-67-

277 16 24
                                    

,, Tu ste! Hľadal som svoju manželku."oznámil nám Oscar, ktorý sa pri mne znenazdajky zjavil a chytil ma za pás. Odporný chlap! Chcela som sa jeho rúk zbaviť, ale nemohla som. Viem, čo všetko by nasledovalo.

,, Ty! Vysvetli mi kto mojej vnučke takto ubližuje! Ak si to ty tak prisahám, že skončíš veľmi zle. " zavrčal a odtiahol ma od neho ochranársky za svoj chrbát.

,, Prosím vás, nechajte si to vysvetliť! Nič vašej vnučke nerobím, netreba hneď vyvodzovať unáhlené závery." pokojne sa usmial a snažil sa za mnou natiahnuť. Dedko mu v tom však zabránil a ukázal mu moju ruku. Mala som obrovskú chuť zakričať, že mi to naozaj urobil on, ale nemalo to cenu. Zničila by som tým ľudí, ktorých mám rada a musela by som aj tak urobiť to, čo chce môj otec.

,, Leona je veľmi nešikovná, to ste si už museli všimnúť. Včera sme spolu boli v sprche a ona sa nešťastne pošmykla. Ruku si udrela o roh stolíka pod umyvadlom a nechcela mi dovoliť sa na to pozrieť. Bál som sa o ňu, takže som musel použiť silu. "povedal svoju mizernú a navyše odpornú lož a čakal, kým mu ju potvrdím.

Zahryzla som si do jazyka a donútila sa prikývnuť.

,, Je to tak, dedko. Nebolo to nič vážne. Len nehoda." na konci lži sa mi podarilo sformovať úsmev.

,, Čo sa to tu deje?! Budíte pozornosť u ľudí." pristavil sa pri nás zamračený otec a za sebou vláčil Gretu. Vyzerala akoby jej bolo zle. Bola celkom zelená.

,, Prečo som nebol pozvaný na svadbu vlastnej vnučky? Stavím sa, že to ty si ma nezavolal!" zavrčal dedko a ja som toho mala dosť. Boli ako malé deti.

,, Tak a dosť!" prudko som zvýšila hlas a tým ich zastavila v tom nezmyselnom hádaní sa. Dedko bol v istom smere iný, lepší, ako otec, ale v druhom boli úplne rovnaký.

,, Nehádajte sa, ste ako malé deti! Dedko prepáč, že si na svadbe nebol, ale s Oscarom sme to chceli mať rýchlo za sebou. Bolo to predsa len formálne kvôli tlači. Otec to mal na starosti a pravdepodobne ťa zabudol pozvať. Ako to je uňho zvykom,však? Teraz vám potrebujem oznámiť niečo dôležité. Tento víkend letíme spoločne s Gretou do Milána. Idem na prehliadku a ona ide so mnou, však? " opýtala som sa jej a s očami ju prosila, aby povedala áno. Inak by som bola v piči.

,, Áno. S Leonou sa na to veľmi tešíme." usmiala sa, ale pritom zhlboka dýchala. Niečo s ňou nebolo v poriadku.

,, Tak to som rád, že ste sa tak spriatelili. Budem len rád, ak spolu pôjdete." usmial sa môj otec, čo ma zaskočilo. Pravdepodobne si to nechcel pokaziť u dedka.

Ďalej večer prebiehal v poriadku, hoci som musela chodiť ako poslušný psík za Oscarom. Desila som sa hodiny, kedy budem musieť ísť s tým bastardom domov.

Našťastie ma vykúpil dedko.

,, Leona, bol by som rád, ak by si išla so mnou ku mne. Chcem s tebou stráviť viac času. Dlho sme také niečo nezorganizovali. " usmieval sa a ja som nadšene prikývla. Toto mi rieši situáciu.

,, Bola by som veľmi rada, len to musím oznámiť manželovi." povedala som a od radosti ho vybozkával. Dedko bol z mojej rodiny ten najlepší. O tom niet pochýb.

Išla som nájsť Oscara. Bol v partií biznismenov a vyzeral, že sa zabával. Bodaj by nie, keď dosiahol v poslednej dobe všetko, čo chcel.

,, Zlato, môžem na chvíľu? "opýtala som sa s hraným úsmevom. Chlapi si ma prezreli a mohli na mne oči nechať. To som sa začala cítiť aspoň trochu vo svojej koži.

,, Samozrejme." povedal, elegantne si zapol gombík na saku a pobozkal ma. Aby im ukázal, aký jeho poslušný majetok som. Kokot! No nemohla som protestovať, bohužiaľ.

,, O čo ide?" opýtal sa už odporne, keď sme boli ďalej, ale s úsmevom na tvári.

,, Dnes idem spať k môjmu dedkovi. Uvidíme sa až keď prídem z Milána." povedala som mu, na čo sa zamračil.

,, Prečo by si mala ísť spať k nemu? Mala by si byť konečne v posteli so mnou a začať si plniť manželské povinnosti!"zavrčal zamračene.

,, Chceš to vysvetliť jemu? To, že som len vaša skurvená hračka, ktorú sa snažíte ovládať? No do toho! Uvidíme či by sa aspoň on zachoval ako chlap, keďže ani ty ani otec na to nemáte! " vykričala som mu.

Oscar ma chytil za zápästie a násilne ma objal. Zovrel ma poriadne v objatí a stlačil mi to boľavé zápästie. Zasyčala som mu od bolesti do ucha.

,, Ak by sme boli doma, tak by si schytala minimálne facku, ty kurvička! Zapamätaj si, že ja som ten, ktorý o tebe rozhoduje, keďže si môj skurvený majetok! Už pochop, že nemáš právo na názor! Čím skôr to pochopíš, tým lepšie pre teba! " zasyčal mi do ucha.

,, Kľudne choď s dedkom! Poriadne si ťa užijem, keď prídeš domov." odtiahol ma od seba a znova ma odporne pobozkal.

,, Vo všetkých smeroch, Leonita! " otvorene sa mi vyhrážal, pustil ma a odkráčal preč. Čím ďalej je odo mňa, tým radšej som. Bože! Ako veľmi sa mi hnusí!

Po tomto nechutnom incidente som spolu s dedkom odišla k nemu.

V obrovskom dome sme si sadli pri kozub aj s pohármi whiskey. Potrebovala som si vypiť, ale myšlienka na to dieťa, ktoré možno vo mne žije ma zastavila. Zajtra sa vrátim k doktorovi. Potrebujem si byť istá, že sa so mnou nič také nedeje.

,, Leona... "oslovil ma dedko a chytil ma za ruky.

,, Čo sa deje?" s úsmevom som naňho pozrela. Momentálne mám jedine s ním pokoj.

,, Naozaj ti ani otec, ani tvoj manžel nič nerobia? Ak áno, kľudne mi to povedz. Na mňa sa môžeš spoľahnúť. " pohladil ma otcovsky po tvári. Vždy som preňho znamenala viac ako môj otec.

Zaváhala som. Mám mu povedať celú pravdu? Čo ak sa prikloní na ich stranu a bude odo mňa žiadať to isté? Neznáša ľudí z nižšej sociálnej vrstvy. Možno by Bruna chcel zničiť aj on. Len to nie. To už by bol naozaj koniec.

,, Nie, dedko. Som v tom manželstve šťastná a vieš aký je otec. Nebol by schopný mi ublížiť. Má len silné reči vďaka peniazom. Presne tak ako mu to ty zvykneš hovoriť. "stisla som mu ruku vo svojej.

Opäť je najlepšou voľbou klamstvo.

NezastaviteľnáWhere stories live. Discover now