-31-

324 18 2
                                    

V priebehu niekoľkých minút sme boli pred Alexovou školou. Išiel práve von zo školy a potešil sa, keď nás zbadala. Teda aspoň mňa. Nevedela som ako to je medzi ním a Brunom.

Alex ma objal a Bruna len pozdravil. Musela som sa na nich smiať. Tieto ich detinské prejavy boli typické. Mali sa radi, ale obaja boli príliš "chlapi", aby si to priznali.

Nasadli sme do auta a Bruno začal. Alex pravdepodobne nemal ani tušenie, že jeho možno otec je taký bastard. Nemal tušenie asi aj o mnohých iných veciach.

,, Alex mám pre teba nové informácie.... "odmlčal sa nachvíľu, aby si získal jeho pozornosť.

,, Ten chlap, ktorý za tebou bol nie je tvojím otcom. Teda pravdepodobne. Boli sme s Leonou za ním a on sa nám priznal, že si nie je istý kto ním je..." povedal opatrne. Alex je v komplikovanej situácii a na Brunovom mieste sa oňho bojím asi rovnako.

,, Takže mama.... Ona spávala s viacerými?" opýtal sa bez filtra. Treba vedieť povedať veci narovinu. A Alex  hoci je veľmi dobre vychovaný, vie vystrčiť pazúre a zabojovať ak niečo skutočne chce. To je veľmi dobré hlavne preňho.

,, Alex, toto nie je vhodná otázka! Ide o tvoju mamu." zahriakol ho, no ja som sa ho musela zastať.

,,Bruno, už je dosť veľký na to, aby si sa s ním vedel rozprávať narovinu. Chápe oveľa viac, než si myslíš." zaprotestovala som namieto neho a Alex mi dal za pravdu.

,, Nie som malý, tak mi prosím povedz čo vieš. Chcem vedieť či je možné, že mi mama klamala." povedal smutne.

,, Neverím tomu. Tvoja mama bola tou najlepšou a najnevinnejšou ženou akú som kedy poznal. Nebola by toho schopná. Myslím, že by nebola schopná ti niekedy klamať." vyzeral, že má konečne vo veciach jasno. To ma celkom potešilo. Bol si istý, že jeho sestra nie je taká, ako o nej ten chlap hovoril. Ten chlap vôbec nebol hodný jeho dôvery.

,, Dobre, budem ti veriť Bruno." pousmial sa Alex práve, keď Bruno zastavil pred hotelom.

Vystúpili sme z auta a Bruno zamkol. Avšak ani trochu sa mi nepáčilo, keď som pri recepcií zbadala môjho otca. Jeho prítomnosť znamená len problémy.

,, Leona!" oslovil ma a rukou ma volal k sebe. Držala som okolo ramien Alexa, ktorý bol už teraz o niečo vyšší odo mňa. Rovnako ako aj Bruno. Ale to je len tým, že nemám opätky, povzbudzovala som sa.

,, Môžte mi vysvetliť kto je toto?" opýtal sa.

,, Môj kamarát Alex, toto je môj otec Axel." predstavila som ich vyhýbavo. Momentálne som nepotrebovala prednášku o tom ako spávam s Brunom a klamem mu. A navyše mu ešte robím opatrovateľku. To by bolo priveľa rečí aj na mňa.

,, Teší ma,"Alex mu s úsmevom podal ruku, no môj otec sa na ňu len nedôverčivo zamračil. Aj ja, aj Bruno sme ho spražili pohľadom. Ato sa ževraj ja neviem správať.

,, Aj mňa." povedal s nezáujmom bez podania ruky a pohľad presunul na nás dvoch.

,, Chcem vás vidieť v kancelárii, pán Coldwell. A to čo najskôr. Čo sa týka teba, Leona, aj s tebou by som sa rád porozprával."povedal a ja som so slabým prikývnutím potiahla Alexa von k bazénom.

,, To bol tvoj otec? Prepáč, ale vyzerá naozaj nepríjemne. Ako taký diktátor." zamračil sa na mňa Alex. Chápala som jeho pocity. Aj ja sa tak niekedy pozerám na vlastného otca, čo by mal ľutovať hlavne on.

,, Aj je. To si nevieš predstaviť. " zasmiala som sa, keď sme si sadli pri bar. Avšak bol čas obeda a ja som zabudla, že vonkajší bar bude zatvorený.

,, Chceš niečo na pitie? Zájdem po to dovnútra. "opýtala som sa ho a on mi zadal objednávku.

Cestou do vnútra som, ale inštinktívne zablúdila až k dverám od otcovej pracovni. Boli pootvorené, a tak som si mohla vypočuť nelichotivý rozhovor medzi ním a Naprávateľom.

,,Doteraz ste mi podávali len veľmi zbežnú správu o tom, čo moja dcéra robí alebo si myslí. Odteraz chcem, aby ste mi podávali denné hlásenie o mojej dcére! Budete mi hovoriť s kým je, čo robí a o čom sa rozprávajú! Chcem poznať všetko, čo sa s ňou deje. Po posledných udalostiach to u mňa máte nahnuté, takže ak chcete protestovať, tak sa môžte rovno zbaliť. " povedal môj otec veľmi miernym tónom a Bruno okamžite prikývol. Mala som pocit, akoby mu bolo ukradnuté, že ma v podstate zrádza.

,, Ako si prajete, pane. Sľubujem, že odteraz budete vedieť naozaj o všetkom bez výnimky." povedal podlízavo a ja som mala chuť tam vletieť a tresknúť mu hlavu o ten stôl.

Takže ja mu tu ako taká krava stále pomáham s Alexom a on mi urobí toto?! Tak za toto nech si ma obaja neželajú.

Ešte sa ďalej rozprávali, no to ma už nezaujímalo. Prudko som letela až k baru kde som si objednala tri vodky s džúsom a k tomu ľadový čaj pre Alexa. Po dvoch pohárikoch som sa trochu upokojila a mohla sa vrátiť k nemu.

,, Stalo sa niečo? "hneď zachytil zmenu v mojom správaní.

Áno stalo! A to taká vec, že dnes tvojmu strýkovi asi o niečo rozbijem hlavu! Zavrčala som sama pre seba v mysli a pousmiala sa nad tou myšlienkou. Bol by to krásny pocit aj pohľad.

,, Nie, som v pohode. Radšej mi povedz čo máš nové ty. "opýtala som sa otázku, ktorú som sama v jeho veku nenávidela, ale on mi bez problémov odpovedal. Bol dnes celkom zhovorčivý.

Ja som medzitým v hlave vymýšľala plán ako vyjebem s Brunom aj otcom. Nemienila som tancovať ako oni pískajú, to vôbec nie.

Myslím, že sa budem musieť znovu začať hrať na dobrú dcérenku a pritom zlú šéfku. Keď ma takú chcú mať, tak prosím. Ja so sebou, ale nenechám vyjebávať. To som nechala dlhú časť môjho života.

Odteraz nech sa Naprávateľko pripraví. Nič mu nedarujem a budem s ním bojovať ako sa len dá.

A otec takisto. Poučí sa, že so mnou sa takéto špinavé hry hrajú veľmi zle.

NezastaviteľnáWhere stories live. Discover now