-81-

355 17 8
                                    

Bruno

Zobral som ju k sebe domov. Alex našťastie nebol doma. Bola dosť dobitá, tak som ju posadil na posteľ a doniesol jej ľad.

,, Môžem sa ísť osprchovať prosím? " pípla, keď som si pred ňu kľakol.

,, Jasné. Dám ti nejaké moje tričko." šepol som a pohladil ju po boľavej tvári. Stále som v sebe mal zlosť. Mal som toho bastarda zabiť!

Videl som ako sa jej nepáčilo, že sa jej dotýkam, ale nechcela nič povedať. Radšej som prestal.

Našiel som jej tričko a podal jej ho.

,, Ľúbim ťa." povedal som jej a ona sa mi vrhla s plačom do náručia.

Nič nehovorila, len ma objímala. Bolelo ma ju takto vidieť.

Po pár minútach sa išla osprchovať a ja som si sadol do obývačky.

Oprel som sa o operadlo a vydýchol si. Prekoná to. Bude to chvíľu trvať, ale prekoná.

Z ničoho nič som počul prudké zabúchanie na dvere. Postavil som sa a prešiel k dverám. V tej chvíli som sa začal báť jedine toho, že po mňa prišla polícia za to, čo som urobil a budem tu musieť nechať Leonu samú.

Otvoril som dvere a uvidel upraveného starého pána. Nevidel som ho nikdy v živote, ale došlo mi, že to bude Leonina rodina.

,, Kde mám vnučku? "zavrčal a vtlačil ma dovnútra.

,, Ak si jej ublížil, prisahám, že skončíš zle!" zavrčal a agresívne ma pritlačil ku stene. Na tak starého pána bol dosť silný.

,, Upokojte sa! Ja som Leone nič neurobil. Je práve v sprche. "povedal som relatívne pokojne.

,, Chcem ju vidieť!" zavrčal a pustil ma.

,, Dedko, nechaj ho! Nič mi neurobil. " objavila sa vo dverách do kúpeľne len v mojom tričku, s mokrými vlasmi a modrinou na líci.

,, Dievčatko!" vydýchol, pustil ma a utekal ju objať.

,, Kde si bola? A čo sa ti to stalo?" pýtal sa jej otázky, na ktoré nechcela a asi v tej chvíli ani nemohla odpovedať.

,, Poďme domov, tam mi všetko vyrozprávaš. "povedal, keď pochopil, že teraz nechce rozprávať.

,, Ja chcem zostať tu, dedko."povedala a prešla ku mne.

,, Leona, choď si oddýchnuť, dobre? Potrebuješ to. Ja zatiaľ vysvetlím tvojmu dedkovi všetko."chytil som ju a pobozkal som ju na čelo. Bez slov to urobila. Aj to značilo, že na tom nie je psychicky dobre.

Jej dedko ju zastavil, objal a niečo jej povedal. Keď za sebou zatvorila dvere, zatiahol som toho chlapa do obývačky.

,, Počúvam vás, mladý muž." začal vážne.

,, V prvom rade sa volám Bruno Coldwell a začal som pracovať pre vášho syna. Mal som byť pri Leone a zabrániť jej, aby robila škandály. Nebudem vás nudiť podrobnosťami. S Leonou sme sa najskôr nevedeli zniesť, no potom to prerástlo v niečo, čo sme nevedeli ovládnuť. Boli sme spolu až kým neprišiel váš syn. Vydieral Leonu špinavým spôsobom. Ja totiž vychovávam môjho synovca. Jeho mama zomrela, otca nikto nepozná a ja som mu ostal ako jediný. Mal som nejaké problémy s jeho opatrovníctvom kvôli jednému chlapovi, ktorý nám chcel ublížiť. Váš syn jej povedal, že ak si nevezme Oscara a nevykašle sa na mňa, vezme mi jeho opatrovníctvo. Leona sa podvolila, aby nám neublížila, pretože toho chlapca zbožňuje. Ten chlap, ak sa tak vôbec dá nazvať, jej spravil toto všetko. Bil ju, a preto od neho potrebovala zmiznúť. Našla nelegálne činnosti, ktoré spolu s vaším synom vykonávali. Chápem, že toto sa vám pravdepodobne nepáči, keďže zničila niečo, čo ste budovali dlhé roky, ale aspoň sa jej nič vážne nestalo. Viem, že sa vám určite nepáčim ani ja, ale o niečom vás chcem uistiť. Leonu mám naozaj rád a nie som schopný jej ublížiť. Nie som s ňou pre peniaze ani  pre meno. Medzi nami ide o niečo čisté. Nikdy by som nebol schopný jej niečo zlé spraviť. " povedal som a čakal na jeho reakciu.

,, Vy ste ten, čo tak zmlátil toho bastarda?" opýtal sa a nijako nereagoval na moju reč.

,, Áno a verte mi, že za svoje činy ponesiem zodpovednosť, ak to bude treba, ale nemohol som dovoliť, aby jej ublížil ešte viac. Neviete si predstaviť, ako surovo sa k nej správal." bolo mi zle, keď som si to predstavil. Absolútne si to nezaslúžila. Rovnako ako žiadna žena na svete.

Jej dedko sa na mňa usmial a nastavil mi ruku.

,, Musím vám od srdca poďakovať! Ak by som bol mladší, tak oboch nakopem tak, až sa nespamätajú. Teraz to musím nechať mladším. A čo sa týka tých následkov, nemajte strach. Postarám sa, aby všetko zmizlo zo stola. Sľubujem vám, hoci nie som nadšený z toho ako dopadol môj podnik, že sa postarám o to, aby sa môj syn a ten chlap nedostali z basy. Myslím si, že ste úprimný a dobrý človek, takže vám tu Leonu nechám. Prosím vás, postarajte sa o ňu a upokojte ju. Bude to potrebovať. Aj keď nerozumiem prečo sa mi nezverila... " pokýval smutne hlavou.

,, Ale o tom sa porozprávam s ňou." usmial sa vzápätí a mne bol po tomto hneď aj sympatický.

,, Bruno? "ozval sa z chodby Alex, ktorý práve prišiel od Daisy.

Zavolal som ho k nám a on sa veľmi zarazil, keď uvidel toho chlapa.

,, Alex, toto je dedko Leony." predstavil som ich a on sa zachoval veľmi priateľsky a objal ho.

,, Čo sa tu deje? "nechápal Alex.

,, Potom ti to vysvetlím. Prosím ťa, teraz choď do mojej izby za Leonou. Nechcem, aby bola dlho sama. Nezľakni sa." požiadal som ho a on okamžite zamieril tam. Mal ju veľmi rád a bál sa o ňu.

,, Ďakujem za pomoc s Leonou. Nechám vám ju tu, aby ste ju upokojili. Asi sa to podarí len vám. Teraz son sa uistil, že ste dobrý človek." usmial sa, podal mi ruku a odišiel s tým, že určite príde minimálne Fay. Neprotestoval som, to bolo len dobré.

Odprevadil som ho ku dverám. Oproti Leoninmu otcovi to bol príjemný chlap. Škoda, že tá jedna generácia sa pokazila.

Opatrne som otvoril dvere na svojej izbe a zbadal som, ako Alex objíma Leonu, ktorá už pravdepodobne spala.

Ľahol som si k nim na druhú stranu postele a prešiel Leone prstom po dobitej tvári.

Otázky hrali v očiach Alexa, no ja som nechcel zatiaľ odpovedať. Len som pokýval hlavou na znamenie neskôr a dal Leone bozk na čelo. Obaja sme sa o ňu báli a nie len mne bolo v tej chvíli jasné, že je to žena môjho života, ktorá to bude mať teraz ťažké.

Takže pozdravujem s ďalšou časťou! Veci sa postupne riešia, no ostáva nám ešte takých 10 častí. Dúfam, že sa vám príbeh aj naďalej páči. Ešte sa máte na čo tešiť! 😊😊😊💕💕💕

NezastaviteľnáTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon