-83-

374 18 2
                                    

Greta prekonala prvých päť mesiacov tehotenstva bez vážnejších ťažkostí. Ešte nevedela pohlavie, pretože bábo sa nechcelo ukázať. Bolo to už na nej pekne vidieť. Vplyvom všetkého stresu jej však doktor povedal, že bude najlepšie, ak ostane doma v pokoji a niekto sa o ňu postará. Nechcela ohroziť svoje dieťa, ale nevedela za kým má ísť, keďže vlastne nikoho blízkeho nemala.

Práve sedela u nás na čaji a rozprávala nám o dnešnom stretnutí s doktorom. Len dnes sa to dozvedela.

,, Chcela som sa dohodnúť s Fay, ale jej manžel je chorý, tak mi to je hlúpe. Ešte aj tvoj dedko sa ponúkol, že môžem ísť k nemu, ale ani ho poriadne nepoznám a nikdy ma nemal v láske. "povzdychla si zúfalo. S Brunom sme ju len počúvali a rozmýšľali ako jej pomôcť.

Ja som pritom hladkala Micha, ktorý už nejakú dobu žil s nami v tomto byte. Bolo to celé celkom zaujímavé.

Nasťahovala som sa sem asi pred mesiacom a zo začiatku to pre nás všetkých bolo ťažké. Bruno bol zvyknutý na niečo, čo moja prítomnosť úplne rúcala. Bol to poriadok a pokoj.

Celkom sme sa na tom dokázali pohádať, aj keď Bruno sa na mňa snažil brať ohľad.

Nebola som tá typická žienka domáca, ale to odo mňa ani neočakával. Išlo skôr o to, že sme neboli zvyknutí žiť s niekým. Problémom bol aj byt. Ja som ho síce milovala, ale bol asi desať krát menší, ako môj zvyčajný priestor.

Snažila som sa ho presvedčiť, aby sme išli inde, no bol to tvrdohlavý chlap. Až neskôr mi prezradil, že tento byt mu pripomína jeho sestru. V tej chvíli som prestala presviedčať a len ho objala. Pochopila som, že som sa správala ako malé rozmaznané dievčatko. A vtedy som sa rozhodla zmeniť. Už som nebola tou Leonou ako predtým, ale aj tak. Potrebovala som sa stále viac zdokonaľovať.

Alex mi pomáhal a potajomky ma učil variť. Bola to celkom zábava. Hlavne keď som po dvoch týždňoch uvarila prvé jedlo aj pre Bruna. Pozeral na mňa, akoby som spadla z mesiaca. Ten pohľad som si mala odfotiť.

Spoločne sme našli zlatú strednú cestu. Všetko zrazu bolo v poriadku až na to, že sme spolu nespali. Bruno sa držal a nevyčítal mi to. Aj keď ja sama sebe áno.

S Gretou to bolo tiež zaujímavé. Žila v našom starom dome, no po dvoch týždňoch sme sa spolu rozhodli ho predať. Žiadne pekné spomienky z neho nešli. Kupec sa našiel hneď a Greta išla zatiaľ do nášho hotela. Ale tam sme ju nemohli nechať. Nie keď bola tehotná.

,, Nasťahuj sa sem. "vyslovil zrazu Bruno sebaisto. Prekvapilo ma to, pretože už teraz tu je málo priestoru.

,, Čože?" opýtala sa šokovane.

,, Si tehotná a musíš mať dozor. Leona je okrem občasných fotení doma. Dáme na teba všetci traja pozor. Ak ti nevadí, že tu je menej priestoru, nasťahuj sa k nám. Ostaneš v našej spálni a ja s Leonou budeme na gauči." rozhodol a ja som naňho prekvapene pozrela. Mimochodom áno, začala som znovu fotiť a s Renom celkom vychádzam.

,, To naozaj? Nebudem vám tu prekážať? Nebudem ti tu vadiť, Leona?" otočila sa na mňa a ja som sa na ňu srdečne usmiala.

,, Samozrejme, že nie! Si moja nevlastná mama a dáš mi môjho súrodenca. Rada ťa budem mať na očiach. A aj to tvoje bruško." usmiala som sa a ona sa nám so slzami v očiach vrhla do náručia. Bola nám, teda hlavne Brunovi, neskonale vďačná.

Išli sme jej hneď po najdôležitejšie veci, aby sa mohla nasťahovať. Ona zatiaľ ostala u nás, aby si prichystala miesto.

,, Si dokonalý, vieš to? "sledovala som ho ako šoféruje, úplne ohromená z neho.

,,V poslednej dobe mi nejak často skladáš komplimenty. Niežeby som si na to nemohol zvyknúť." zasmial sa a pobozkal ma na chrbát ruky.

,, Myslím to vážne. Nasťahovať si k sebe skoro svokru žiada celkom veľkú odvahu."zasmiala som sa a prekrížila som si s ním prsty.

,, Urobil som len to, čo mi prišlo najlepšie. Je tehotná a navyše s tvojím súrodencom. Nemôžme ju nechať samú." povedal a zaparkoval.

,, Ako hovorím, dokonalý Naprávateľ." usmiala som sa a naklonila sa k nemu pre bozk.

,,Neprovokuj, Leonita. "šepol mi do pier s hravým úsmevom a oddelil sa odo mňa, aby mohol vystúpiť. Cítila som medzi nami sexuálne napätie, ale nedokázala som sa mu podvoliť. Ešte nie. Mal pravdu, nie je ešte správny čas.

Vyšli sme do jej apartmánu v hoteli a začali ju baliť. Nechceli sme, aby sa musela sama ťahať s ťažkými vecami.

Trvalo nám niečo cez dve hodiny poriadne ju pobaliť. Mala neskutočne veľa oblečenia, no to sme tam nechali vo väčšine, pretože sa doňho teraz nezmestí.

,, Som zničený. "povedal Bruno a hodil sa na ustlanú posteľ.

,, A to si len balil do kufrov jednu ženu." zasmiala som sa a hodila sa vedľa neho.

,, Aj tak toho bolo veľa. "posťažoval sa mi ako malý chlapec a pritiahol ma k sebe.

,, Budem musieť odísť z práce." povedal mi z ničoho nič, keď sme len tak relaxovali. Zmätene som zdvihla hlavu a pozrela sa naňho.

,, Prečo? "

,, Odkedy sa náš vzťah stal verejným, mám pocit, že sa zo mňa stala nejaká atrakcia. Ľudia si ma tam chodia len fotiť a opýtať sa ma na nás, poprípade tvojho otca. "vysvetlil mi niečo, čo som počula prvý raz. Prekvapilo ma to.

Áno, náš vzťah už odchytili novinári. Boli sme žeravou novinkou. Pátrali v Brunovej minulosti a aj v súčasnosti môjho otca. Plus sa prevalilo aj tehotenstvo Grety. Viete si predstaviť aké šialenstvo sa okolo nás rozpútalo. Bruna nazývali zlatokopom a
pátrali aj okolo Alexa. Bolo to celkom zlé.

,, A čo plánuješ robiť? "opýtala som sa ho. Vedela som, že doma nezostane, aj keď máme veľa peňazí.

,, Pohľadám si niečo lepšie, aj tak ma to nebavilo."

,, Ak chceš opýtam sa dedka či niekoho nehľadá. "chcela som mu pomôcť.

,, Nie! Leona, ja sa nebudem spoliehať na meno a prachy tvojej rodiny." zavrčal a tak prudko sa posadil, až ma zo seba zhodil.

,, Prepáč, chcela som len pomôcť." pokrčila som ramenami a natiahla sa po jednu krabicu, ktorú sme mali zobrať dole.

,, Prepáč mi to. " dobehol ma, keď som bola skoro pri dverách a stiahol ma k sebe za pás.

,, Nechcel som byť zlý. Len chcem, aby ti bolo jasné, že tvoje peniaze ma absolútne nezaujímajú." pobozkal ma na tvár a ja som sa usmiala.

,, Ja viem, že o prachy ti nejde. A prosím nerieš tých skurvených novinárov. Urobia všetko, aby ľudí pošpinili. Rýchlo si niečo nové nájdeš. Som si istá."

NezastaviteľnáWhere stories live. Discover now