-35-

319 19 8
                                    

Otočila som sa a videla som niečo nečakané. V aute za mnou bol Bruno aj s Alexom. Bruno niečo povedal Alexovi a vystúpil.

,, Čo tu robíte? "zakričala som mierne, aby ma cez hluk motora počul.

,, Váš otec mi volal, aby som pre vás prišiel, že nevie, kde ste." začal mi vykať, čo ma nahnevalo. Môžem si za to sama, ale aj tak.

,, Ako si sa potom sem dostal? Máš na mne GPS alebo čo? "zavrčala som a zdvihla Micha na ruky. Nebavilo ma to ani trochu.

,, Nie ste taká hlúpa, porozmýšľajte." povedal s nepríjemným úsmevom.

,, Váš otec mi volal uprostred štedrovečernej večere, aby som išiel pre vás, tak láskavo nástupte, aby som vás mohol zobrať domov a vrátiť sa s Alexom k večeri. Toto je posledné, o čo mám teraz záujem. Naťahovať sa s vami vstrede ulice. "

,, Nikam nejdem. Prišla som s Jaxom a s ním aj odídem." povedala som mu bojovne. Hoci je to celé moja vina, takto sa so mnou baviť nebude.

,, A kde je ten váš Jax?! Nevyzerá to, že ho veľmi zaujímate. "povedal mi zavrčaním.

,,Je v tom pajzli, čo si nám ukázal. Práve som chcela ísť za ním. Micha dám do auta." zdvihla som šteniatko na ruky.

,, Veľmi múdre rozhodnutie nechať ho v aute pred pajzlom, ako ste to tu nazvali. Tlieskam vám!"povedal ironicky, pričom som naňho zúžila oči.

,, Ak sa ti to nepáči, tak sa mi oňho postaráš. Si predsa môj zamestnenec." zavrčala som a vrazila mu ho do ruky.

,, Nie si normálna, Leona! "zavrčal skrz zuby a hneď ho to vykanie prešlo.

,, Ale som! Len ty nevieš ako sa ku mne správať a ako sa mi... Nestavať do cesty." usmiala som sa a prešla popri ňom k autu.

Alex vystúpil z auta a pozeral na mňa, čo robím.

Objala som ho a požiadala, nech sa postará o Micha. Keďže má viac rozumu ako jeho strýko.

Vošla som do baru a hľadala Jaxa. Bol na boku pri boxoch a to, čo som videla sa mi ani trochu nepáčilo. Stála som práve v strede parketu a nechápavo ich pozorovala.

Jax si s nejakým chlapom vymenil peniaze za sáčok. S kokaínom. Okamžite ako ho dostal si na stole pri nejakej štetke začal robiť čiaru.

,, To si nevedela? Myslel som si, že to je jasné. "ozval sa za mnou Bruno.

Prudko som sa k nemu otočila a spražila ho pohľadom.

,, Ty si o tom vedel? Prečo si mi nič nepovedal?!"zavrčala som.

,, Práve som to povedal. Som policajt a takýchto chlapov som videl aj v horších stavoch. Už v Las Vegas v sebe nemal len trávu." povedal mi, na čo som sa chcela rozbehnúť a vynadať mu.

Avšak Bruno ma stiahol späť k sebe. Tvárou bol blízko mojej. Opäť.

,, Teraz ťa nebude počúvať. Akurát ti rozbije hubu, že sa staráš do jeho vecí. Ja ho môžem odviesť, ale ty musíš ísť do auta. Dovediem ho." povedal mi.

V tom som ale zacítila tretiu ruku na mojom páse. Obaja sme spražili pohľadom chlapa, ktorý sa ma snažil pritiahnuť k sebe.

,, Môžem si ju na chvíľu požičať? Sľubujem, že ti ju vrátim." otočil sa na Bruna, akoby som bola nejaký tovar. Aj keď som to asi chápala. Bolo to tu napraskané štetkami s ich pasákmi.

,, Daj si odchod! Už som kvôli nej zmlátil dosť ľudí a ty nechceš byť na zozname." povedal a pritiahol si ma k svojmu boku mimo jeho dosahu.

Chlap sa pri jeho pohľade radšej vyparil, na čo ma pustil.

,, Choď za Alexom a ja privediem tohto." kývol hlavou na Jaxa. Či som chcela alebo nie, musela som urobiť to, čo hovorí. Sama by som asi Jaxa nedostala.

,, Čo sa deje, Leona?" oslovil ma v aute Alex. Sedel na zadných sedačkách a ja som si sadla dopredu.

,, Nič, tvoj strýko mi pomáha s istým kamarátom. Hneď prídu."odpovedala som mu a sledovala okolie.

Uvidela som ich až o pár minút. Bruno ho ťahal k nám, pričom Jax dosť protestoval. Pri aute s ním Bruno vrazil do auta a niečo mu zavrčal do ucha. Nevedela som, o čo ide, ale nemohlo to byť nič príjemné.

,, Nevystupuj, Leona! "upozornil ma Alex, keď som chytila kľučku .,, Bruno vie, čo robí."

A mal pravdu. O minútu ho hodil na zadné sedačky a on si sadol nahnevane za volant. Medzitým som si ja vypýtala Micha k sebe. Hladkala som ho a to ho upokojovalo.

,, Leona, musíme ísť ku mne! Ten jeb.. sprostý chlap si kúpil drogy od najväčšieho špinavca a poviem ti to tak, že ak nevyvracia to svinstvo tak skončí naozaj zle. Nečudoval by som sa ak by do toho zamiešali aj betón. " rýchlo vyrazil a ja som neprotestovala. Vyzeralo to vážne.

Pred ich barákom ho vytiahol z auta a prefackal, aby sa spamätal. Boli to tvrdé facky, takže sa hneď vrátil k sebe.

Čudovala som sa kde sa v Brunovi zobrala taká sila, keď ho dokázal úplne bez problémov, niekedy aj za vlasy, dotiahnuť na ich poschodie.

,, Alex, choď prosím dojesť aj s Leonou. Nech vám ani nenapadne ísť do kúpeľne!Ja ho idem dostať späť k životu. "povedal a zatvoril sa s ním v kúpeľni.

V šoku som ostala na tie dvere pozerať. Ozývali sa z nich rôzne zvuky až som mala naozaj strach.

Alex ma však potiahol do ich kuchyne.

,, Neboj sa oňho. Bruno ho dá dokopy. Kľudne si nalož jedlo. Aj tak to nezjeme a Bruno sa snažil. Je to lepšie ako pominulé roky. "pousmial sa Alex poukazujúc na celkom dobre vyzerajúcu večeru.

Ochutnala som a musela som uznať ,že to bolo naozaj výborné.

,, Prepáč, Alex, za ten posledný deň. S tvojim strýkom sme to obaja prehnali a ty si si to odniesol. Niekedy ti to dúfam vynahradím. Nechcem, aby si sa na mňa hneval. "smutne som sa pousmiala.

,, Ja sa nehnevám. S mojím strýkom ste rovnakí. Obaja ste veľmi impulzívny a ja som tiež taký. Však, Bruno?" oslovil ho za mojím chrbtom.

Otočila som sa a pozrela mu do očí. Ani jeden sme nevedeli, čo povedať chalanovi, ktorý by mal byť hlupejší ako my.

NezastaviteľnáWhere stories live. Discover now