-12-

344 19 5
                                    

,, Najskôr mi objasni, čo sa vlastne včera stalo. Mám totálne okno. "

,, Naozaj si to nepamätáš? Úžasné!" podotkol ironicky.

,, Nezačínaj s týmto a radšej mi to normálne vysvetli. "

,, Je to celkom pekný príbeh. Aspoň tebe sa bude určite páčiť." ironizoval ďalej :,, Keď sme sa dostali do baru, už si bola v piči. O asi dve hodiny, čo si v kuse tancovala, si zmizla. Išiel som za Jaxom, lebo s ním som ťa videl naposledy. On mi povedal, že si si išla zapáliť. Keď som prišiel na strechu, nejaký dedko ťa tam oprel o stenu. Začal som ho biť, pretože bol schopný ti ublížiť a nepočúval ma keď som naňho išiel po dobrom. "

,, Takže to sa stalo naposledy? Čo je na tom celom také hrozné? Hádam si sa nepobil prvýkrát...." zasmiala som sa.

,, Počúvaj ma pozorne, Leona! Vychovávam svojho synovca. Nie som nezodpovedný oteckov maznáčik ako ty. Mám určitú zodpovednosť minimálne za toho chlapca. Učím ho, aby sa nebil a teraz ja, ako úplny pokrytec, prídem dobitý domov. Čo si pomyslí, keď ma uvidí? "zavrčal.

,, Tak po prvé, ja nie som žiadny oteckov maznáčik! Absolútne ma nepoznáš, tak nemáš právo toto o mne hovoriť. Netušíš, čo všetko mi otec za život urobil. A po druhé, mal si ma na tej streche nechať, keď ti to tak vadí! Nechať ma nech sa popálim!" opäť sme na seba kričali.

,, Ver, že nabudúce nebudem robiť to, čo som urobil dnes. Ak by som nerobil pre tvojho otca a nemal voči tebe určitú zodpovednosť, tak neviem ako by som zareagoval. Som síce bývalý policajt, ale nie som povinný strážiť dospelú ženu, ktorá by mala mať niečo v hlave."

,, Stíchni, keď nevieš o čom rozprávaš! Ja som si aspoň myslela, že sa dokážeš správať normálne, ale asi som sa mýlila. Za to, že ja si užívam život a ty sa, ani nie v tridsiatich, správaš ako starý ohrdnutý panic, už moja vec nie je! Nevieš sa správať ako ľudia v tvojom veku! To, že fajčím, pijem a občas húlim, je len moja vec a ver tomu, že ja nie som z tých, ktorá by to robila len tak! Nepoznáš ma, tak ma už kurva prestaň posudzovať! Nevieš o mne nič a ani ja o tebe, tak sa prestaňme tváriť, že si môžme navzájom počítať hriechy! "

,, Ty...." viem, že by sme na seba kričali ešte dlho ak by neprišla Gia. Obaja sme boli červený od zlosti a mali sme zaťaté ruky v päsť. Vedela som, že by mu asi nerobilo problém sa pobiť aj so mnou. A to ten pokrytec rozhlasuje aký je pacifista. Skurvený človek!

,, Hneď prestaňte! Kurva jačíte tu na seba ako staré babky na trhu! Neviem, o čo vám ide a je mi to jedno, ale na tomto výlete už vás nechcem počuť sa hádať! A to rozkaz! Ja nechcem, aby ste mi to tu zničili! " zavrčala na nás a ja som sa prudko nadýchla, že jej niečo škaredé odpoviem. Nechcela som, ale bola som vytočená ako už dávno nie. Ani moja teta ma takto nedokáže vytočiť a to už je čo povedať!

,, Teraz choďte ďaleko od seba a ideme do obývačky. Potrebujeme sa spamätať z tej opice, aby sme mohli dnes pokračovať. " zasmiala sa Gia a ja som sa musela pousmiať. Tento otcov bastard mi to nezničí.

Vrátili sme sa spolu do obývačky, kde boli všetci rozvalení. Bol to tak veľký gauč, že všetci mohli aj ležať.

Ja som sa posadila medzi Jaxa a Ivy. Ivy sa mi hneď oprela o plece. Bola rozbitá a nevládala. Rozumela som, aj keď mňa to s tým hnevom prešlo.

Naprávateľ si sadol do kresla neďaleko od nás. Bola som len rada, že ho poriadne nevidím.

Oprela som sa o Jaxa a Ivy si ľahla na moje stehná.

Gia spravila to, čo robí pri každej opici. Vždy, keď sme takto v piči s celou bandou, tak pozeráme do večera rozprávky a večer ideme pokračovať.

Počula som smiech naprávateľa, keď Gia pustila Dobu ľadovú. Všetci sme to milovali a pri tom som sa aj upokojila.

Ako ma len vytočil!

Pozerali sme asi tri časti a potom sme sa rozhodli, že už je čas ísť.

Pandora ma však zachytila predtým, ako sa mi podarilo odísť z kuchyne.

,, Čo je, Pandora? "opýtala som sa jej unavene. Dnes nebol dobrý deň.

,, O čom si sa s Brunom hádala? Bolo vás počuť až sem. Vieš, že ti on včera pomohol? Nebyť neho, tak si v piči. Dnes by si vyzerala omnoho horšie ak by ti nepomohol. Dúfam, že nie si nevďačná..." správala sa ako moja mama.

,, Daj si pohov! Ja som vďačná, pokiaľ sa ľudia ku mne správajú s úctou. On sa správa ako kokot a ja preto nemám dôvod sa mu poďakovať. Ak by sa so mnou bavil inak, tak by som sa správala aj ja inak." povedala som nahnevane. Ja tu nie som tá zlá. Nie dnes.

,, Leona, mohla si dopadnúť zle, ale ako myslíš. Nemám ťa prečo moralizovať. Na to by si mala mať Giu, ale tá je teraz mimo služieb. Keď prídeme, tak ti ešte vypičuje, vieš to však?" opýtala sa, ale mne to bolo jedno. Giu zvládnem skôr ako ostatných.

,, Viem, ale ty zas vieš, že si z toho nič nerobím. Ale teraz sa už poďme obliecť. Čaká nás slávne kasíno v Las Vegas. Som zvedavá koľko peňazí dnes ojebeme." pousmiala som sa, chytila ju okolo krku a vyšla s ňou až pred moju izbu, kde sme sa oddelili.

Obliekla som sa a vyrazili sme. Všetci sme boli vyobliekaní a mali pri sebe slušný obnos peňazí. Nejdeme predsa len tak niekde. Chceme sa aj dnes poriadne zabaviť a ja som sa hlavne chcem prestať hnevať. Viem, že potom som nepríjemná aj na ľudí, ktorí mi nič nerobia. To práve nechcem.

Zastavili sme sa blízko kasína a zapálili sme si. Fajčili sme takmer všetci, takže sme sa počkali.

Práve keď sme odhodili ohorok, zazvonil mi mobil. Kukla som sa na volajúceho a mala som pocit, že chcem telefón rozšlapať.

Otec.

Človek, ktorý mi veci skomplikoval, ale ja naňho zlá byť nemôžem. Nechcem, aj keď z istej strany mám na to právo. Je to stále môj otec...

Sama som netušila na koho sa mám hnevať, ale viem, že si to minimálne Naprávateľ musí odskákať.

NezastaviteľnáWhere stories live. Discover now