-74-

331 16 9
                                    

,, Vzduch čistý? "opýtal sa Alex od vchodových dverí, čím ma prerušil v rozprávaní. Predstavoval si asi oveľa vášnivejšiu scénu, ako tú, ktorá tu prebiehala.

,, Poď do obývačky!"zakričal naňho Bruno.

,, Preboha! Čo sa ti to stalo?" pribehol ku mne a zdvihol mi tvár k nemu. Neuvedomila som si, že nemám slnečné okuliare.

,, Ja veľmi dúfam, že toto nemá od teba, Bruno! "vražedne sa naňho zamračil a vytiahol ma ochranársky k sebe.

,, Čože?" ozvali sme sa obaja naraz.

,, Nozaj si myslíš, že by som bol schopný toto jej urobiť? "zamračil sa naspäť Bruno, no pohľad mal na mne. Videla som v jeho očiach ľútosť, možno aj sklamanie, no... Nevedela som čo s tým urobiť. Nebolo to také ako predtým. Niečo sa zmenilo, no ja som zatiaľ nevedela identifikovať, čo to je. Medzi nami to bolo... Iné.

,, Neurobil mi to Bruno. "ozvala som sa a vyvliekla sa z Alexovho zovreria. Z jediného dôvodu, bolesti.

,, A kto?" opýtal sa nahnevane. Výbušnú povahu má určite po Brunovi.

,, Oscar. Pravá ruka môjho otca. " povedala som s pohľadom v zemi.

,, Čože? Prečo si mi to nepovedala, keď sme sa stretli?"vyskočil.

,, Vy ste sa stretli?" zasiahol nám do toho Bruno.

,, Raz. "odpovedala som mu rázne.

,, Myslím, že náš rozhovor sme ešte neuzavreli." pozeral sa mi priamo do očí. Myslel si že ešte nevie veľa vecí.

,, Potrebujem si zapáliť. "odpovedala som nepriamo.

,, Ja idem do izby, ak by niečo volaj." opatrne ma objal a odišiel.

Držiac si brucho som zdvihla cigarety z nízkeho stola a zamierila na balkón. Vonku som si zapálila a periférne som videla ako pri mne fajčí aj Bruno.

,,Čo chceš urobiť teraz?" opýtal sa.

,, Vrátiť sa. "

,, Ako budem vedieť, že si v poriadku?"opýtal sa a ja som sa musela uchechtnúť.

,, V poriadku nebudem ešte veľmi dlho. Minimálne pokiaľ tí dvaja nebudú za mrežami. A aj potom to bude trvať dlho."

,, Ak ti znovu ublížia..."začal, ale ja som ho zastavila.

,, Čo? Priletíš ako superhrdina a zabiješ ich? Obaja vieme, že to nemôžeš."povedala som realisticky.

,, A čo chceš, aby som robil alebo ti povedal? Dojebáva ma myšlienka, že sa chceš vrátiť, aj keď mi je jasné, že to musíš urobiť. A vieš prečo? Pretože ťa už konečne chcem mať pri sebe! Už nechcem, aby nám to niekto zničil, rozumieš?" otočil si ma jemne k sebe ako postupne znižoval intenzitu hlasu. Nechcel mi spôsobiť fyzickú bolesť.

Opatrne som sa postavila na špičky a pobozkala ho. Jemne. Len aby vedel, že tomu rozumiem a cítim to rovnako.

,, Musím ísť a ty to vieš." oprela som si čelo o jeho len na malý moment. Potom som sa nahla, aby som ho mohla pobozkať na líce a otočila sa na odchod.

,, Ak budeš niečo potrebovať, ozvi sa." povedal a snažil sa ma nenútiť ostať, aj keď jeho pohľad robil presne to.

Zhrabla som si zo stola slnečné okuliare a odišla z bytovky. Nevedela som, čo sa to v skutočnosti udialo, ale jedno mi bolo jasné. Chcem, aby bolo po všetkom.

Vonku som si zavolala taxík a zároveň prijímala volanie od otca.

,, Čo chceš? "zavrčala som.

,, Aby si prišla domov. Greta ťa chce mať pri prípravách na svadbu. Bude o mesiac." vyslovil, pri čom som skoro zomrela. Mesiac? Tak dlho musím žiť pri tom chlapovi?

,, Do dvoch hodín som tam. "

Toto bude môj posledný pokus o vzbudenie ľudskosti v mojom otcovi.

Taxíkom som sa nechala vyložiť pri trhu, kde som sa stretla s Alexom a Brunom. To stretnutie vo mne vzbudilo viac pochybností, než donieslo riešení. Jediné, čo som vedela naisto bolo, že s ním môžem počítať.

Presadla som do svojho auta a zamierila do domu. Bola som zvedavá čo ma tam čaká.

Zaparkovala som a vošla dovnútra. Tam na mňa hneď vyskočil Mich. Po mojom odchode ostal tu. Pri tých všetkých problémoch som ho nechcela ťahať do bytu, kde by mal ešte menej priestoru. Urobila som asi dobre, pretože poriadne moje krásne šteniatko vyrástlo.

,, Ahoj miláčik. "prihovorila som sa mu a objala ho. Pohladkala som ho a on ma za odmenu nadšene vyoblizoval.

,, Leona! "usmievala sa na mňa Fay. Tak povediac som trochu zamrzla. Ak by zbadala moju tvár alebo telo, asi by išla Oscara sama nakopať.

Vyobjímali sme sa a hneď ma poslala za otcom. Nech sa pripraví na to čo uvidí!

,, Ahoj." povedala som neutrálne, na čo otec odtrhol pohľad z papierov.

,, Ahoj. Kam si zmizla svojmu manželovi? Hľadal ťa." opýtal sa ma a ja som sa uchechtla. Ako sa niekto môže správať ako taký bastard? Nerozumiem prečo ten chlap vôbec existuje. Je to skurvený omyl prírody.

,, Kam som zmizla. Po tomto..."urobila som dramatickú pauzu, dala si dole okuliare a pokračovala som:,,, Kto by pri ňom po tomto ostal, otec? Aby si vedel, kto tvoj úžasný, mne nanútený priateľ je. Toto mi urobil len pre to, že som s ním nechcela spať. Kto tu je bastard teraz?"

Otec sa najskôr zatváril šokovane, no potom si nasadil svoju neutrálnu masku a pohodlne sa oprel.

,,Svoje manželské povinnosti by si si mala plniť, dcérka. To v tvojom veku musíš vedieť. Napokon pri tej spodine si to dokázala, tak prečo nie pri normálnom chlapovi? Oscar na teba má nárok."

Tieto slová sa mi zaryli do pamäti navždy. Nikdy som si nemyslela, že takáto bude reakcia môjho milovaného otecka na to, čo mi urobili. Utvrdil ma v tom, že to čo urobím bude správne. Že si to zaslúži!

,, A teraz, prosím ťa, prestaň robiť scény a daj si naspäť okuiare. Nechcem, aby si mojej budúcej manželke pokazila svadobnú náladu. Rovnako ani tvojej milovanej Fay, však?" Opýtal sa s úškrnom a ja som mu takmer napľula do tváre.

Ako môže jeden otec toto povedať svojej zbitej dcére? To pre mňa bude navždy záhadou. Som jeho jediná dcéra, tak prečo? Čo také zlé som mu kedy urobila? Prečo majú takýto ľudia vôbec deti?

Pýtala som sa sama seba, no odpoveď asi nikdy nezistím. Možno odpoveď ani nie je a on je len a jednoducho bastard, ktorý sa nevie správať k ľuďom.

Tento rozhovor je presne to, čo ma úplne presvedčilo o tom, že urobím dobrú vec.

Tákže!

Som späť s novou kapitolou, pričom do konca to bude ešte takých desať častí určite!

Predstavím vám teraz môj nasledovný plán. Do konca júna by som rada dopísala tento príbeh. Ak pôjde všetko dobre, tak mi to aj výjde. Potom, do konca augusta, by som rada dokončila Obeť vdovy. Potom sa budem môcť vrhnúť na nový príbeh, ktorý som už vydala s názvom Chyba, plus pridala ďalší, úplne nový. Budem nadšená, ak mi to výjde, tak mi držte palce! 🍀🍀🍀

Zatiaľ si ale užite tento príbeh a verte mi, že sa môžte tešiť ešte na pekné časti! ❤️❤️❤️❤️

NezastaviteľnáWhere stories live. Discover now