-29-

334 20 0
                                    

Leona

Treští mi hlava a v ústach mám rovno celú Saharu. Kurva!

Asi som to dosť prehnala. Viem, že som kupovala štyri fľaše a potom mám viac-menej tmu.

,, Vstávaj! " skríkol bezcitne niekto vedľa mňa. Zakňučala som a chytila si hlavu.

,, Tichšie...." zaprosila som. Asi mi odíde hlava.

,, Okamžite vstaň a vysvetľuj! "znova zakričal a hodil na mňa niečo.

Bolestne som otvorila oči a chvíľu mi trvalo, kým som si zvykla na to skurvené svetlo.

,, Čo to je?" opýtala som sa a pritom si stále držala hlavu. Otec na mňa hodil noviny a môjmu prepitému mozgu chvíľu trvalo, kým si uvedomil, čo tam je.

,, Kurva!" zastonala som a prudko sa mi rozšírili oči.

Opäť moja tvár zdobila titulku a tentokrát spoločne s tvárou Bruna. Mal ma prehodenú cez rameno a išiel so mnou smerom k autu. Na ďalšej fotke som ho v tej istej polohe chytila za zadok. Predposledná fotka bola s obrázkom toho, ako ma opiera o moje auto. Na poslednej ma zozadu držal a kráčal so mnou. Nemala som potuchy, čo sa kurva stalo. Ale toto bolo viac než zlé.

,, Volali ste ma? "opýtal sa od dverí hlavný aktér.

,, Vysvetľujte! Najal som vás, aby ste mojej dcére pomohli a nie, aby ste s ňou začali spávať! A ty takisto vieš o čom sme sa bavili naposledy! Nemám problém svoje vyhrážky splniť!" otočil sa na mňa a ja som bola tak rozjebaná, až som nemala silu sa s ním hádať.

,, Je to vytrhnuté z kontextu. Nič sme spolu nemali. Veď som práve prišiel, nemali by sme šancu spolu stráviť noc." začal vysvetľovať Bruno. Bola som mu vďačná, pretože sama by som sa asi na nič nezmohla.

,, Tak vysvetľujte! Moja dcéra toho očividne veľa nevie!" zavrčal otec a ja som sa modlila, aby z neho vyliezlo niečo rozumné.

,, Na tej prvej fotke som ju bral z diskotéky, pretože už mala dosť a ani nechcela odísť. Nemal som inú možnosť. Keď som ju bral, vyšmykla sa mi a len sa zachytila. Je to len odfotené, aby to tak vyzeralo. Môžem vám takto vysvetliť každú fotku. Na tej poslednej som ju len zachytil, aby nespadla, keďže nebola úplne triezva..." povedal a ja som mu v duchu ďakovala. Ak by to nezachránil, tak by som už bola mŕtva.

,,Dobre, na teraz to nechám tak! Príďte za mnou ešte dnes!" zavrčal otec na Bruna a odišiel. Vydýchla som si a pretrela si rukou tvár.

,, Tu máš. Myslím, že sa ti to bude po včerajšku hodiť. " položil niečo studené na moje predlaktie. Pozrela som sa a bola to voda. V druhej ruke mal tabletku. Môj záchranca! Po včerajšku sa mám chuť prefackať.

Vďačne som sa naňho pozrela a rýchlo zapila tabletku. Prezrela som si ho a všimla si hneď dve nezrovnalosti.

Mal na sebe krátko rukávovú košeľu, ktorú inak nenosil. On zvykol nosiť len obyčajné tričká a košeľu som na ňom videla možno dvakrát.

Druhú nezrovnalosť som si overila sama.

,, Čo to máš na krku? "opýtala som sa, dala sa na kolená a stiahla som mu golier košele, ktorý mal naschvál vytiahnutý hore. Moje podozrenie sa potvrdilo, mal tam cucflek. Pred mojím otcom sa to snažil trochu divne schovať.

,, Kurva, len mi nepovedz, že som to urobila ja!" zamrnčala som. Bola som v piči aj bez toho.

,, Mám ti klamať alebo povedať pravdu?" opýtal sa a podľa jeho dosť nahnevaného výrazu som pochopila, že to bolo naozaj zlé.

,, Čo som to včera vyvádzala? Bože! Povedz mi asi radšej pravdu. Urobila som ti to ja? " chytila som sa za hlavu.

,, Áno. Keď som ťa dostal do auta, začala si byť dajme tomu nadržaná. Snažil som sa ťa zastaviť, ale nedalo sa. Prudko som zastavil a vzápätí nás zastavil policajt. Dal som mu doklady od auta, ale chcel aj tvoje. Povedala si mi, že nevieš kam si ich dala. Tak som ťa musel dajme tomu prehľadať. Robila si mi problémy celý večer, Leona. Keď sme sa konečne dostali sem, spýtal som sa ťa či zvládneš prejsť do izby sama. Povedala si síce, že hej, ale o dva kroky si si skoro rozmlátila hubu o chodník. Tak vznikli fotky z toho časopisu. Nič okrem tohto cucfleku sme spolu nemali. Zaviedol som ťa do izby a nechal ťa sa vyspať. "povedal a uhol pohľadom. Mala som pocit, že sa stalo ešte niečo, ale radšej som sa nepýtala. Chcela som vedieť čo najmenej.

,, Prepáč mi to! Očividne mi začína prejebávať, keď pijem. Stratila som svoju odolnosť. Ospravedlňujem sa za všetko, čo som v noci urobila. " povedala som kajúcne. Naozaj mi pred ním bolo blbo.

,, V pohode. Zabudnem na to, ale ak zbadá ten cucflek tvoj otec, tak nás oboch zajebe, takže by si mi na to mohla dať nejaký make up, pretože naozaj nechcem prísť o prácu."

,, Jasné! "rýchlo som sa postavila, no hneď som to oľutovala, keďže sa mi poriadne zatočila hlava. Zachytila som sa steny a chytila sa môjho čela.

,, Si v pohode?" opýtal sa a hneď stál pri mne.

,, Hej, "potriasla som rýchlo hlavou: ,, Len som ešte najebaná. Neboj sa, nie tak ako včera." zasmiala som sa a on si s rýchlym vydýchnutím sadol na moju posteľ.

Zobrala som všetky potrebné veci a bez slov som mu to zamaľovávala.

,, Čím sa ti vyhráža? "opýtal sa do ticha.

,, Vždy tým, na čom mi najviac záleží." trpko som sa zasmiala.

,, Čo je to tento raz? "položil ďalšiu otázku a vyzeral, že ho to zaujíma.

,, Vieš, keď som chcela začať robiť ako modelka, namiesto obchodnej vysokej školy, skoro ho porazilo. Podplatil každú spoločnosť, aby mi nedala zmluvu. Aby mi proste zabuchli dvere pred nosom." začala som rozprávať.

,, Jedna jediná spoločnosť mu odolala a nenechala sa skorumpovať. Prešla som kastingom ako všetky ostatné a nemala som so svojim priezviskom žiadne výhody. Brali ma ako rovnocennú. Zobrali ma preto, že som dobrá a nie kvôli peniazom môjho otca alebo menu. To som si nakoniec aj cenila. A teraz sa môj otec rozhodol, že ak sa nezačnem správať ako si on predstavuje, dá tú spoločnosť zatvoriť." povzdychla som si.

,, A čo plánuješ robiť?" opýtal sa ma a ja som pokrčila ramenami.

,, Budem sa musieť aspoň chvíľu spávať ako dobrá dcéra. Keď je takto nasratý, tak ma vždy dokáže trafiť do najzraniteľnejšieho miesta. "

Povedala som mu popravde. Viem ako veľmi zlý dokáže otec byť a ja sa práve preto musím aspoň na chvíľu krotiť.

NezastaviteľnáWhere stories live. Discover now