-44-

337 22 18
                                    

Od nášho cvičenia prešiel týždeň. Všetko išlo normálne a ja som sa zamerala na Jaxa. Mal za sebou pomaly prvú fázu a postupne sa mal dostať k stretávaniu s ľuďmi, aspoň na chvíľu. Tešila som sa, keď mi zavolala jeho mama, že ho môžem ísť navštíviť. Hneď na ďalšie ráno som chcela ísť.

Zobudila som sa a išla za Fay. Otec bol niekde na dovolenke alebo pracovne. Ani sama neviem a kým jeho ženskú nevidím, tak je všetko v poriadku.

,, Dobré ráno, moja. Som rada, že si tak skoro hore. Tvoj ocko chce prísť dnes alebo zajtra. Mohla by si ho privítať. "povedala mi.

,, Dnes idem za Jaxom do odvykačky. Prídem neskôr a porozprávam sa s ním."

,, No dobre. Ako myslíš. Dávaj si pozor a pozdravuj ho. "usmiala sa a rozlúčili sme sa.

Vyšla som von a zapaľovala si cestou cigaretu. Keď som konečne do seba dostala nikotín, pocítila som pokoj.

,, Dobré ráno." pozdravil sa mi s úsmevom Bruno.

,, Takto skoro fajčiť je nezdravé. " dodal mi ako upozornenie.

,,Fajčenie je všeobecne nezdravé, ale nech ma neopravuje niekto, kto to sám robí. "opätovala som mu úsmev a potiahla si.

,, Ako to, že ty nefajčíš? Nebodaj sa všetky tvoje problémy vyriešili?" opýtala som sa ho a hlavne narážala na situáciu s Alexom.

,, Alex už o tom vie. A je celkom nasratý, ale je to moja vina. Uvedomujem si, že v poslednej dobe robím jednu chybu za druhou. A Alex je toho dôkazom." povedal a aj napriek tomu, som z neho cítila akési uvoľnenie. Bol pokojný a asi aj trochu šťastný z toho, že to Alex už vie. A asi to nezobral až tak zle.

,, Čo má toto kurva znamenať?" opýtal sa Oscar, ktorý sa pri nás nejako objavil a hodil do mňa nejaké noviny. Vôbec som ho nečakala ani nevidela.

Zachytila som ich a pozrela sa na tú otvorenú stránku. Boli tam fotografie nás dvoch s Brunom z toho fotenia. Pobavene sme sa na seba pozreli a ja som sa uškrnula.

,, Čo na tom potrebuješ vysvetliť?" elegantne som si odklepkala cigaretu a pozrela sa naňho spod rias.

,, Celú tú situáciu! Ak sa to dozvie tvoj otec, tak tento chlap skončí na dlažbe! To ti môžem odprisahať" zavrčal a strčil ho prudko do auta. Musel ho veľmi neznášať a mne bolo jasné prečo.

,, Prestaň! "zastavila som ho, skôr než niečo stihol urobiť. Bruno sa len oprel o auto. Po našom poslednom podobnom rozhovore nechcel začínať.

,, Už si sa kvôli mne pobil dvakrát a stále si prehral. A k tomu, ak to povieš môjmu otcovi, tak ja si otvorím hubu a prvý poletíš ty! Ale ak chceš vysvetlím ti to, čo je v tých novinách." opäť som mu venovala úškrn, aj keď sa na mňa mračil. Založila som si ruky na hrudi a začala teatrálne vysvetľovať.

,, Sú chlapi v mojom živote, o ktorých by som si neoprela ani len bicykel, ak by som nejaký mala, a potom sú tu takí, s ktorými ochotne urobím takéto alebo ešte horšie fotky. Pochop konečne, že ty patríš do prvej skupiny a aj keby si sa postavil na hlavu, nikdy sa mi nebudeš páčiť a nevezmem si ťa, ako si to ty predstavuješ! Takže ak máš s týmto problém, je to len a len tvoja vec a mňa sa to netýka. "

,, Tvoj otec....!"chcel sa mi vyhrážať, ale ja som si so smiechom potiahla z cigarety a prerušila ho.

,, Ako som povedala. Otvoríš si hubu, urobím to isté a neviem, kto by stratil viac, keďže si otcov miláčik."

,, Za toto sa ti ešte pomstím, Leona! Nenechám to len tak. "usmial sa zákerne a odišiel. Moje slová museli uraziť jeho mužskú hrdosť.

Ja aj Bruno, keď bol v dostatočnej vzdialenosti, sme sa začali smiať.

,, Toto si mu mohla povedať? Zabije ťa, ak ťa so mnou znova po tých všetkých slovách uvidí." smial sa na mne a ja takisto.

,, Mohla, pretože je to pravda. S takým chlapom by som nikdy nič nemala, aj keď to on nevie pochopiť. A navyše ak niečo skúsi, tak mu to vrátim. A teraz poďme! Chcem vidieť Jaxa." usmiala som sa úprimne a nasadla do auta.

,, Kedy ho pustia? "opýtal sa ma.

,, Neviem, ale povedali, že to nebude trvať až tak dlho. Je na dobrej ceste. Len nebude môcť chodiť do klubov a musí sa drogám na kilometre vyhýbať. A mimochodom, povedali mi, že ťa chce vidieť. "

,, Mňa? "opýtal sa šokovane.

,, Áno, asi ťa začal mať rád potom ako si mu naposledy pomohol. Za čo ti mimochodom som naozaj zaviazaná. Neviem čo by som bez teba s ním robila."

,, Čím to je, že všetci v tvojom okolí ma neznášajú? "položil rečnícku otázku, aj keď myslím, že odpoveď poznal.

,, Pretože my dvaja sme stále spolu a príliš sa okolo seba motáme." povedala som mu pravdu, aj keď neviem, či som urobila dobre.

Jedným okom na mňa pozrel, ale ostal ticho. Po nejakej dobe mučivého ticha som sa musela uchechtnúť.

,, Čo ti je smiešne?" opýtal sa a zároveň zaparkoval.

,, Toto. Vždy, keď niečo poviem skončíme v hlúpom tichu, ktoré nič nerieši."povedala som po pravde.

,, Zopárkrát sme začali konať a sama si videla, ako to medzi nami vždy skončilo. "povedal mi s povzdychom a mne bolo jasné, na čo narážal. Pozrela som mu do očí a opäť bez rozmyslu konala.

,, Myslíš, že sa to nedá zmeniť? Pretože ja tomu neverím." usmiala som sa a prudko ho pobozkala. S vášňou z oboch strán. Jeho pery boli úžasné, tak ako vždy. Možno to vyznie hlúpo, ale inak nemôžem. Už ma prestali baviť tie naše hry, ktoré stále skončia tichom. To nie je riešenie a ja mám radšej veci vyriešené.

A bozky s ním sú pre mňa hlúpe pokusy, aby sme sa dostali z mŕtveho bodu.

NezastaviteľnáWhere stories live. Discover now