65. Zbraně

1K 78 2
                                    

I když byl Miran zásadně proti tomu, abychom se vloupali do hlavního úkrytu těch šílenců musel mě tam pustit. Chtěl jít s námi, ale byl by tam jako pěst na oko a my už měli dostatečně dobrý plán jak se tam dostat. Dovolila jsem mu, aby byl u toho jak nám Flaym bude poprvé představovat své nové výtvory. 

 Teď jsem stáli kolem dlouhého stolu v kovárně a nestačili se divit. Dýky, meče, biče, nože, šipky, bomby a všelijaké jiné zbraně, které jsem nikdy neviděla. Musela jsem na Flayma vrhnout pohled plný obdivu. Kluci začali obcházet stůl a zkoumat všechny zbraně, které na něm leželi. Nemohla jsem uvěřit, že někdo něco takového dokáže a úplně sám. Zbraně jako jsou tyto jsem jakživ neviděla a jak mi Flaym vysvětlil tak ani neuvidím, protože vymyslel speciálně pro nás nový styl. 

,,Naro," pronesl směrem ke mě Flaym poněkud rozpačitě a když jsem se na něj podívala zjistila jsem, že má úplně rudé tváře ,,mám pro tebe něco speciálního," kývl směrem ke stolu kde kreslil návrhy a já tam šla s ním. Přes stůl bylo přehozené bílé plátno a pod ním něco bylo. ,,Veron pro tebe chtěl něco speciálního a já měl v záloze návrhy, které jsem dělal když jsem tě hlídal." Odhrnul plátno a já spatřila několik zbraní. Osm vrhacích nožů, dva meče, jeden lovecký tesák, tři dýky, luk, upravená kuše, šipky do kuše, šípy do luku i s toulcem, nové šipky a dokonce i bomby, které jsem nikdy neviděla. Nemohla jsem uvěřit co před sebou vidím. ,,Celých těch 17 let ty návrhy čekali v mé dílně na to abych je pro tebe mohl ukovat." 

,,Jsou dokonalé Flayme," podívala jsem se na svého přítele a vzala do ruky jeden z mečů a vytáhla ho z pochvy. Na čepeli bylo vyryto slovo Stín. Veron mi dal jméno když jsem se narodila a znamenalo Stín. ,,Hrozně ti děkuji." 

,,To není třeba," zavrtěl hlavou a tvářil se překvapeně když jsem mu skočila kolem krku a políbila ho na tvář. Nevypadal, že je na to zvyklí, ale velmi rychle si na to navykl a už se tak překvapeně netvářil. Za zády jsem uslyšela tiché kroky a otočila se na Mirana, který se lehce pousmíval a opíral se o zeď. I Flaym se mi podíval přes rameno a pohlédl na mého drahého Vlka. ,,I pro tebe něco mám Mirane."

,,Pro mě?"  Podivil se a hledal oporu u mě, ale já jen pokrčila rameny a dál se usmívala. ,,Já meč moc nepoužívám," vymlouval se marně. Flaym zpod stolu vyndal dokonalý meč, který jsem vídala v Miranově vesnici i u ostatních seveřanů.

,,Fascinuje mě vaše kultura i zbraně a proto jsem udělal přesný styl vašich zbraní i s menšími úpravami. Čepel se jen tak neztupí, rukojeť by ti měla padnout do ruky a záštit by měl být tak akorát dlouhý," vysvětloval zatímco si Miran meč zkoušel. Byl tak akorát dlouhý a podle všeho i perfektně vyvážený. Vlk bříšky prstů pohladil vyryté runy. ,,Nara vymyslel ten nápis," objasnil když se Miran překvapeně podíval.

,,Vlk severu," přečetl nahlas a s úsměvem se podíval na mě. Trochu jsem se zastyděla a proto jsem oči obrátila ke svým botám. ,,Děkuji, ale nebylo třeba." 

,,Měl jsem pocit, že by ti to mohlo připomínat domov," Flaymův tón byl výmluvný a trochu zklamaný. Měl pocit, že se Miranovi jeho práce nelíbí. Veron říkal, že už od mala špatně snáší kritiku a vždy má pocit, že dělá něco špatně. Drkla jsem do Mirana loktem a dala mu najevo, aby mu to pochválil.

,,Lepší zbraň jsem jakživ neviděl," řekl rychle. Zabralo to a Flaym se lehce pousmál. Miran si připevnil meč k pasu a pozoroval jak si své zbraně beru já. 

,,Co na to říkáš?" Zeptal se Flaym když jsem si zbraně zkoušela rychle vyndávat a držet v ruce. Byli lehké a navíc se perfektně drželi. Veron měl pravdu, Flaym byl výborný kovář a navíc skvělí přítel. Přepadl mě ovšem splín když jsem viděla jak si zbytek mé party vybírá zbraně. Sice jsem před Miranem předstírala, že si na tu noc ani nevzpomínám ale byla to lež, moc dobře jsem si na to vzpomínala. Dokonce jsem měla pocit, že by jsme tam chodit neměli. Byla jsem si jistá, že se tam něco semele ale nemohla jsem to říct před nimi. Kéž bych to tenkrát věděla.

Doufám, že vás potěším informací, že Kroniku půlnoci jsem včera dopsala a vrhla jsem se na Kroniku stínů.

Kronika půlnociKde žijí příběhy. Začni objevovat