-3-

428 24 6
                                    

Vedela som, že ma to bude stáť veľa. Môj otec vždy vedel dať exemplárne tresty a vždy vedel využiť situáciu.

To mi ale starosti nerobilo. Skôr to bol ten výlet. Vedela som, že tento chlap zo mňa nespustí oči. A to nie je vôbec dobré.

Prišla som pred hotel a zamierila do môjho hotelového apartmánu. Bývala som viac-menej hlavne tam. Aj keď náš dom bol len niekoľko kilometrov za mestom.

Prezliekla som sa do teplákov a bieleho crop topu. Potom som si ľahla  do postele.

Musela som si premyslieť, čo otcovi poviem

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Musela som si premyslieť, čo otcovi poviem. Ešte dnes som bola a aj som naňho nahnevaná. Ak teraz za ním prídem, tak odo mňa bude niečo chcieť. Ale to aj keby som prišla inokedy. Je to jedno.

Postavila som a odhodlane otvorila dvere. Nečakala som, že za nimi môže číhať môj naprávateľ. Skoro som doňho vrazila, no včas som sa spamätala a obišla ho. Išiel za mnou, ale to mi momentálne bolo jedno.

Vošla som do kancelárie môjho otca. On ma len pokarhal pohľadom za neklopanie.

,, Čo sa deje, dcérka? Nečakal som, že sa prestaneš hnevať tak skoro. " pousmial sa.

,, Neprestala som sa hnevať, ale potrebujem od teba niečo...." pohľadom ma navádzal, aby som pokračovala.

,, Chcela by som, aby si mi požičal kľúče od nášho súkromného lietadla."

,, Na čo a na kedy? "opýtal sa a mne sa to nepáčilo.

,, Asi o týždeň a chceme ísť s Giou osláviť jej narodeniny do Vegas."

,, Dobre, ale pod jednou podmienkou."

,,Čakala som to. Tak o čo ide?" opýtala som sa a sadla si do kresla oproti nemu.

,, Vieš, že zajtra je charitatívny večierok, ktorý organizuje tvoja teta Griselda. Nikdy si tam nechcela chodiť. Doteraz som to rešpektoval, ale teraz chcem, aby si išla. "hovoril a ja som sa mračila.

,, K tej čarodejnici ma nedostaneš! Vieš, že sa neznášame. Len preto, že sa pred ľuďmi hrá na dobrú, to neznamená, že ňou aj je. Nikdy ma nemala rada, lebo som dcéra mojej mamy." v rodine máme zvláštne vzťahy. Môj starý otec nikdy nemal rád moju mamu. Myslel si, že chudobné dievča nemá čo robiť v našej rodine. Nechcel, aby mu ukradla to, čo si on sám postavil a vybojoval. Mňa naopak zbožňoval odkedy som sa narodila. Otcova sestra mňa aj moju mamu vždy nenávidela.Asi si myslela, že sme jej brata obrali o život alebo čo. Ujo úplne naopak.

,, Je to tvoja teta! Má ťa rada, aj keď to nevie preukázať. To je moja podmienka ak chceš lietadlo. A ešte chcem, aby si tam išla s Oscarom. Je to moja pravá ruka a navyše sa mu páčiš. "

,, Teraz sa hráš už aj na dohadzovačku? To snáď nemyslíš vážne!" zavrčala som. Môj otec na mňa takmer nikdy nekričal. Ako jeden z mála si dokázal vybudovať rešpekt len pohľadom a slovami. Páčilo sa mi to, ale aj som ho za to neznášala.

,, Moja podmienka, Leona. Ber alebo nechaj tak. Napokon, ty si prišla poprosiť mňa."usmial sa a sklonil hlavu k papierom.

,, Fajn!" odvrkla som:,, Urobím to. Ale chcem ísť radšej sama. "

,, Každý musí mať doprovod. A moja dcéra nebude výnimkou. A ešte je tu jedna vec. Dopočul som sa, že nechodíš s pánom Coldwellom v jednom aute. Bol by som rád, ak by si to spravila. Aspoň budeš mať šoféra."

,, Nebudem s ním chodiť v tom mercedese, čo si mu dal, keď mám vlastné auto. Prepáč, ale nevymením moje maserati za mercedes."

,, Tak ho nechaj nech ho šoféruje. Overil som si jeho schopnosti a ver mi, že šoférovať vie veľmi dobre. " povedal a ja som porazene prikývla. Ak niečo chcem, musím to urobiť. Navyše mať šoféra nebude možno až tak zlé.

,, A Leona... Nechcem, aby si tam spravila škandál. aký bol na tej tvojej párty. Osobne som ti dal kúpiť šaty a dúfam, že ich použiješ. Oscar ťa vyzdvihne. "povedal a ďalej sa mi už nevenoval. Vyšla som z hotela a zbadala tam stáť nášho slávneho Bruna.

,, Naprávateľ!" zakričala som. Hneď sa otočil. Už začal aj počúvať na svoje nové meno... Zasmiala som sa.

Hodila som mu kľúče od môjho auta: ,,Ručíš mi, že na tom aute nebude ani jeden jediný škrabanec."

Pohotovo ich chytil a zachoval neutrálny výraz.

,, Za to sa zaručím, slečna. "povedal a ja som len prekrútila oči. Aspoň sa dokáže správať slušne.

Na ďalší deň mi naozaj doniesli šaty na ten sprostý charitatívny večierok. Myslela som, že ich pôjdem otcovi obúchať o hlavu. Otec vie, že ja nie som žiadna ružová princeznička a dá mi poslať šaty s kvetinkami?

Dobre, otecko. V tomto ti nevyhoviem. Povedala som si v mysli a chytila do ruky nožnice. Keď chce kvetinky tak tam budú, ale nie takto.

Nožnicami som odstihla vrchnú časť šiat. Sukňa sedela aj bez vrchu len som musela upraviť nedostatky. Namiesto šiat pre 50 ročnú ženu bez výstrihu, som si k sukni obliekla biely crop.

Mala som na to postavu, takže som si to mohla dovoliť. Suknu som ešte rozstrihla na jednej stane, aby mi bolo pri chôdzi vidno nohu. Som zvedavá ako sa otecko zatvári.

Rýchlo som si predné vlasy začesala dozadu a na nohy si obula čierne vysoké topánky.
Tieto moje úpravy mi zabrali polhodinu, tak už bol čas vyraziť.

Na recepcii sa bavil otec s Oscarom. Oskar nevyzeral zle, ale nemám rada ľudí, čo sa pchajú do zadku. On k nim patril.

Otec ma zbadal a zatváril sa prekvapene. Ja som sa len uškrnula. Očividne sa mu moja premena nepáčila.

,, Vyzeráš úžasne, Leona. "pochválil ma Oscar, keď som k nim prišla. Usmiala som sa.

,, Ďakujem. Chcem, aby sme išli mojím autom aj s naprávateľom. Keď už mi robí dozor, tak nech v tom pokračuje." povedala som a Oscar len prikývol. Vyšiel von, pravdepodobne za ním, keď naňho otec zazrel.

,, Nechcem, aby si spravila nejaký škandál. Oscar je môj najlepší človek, tak sa netvár tak nadradene. Usmej sa. Tvoja teta ťa určite rada uvidí."

,, Samozrejme, ocko. Dúfam, že ti nevadí, že som upravila tvoje šaty. Neprišli mi príliš k môjmu veku." usmiala som sa a on nezareagoval: ,,Uvidíme sa zajtra, ocko."

S úškrnom som vyšla z hotela. Oscar mi držal dvere vzadu pri ňom. Ja som však spravila opak. Sama som si otvorila dvere pri šoférovi - naprávateľovi. Prisahala by som, že sa uškrnul, keď Oscar prudko zabuchol za sebou dvere od auta.

Dnes nebudem dobrou spoločníčkou. To nie som, keď ma k niečomu prinútia.

Zmiznem najskôr ako sa bude dať.

NezastaviteľnáWhere stories live. Discover now