostí.

,, Ahojte. "ozvala som sa s hraným úsmevom a snažila sa byť čo najviac v pohode. Aj keď to tak nebolo. Tieto dni boli pre mňa najvyčerpávajúcejšie za posledné mesiace. Nedokážem si predstaviť, že takto budem musieť žiť ešte mesiac. Mala som pocit, že sa musím na pár mesiacov po tomto všetkom uložiť na zimný spánok.

,, Ahoj, kde si toľko? "žiarivo sa na mňa usmiala Greta. Nevedela som čím to je, ale dúfala som, že na našej dohode sa nič nezmenilo. Potrebujeme do svadby nájsť niečo na otca.

,, Bola som za otcom. Môžem si tu zapáliť? Nebude ti to vadiť?" pozrela som sa na Gretu. Nechcela som v takomto skorom veku ublížiť môjmu súrodencovi. Aj keď ho mala zatiaľ len chvíľu v brušku, tešila som sa naňho ako na vlastného.

,, Nie, som s tým v pohode."usmiala sa na mňa a nechala ma si zapáliť. Potiahla som si a pritom v ruke žmolila rukáv trička. Predstava, že pred viac než hodinou ma objímal a bozkával Bruno, bola neuveriteľná. A ešte neuveriteľnejšie bolo to, ako sa to medzi nami vyvinulo. Pred necelým rokom by som neuverila, že sa mi toto všetko stane a že niekoho ako on budem ľúbiť celým srdcom. On, Alex, Fay, Greta a Caden. To je dôvod prečo som schopná ešte existovať. Aj po tom všetkom.

,, Už som počula najnovšie noviny. " prihovárala sa mi Fay, no ja som ku nevnímala. Pred očami som mala Oscara. Nedokážem si predstaviť, že sa mi raz podarí zabudnúť na toto všetko.

,, Leona!" oslovila ma hlasnejšie.

,, Čo? "zmätene som sa na ňu pozrela cez slnečné okuliare.

,, Hovorím, že už viem novinky." povedala mi a hlavou kývla na zatiaľ malé bruško Grety.

,, Povedala si jej to? Aj otcovi? " vybehlo to zo mňa skôr, ako som sa stihla zastaviť.

,, Áno, Fay je veľmi milá osoba a teraz sme v tom spolu. A nie, tvoj otec to nevie. "povedala mi so sklopeným pohľadom.

,, Idem sa pozrieť či niekto nejde, aby ste sa mohli porozprávať v pokoji." usmiala sa na nás Fay a mne dala cestou pusu na vrch čela. Bože! Ako tú ženu zbožňujem.

,, Mohla by si mi už vysvetliť, čo plánuješ? A prečo tak veľmi chceš, aby som si tvojho otca zobrala?"

,,Už som ti to hovorila. Nechcem, aby si... S mojím súrodencom" stíšila som pri posledných dvoch slovách hlas, aby nás nikto neželaný nepočul: ,, skončila na ulici. Ak si vezmeš otca, budeš zabezpečená do konca života. Potom môžeš dať manželstvo anulovať. Teda ak budeš chcieť. Nepoznám tvoje momentálne rozpoloženie voči nemu. "povedala som potichu. Bolo mi jej úprimne ľúto. S mojím otcom si len dokurvila život. Čím ďalej od toho chlapa ste, tým lepšie pre vás.

,, Ja ani neviem, ale nechcem, aby bol vedený ako otec môjho dieťaťa. Bojím sa čoho by bol schopný." zverila sa mi so svojimi starosťami.

,, Bude to tak lepšie pre všetkých." povedala som a stiahla si z tváre okuliare.

,, Preboha! Čo sa ti to stalo? "zhíkla na mňa prestrašene.

,, Oscar." vypľula som jeho meno akoby to bol jed, ktorý mi leptal jazyk. Bolo to ale presne tak.

,, A ani nechci vedieť, čo mi povedal otec, keď to videl. Ukázala som ti to len preto, aby si vedela, že čím ďalej od mojej rodiny budeš, tým lepšie pre vás oboch." povedala som a nasadila si okuliare späť.

,,Po tomto ťa nenechám ísť s tým bastardom domov. Ostaneš tu do svadby ako moja pomoc. Navyše prípravy na svadbu urýchlim! Aj tak sa hneď rozvediem." šepla na odľahčenie situácie a stiahla ma do materinského objatia, podobného typu ako od Fay. Nepochybovala som, že môjmu súrodencovi bude dobrá mama a nebude mu pri nej nič chýbať. Bude mať dostatok lásky, objatí aj peňazí. To zariadim už len z dôvodu, že musí mať lepší život ako ja.

,, Tu mám moju milovanú ženušku! " uškrnul sa na nás Oscar od dverí. Obe sme sa strhli.

Spolu s Gretou sme sa postavili a ona si ma stiahla za seba. Jej pohľad mu mal ublížiť, no bohužiaľ, nič sa mu nestalo.

,, Oscar, chcem tu mať Leonu celý čas pred svadbou na pomoc. Potrebujem psychickú podporu, pretože som veľmi nervózna. "začala nie veľmi príjemne.

,, Dobre, ale nechaj ma sa s ňou porozprávať. Mám na to hádam nárok." uškieral sa a ja som mala chuť mu ublížiť. No vedela som, že ak to urobím, skončím ja horšie. Vždy som si myslela, že mi box pomôže obrániť sa, no keď sa na vás vrhne takýto chlap, nemáte ani najmenšiu šancu. Skončilo by to oveľa horšie pre mňa.

Greta prešla pohľadom na mňa, aby sa ubezpečila či budem v poriadku. Nebudem, ale nemala som na výber. Prikývla som a ona opustila miestnosť.

V tom momente ma prepadol strach. Oscar sa chvíľku nehýbal, len ma opretý o rám dverí ležérne pozoroval. Ak by nebolo toho úškrnu, pôsobil by dokonca aj priateľsky. Teda ak ho človek nepozná.

Po minúte sa vzpriamil a spravil ku mne dva kroky. Ja som automaticky cúvla.

Uchechtol sa a prehovoril.

,, Neboj sa ma, láska. Ja ti neublížim. " povedal tónom akým sa rozprával vlk s kozliatkami v tej rozprávke.

,, To ti už neverím, ty kokot. A drž sa odo mňa ďaleko!" zavrčala som nenávistne.

,, Zrazu si si nejaká istá sama sebou. Sťažovala si sa oteckovi? "opýtal sa, keď bol pri mne, schmatol ma za vlasy a nasilu ma pobozkal na pery. Prešla mnou taká vlna hnusu, až som sa skoro povracala. Nikdy som takéto niečo nezažila.

Zahryzol sa mi do spodnej pery a potiahol ju zubami. Po tomto sa odo mňa odtiahol na dĺžku svojej ruky.

,, Poviem ti novinku! Tvoj otecko ťa neochráni. Ostaň si tu, schovávaj sa, no raz budeš musieť prísť domov. A ja... "prešiel mi po tele hladnými očami:,, Ja tam na teba budem čakať a konečne si ťa poriadne užijem! A odkáž tomu tvojmu čiernemu bastardovi, nech sa mi neukazuje na oči, lebo za seba neručím." povedal, znova sa mi nechutne prisal na pery a s úškrnom odo mňa odkráčal.

Bol si sebou istý a ja som len dúfala, že skončí v base skôr, ako sa mu podarí mi niečo naozaj urobiť.

NezastaviteľnáOn viuen les histories. Descobreix ara