-4-

387 22 0
                                    

,, Leona, musíš sa správať slušne. Tvoj otec nechce, aby si zajtra bola na titulke s tým, že si zničila jeho sestre večer. "povedal a ja som pretočila očami. Nemala som chuť na jeho poučovanie. Mám toho dosť od otca.

,, Nie si môj otec, tak prestaň. Veľmi dobre vieš, že na titulke som každý deň. Či spravím nejaký škandál alebo nie. Ak ma tá ženská nevytočí, čo určite urobí, tak budem v pohode." usmiala som sa naňho cez spätné zrkadlo. Narážala som na môj modeling. Robím modelku pre módne časopisy.

,, A prosím ťa, drž sa pri mne. Nechcem, aby si bola na niekoho z rodiny nepríjemná." hovoril a ja som mala pocit, že ho otec tieto slová naučil.

,, Dobre. Pokúsim sa byť za slušnú dcérenku bohatého otecka." povedala som otrávene. Práve naprávateľ zastavil na mieste.

Oscar hneď vystúpil, aby mi mohol otvoriť dvere.

,, Aj ty sa správaj slušne, naprávateľ. Nechcem, aby si spravil škandál." zasmiala som sa pri napodobňovaní toho hlupáka. Nech nie som jediná, ktorú upozorňujú ako zasrané decko.

Nepozrela som sa naňho len som s Oscarovou pomocou vystúpila. Chytila som sa jeho ramena.

Pokoj, Leona. Zatiaľ ťa nikto nestihol vytočiť. Takmer.

Vošli sme dnu a ja som hneď zbadala všetku tú pompéznosť. To sa na moju tetu hodilo. Bolo tam všetkého príliš. To má ona rada.

Zašli sme do hlavnej sály. Hneď som pochopila, že ide o aukciu obrazov pre týrané deti. Bolo tam niekoľko plagátov a na stenách niekoľko obrazov. Nevypytovala som sa otca.

,, Leonita. Rada ťa po takom čase vidím. "počula som za sebou piskľavý hlas. Neznášala som ho. Tou prezývkou ma chcela len vytočiť.

,, Aj ja teba, tetuška. Nečakala som takúto vrúcnu reakciu." snažila som sa falošne usmievať, keď ma objala. Neznášala som tieto pretvárky. Rovnako to robil aj môj otec pred novinármi a dôležitými obchodnými partnermi. Celý môj život bola len pretvárka pred ľuďmi.

,, Chcem, aby si vedela ako sa teším, že si tu. Mali by sme si pripiť. " usmiala sa a zobrala dva poháre od čašníka, ktorý išiel okolo. Nepodala ho však mne, ale Oscarovi.

,, Rada si s tebou pripijem, Oscar." usmiala sa a potom s hranou ľútosťou pozrela na mňa:,, Dala by som aj tebe, Leonita, no počula som o tvojom delikátnom probléme. Nemala by si si to zhoršovať." povedala a na tvári sa jej usadil víťazoslávny úsmev.

,, To je v poriadku, tetuška. Ja to zvládnem. No to sa o tebe povedať nedá. Ale dobre, ja som len malá neskúsená žaba, však?" opýtala som sa provokatívne. Oscar do mňa drgol, aby som prestala. Ona bola skrývaná alkoholička už dlhú dobu. Avšak nikto to doteraz nevyslovil. Ujo sa ju z toho snažil dostať, ale nedarilo sa mu to. Nechápala som ako spolu mohli vydržať. Ujo je jeden z najsrdečnejších ľudí, ktorých v mojej spoločnosti poznám a ona je jednoducho harpya. Otec to vie tiež. Poslal ma sem, aby sa sem nemusel trepať on.

Teta sa na mňa zamračila  ale mestihla mi nič povedať, keďže k nám kráčal môj dedko spolu s ujom. Pred dedkom mi nie je schopná nič povedať. Otec a dedko si boli podobní. Obaja si dokázali vybudovať rešpekt len slovami. Nepotrebovali inak dokazovať svoju silu.

,, Leona! "oslovil ma s úsmevom a hneď ma vtiahol do objatia.

,, Dedko, rada ťa vidím." pousmiala som sa. Aspoň jeden z mojej jebnutej rodiny mi dokáže zlepšiť náladu.

Potom sa pozdravili aj s Oscarom a chvíľu sme sa rozprávali. Neskôr však museli ísť niekoho významného pozdraviť a zobrali so sebou aj Oscara. Ostala som len s tou harpyou.

,, Zapamätaj si, že ak by som veľmi chcela, tak by ťa nezachránilo ani že si dcéra svojho otca. Zničila by som ťa, tak sa nezahrávaj. Tvoja matka bola rovnaká špina ako ty. Ale čo sa dá od spodiny čakať." provokovala a ja som zaťala ruky v päste. Trénujem box, takže ak by som jej jednu vrazila asi by som jej zlomila nos. Nemala som od toho ďaleko. Jediné prečo som to neurobila bola predstava týždňa v Las Vegas.

,, A ty si zapamätaj, že sa stačí trošku posnažiť a dokážem, že ťa odstrihnú od tvojich miliónikov týždenne, ktoré rada dostávaš a míňaš na chlast. Nestavaj sa mi do cesty a neber si do huby moju mamu. Jej nesiahaš ani po päty. Obyčajná alkoholička, ktorá sa trase za chlastom." nebezpečne som sa k nej priblížila a ona na mňa šokovane pozerala. Nechápem prečo je taká šokovaná. Veď som predsa dcéra svojej matky, ako rada opakuje.

Otočila som sa na podpätku a vyšla von z budovy. Už stačilo tejto spoločnosti.

V kabelke som cestou hľadala svoje cigarety. Ak si nezapálim, tak sa vrátim a vrazím jej jednu dobre mierenú medzi oči. Obyčajná kurva, ktorá sa hrá na dokonalú ženu u vyššej spoločnosti.

Keď som zišla schody, našla som slávnostne cigarety aj so zapaľovačom.

Jednu som si vložila medzi pery a šťukla som zapaľovačom. Nič.

,, Kurva! "zanadávala som a pokúsila som sa zapáliť ju znovu. Dnes sa na mňa niekto nahneval, do piči.

Len som frustrovane zavrčala a poobzerala sa okolo seba či niekto nefajčí. Nikto tu už nebol, pretože začala aukcia.

Až neskoro som si všimla kúsok odo mňa naprávateľa stojaceho opretého o moje auto.

Siahol do vnútorného vačku saka a prístupil ku mne. Čakala som, čo urobí. Vybral zapaľovač a pripálil mi.

Rýchlo som si potiahla, aby som sa upokojila. Odtiahla som ruku od mojich pier a pozrela som sa na môjho dnešného záchranca. Bez neho by som asi spáchala vraždu, to treba povedať.

,, Ďakujem. Fajčíš? "opýtala som sa a otočila som balík cigariet naňho.

,, Už nie." pokýval záporne hlavou.

,, Na čo potom nosíš zapaľovač? " opýtala som sa zvedavo. Toto bol vlastne náš prvý rozhovor za tých pár dní, čo pre mňa pracuje. Znova som si potiahla. Toto bol jeden z mojich dávnych zlozvykov, ktorých sa nezbavím. Inak žijem pomerne zdravo. Jediné, čo nezapadá je chlast a cigarety. Každý predsa musí mať nejaký hriech.

,, Ak by ma to náhodou chytilo. Buďte rada, že som ho mal." povedal celkom nepríjemne. Nemala som čas mu niečo nepríjemné odpovedať, pretože práve prišiel Oscar. Vyzeral, že ma hľadá.

,, Leona, hľadám ťa." potvrdil moje myšlienky :,, Musíme sa vrátiť. Tvoj octec chcel, aby sme prispeli niečo a ty máš vybrať obraz, čo sa ti páči." povedal mi.

,, Už idem. "zavrčala som. Posledný krát som si potiahla a cigaretu hodila na zem.

Ak ma ešte niekto vytočí, tak schytá.

NezastaviteľnáWhere stories live. Discover now