27. Studium

1.4K 97 3
                                    

,,Loutkařská magie, ty vole!" Zanadával si Raven a prohrábl si vlasy. ,,To je zase pitomost!" 

,,Zase si stěžuješ?" Mystik přecházel sem a tam o patro níž a louskal knihu o sněhové magii. Magie ledu a sněhu bylo něco úplně jiného. 

,,Souhlasím s ním, je to nesmysl," zavrčel nevrle Drogan. Taky měl toho čtení plné zuby. Podívala jsem se na něj. Seděl na žebříku u nejvyšší police a četl nějakou zaprášenou knihu. ,,K čemu mi bude louskání magie, kterou už nikdo nepoužívá." 

,,Naro? Něco jsem našel," Seth nasel v náručí velkou starou knihu kouzel a položil jí na stůl přede mě. 

,,Půjdeme s Droganem do zakázané sekce," nabídl se Raven a odešli společně. Když jsem osaměli podívala jsem se na svého bratrance. 

,,Co máš?"

Ukázal na jednu ze starých magických schopností. ,,Magie převzetí podoby." 

,,Jako ovládá Miran?" 

,,Tohle není ono. Je to dost děsivá magie, která se nedá porazit," četla jsem ta slova, která mi říkal ,,ten co tě napadl tuto magii ovládal a nemohla si ho porazit, protože sis to neuvědomila." 

,,Nerozumím." 

Ukázal na další řádek, který tam byl zjevně dopsán později: ,,Tady se tvrdí, že mága který ovládá moc převzetí podoby se dá zabít pouze tak, že si uvědomíš, že je to pouze kopie. Výrazy, slova či postoje... Začne ztrácet svou moc a změní se zpět. Tenhle je ovšem silný, přebere podobu někoho koho dobře znáš a ví o něm hodně- Mirana, Ravena, Xantha nebo ostatních..." odmlčel se ,,musíš si v boji s ním ujasnit priority, například se na něco zeptat a když odpoví špatně budeš to vědět." 

,,Kdy jsem se poznali?" 

,,Za dva dny to bude přesně rok. Bylo to na zápraží téhle knihovny kdy jsem do tebe omylem narazil," řekl to přesně bylo jasné, že to je on. ,,Byl jsem si jistý, že si to vyzkoušíš," usmál se. Rozesmála jsem se a naklonila se přes zábradlí. 

,,Co to tam zase dělají?" Ozval se Proxim z opačné strany. Kolem něj zářilo jasné světlo a kolem polic poletovala světluška, která hledala knihy. Viděla jsem Xantha jak se naklonil ze žebříku a oči upřel na Drogana a Ravena, kteří se rvali o jednu z knih. Nadal seděl dole u stolu zahrabaný v knihách, které mu rozkopaly. 

,,Tak a dost!" Zornice se mu zúžily a oba je probil bleskem, který přišel odnikud. Oba se roztřásli a pak upadli na zem. ,,Spratci," odfrkl si podrážděně a usadil se zpět na své místo. 

,,Co to bylo?" Vyděsil se Seth když to viděl. ,,Nic neuděláte?" Nechápavě hleděl jak jsem se bez zájmu opřela o opěradlo a dál zkoumala magii používající různé runy.

,,Dostali co si zaslouží a raději se do toho nemíchej, nic se jim nestalo... Na to mají moc tuhý kořínek," odpověděla jsem a otočila stránku. Seth to zřejmě nebyl schopen pochopit, protože se co dvě minuty díval jestli se zvedají, ale oni tam stále leželi a občas jimi projel elektrický šok tak se otřásli. ,,Nemusíš na ně stále koukat, nic jim není." 

,,Vážně?" 

Objevil se Xanth, který od rána prolézal všechny police. ,,Malý elektrický šok jim nic neudělá, alespoň jsou chvíli zticha. Mimochodem jsem našel něco o tom jak se bránit telepatům." 

,,Já našel telekinezi, ale vzhledem k tomu, že jí ovládáme všichni," shodil knihy v polici Proxim a pak je pomocí kouzla telekineze dal zpět ,,tak je to dost zbytečné o ní víc hledat."

,,Jen to najdi, může se hodit každá informace," odpověděl Mystik, který se vznášel v prázdném prostoru mezi zemí a střešním oknem. Proxim protočil panenky a hledal dál. Seth hleděl na Mystikova křídla s údivem a respektem. 

,,Copak?" Zeptala jsem se když jsem si všimla jak je fascinovaný. 

,,Moc přeměny umí pouze nejmocnější mágové." 

,,Mystik je jeden z nejsilnějších, Sethe, mohl by ses od něj hodně naučit," řekl Xanth a podíval se na něj svým hadím pohledem. Můj bratranec polkl a znejistěl, Xanth byl pro mnoho lidí děsiví svým netradičním vzhledem a Seth ho viděl poprvé, takže ho zneklidňoval. ,,Nemusíš se mě bát, ty zuby používám jen na nepřátele," zakřenil se na něj Had. 

,,Omlouvám se jestli tě to uráží, ale já... Mám strach z hadů." 

,,Hadí démon děsí i odvážnější, takže se neomlouvej," uklidnil ho a opřel se o žebřík a dál listoval v knize. ,,Má matka byla jedna z těch odvážných a jen díky tomu jsem na světě já," usmál se. Seth mu úsměv oplatil a trochu se uvolnil, zřejmě pochopil, že Xanth Cane je naprosto neškodný a je jeho přítelem. 

,,Četl jsem o hadích démonech, ale nikdy jsem žádného neviděl... ty ano?" Xanth zvedl oči od knihy a podíval se na Setha vážným pohledem. ,,Chci říct, jestli si viděl svého otce?" 

,,Viděl, jsem otcův oblíbenec, protože vypadám jako člověk. Naposledy jsem se s ním setkal nedávno." 

,,Jak vypadá?" 

,,Horní část těla lidská a od pasu dolů hadí ocas pokrytý stříbrno-modrými šupinami, ruce, tělo i oči má pokryté náznaky modrých šupin; oči jasně tyrkysové se štěrbinami, husté inkoustové vlasy se zapletenými copy, dlouhý rozeklaný jazyk a jedové zuby i sliny... Matka měla to štěstí, že se do ní zamiloval a dal jí protijed, aby jí jed neotrávil." 

,,Ale jak spolu..." 

,,Spali?" Zasmál se. ,,Králové mají moc svou podobu měnit." 

Seth nenacházel slova a pusou klapal naprázdno, tak jsem mu to vysvětlila i já. ,,Xanth je královského rodu a není sám. Drogan je synem Dračího krále, ten má tu samou schopnost jako hadí démon." Ano Sethe, máme dva členy královských rodin v cechu... Neobvyklé leč účinné.

,,Nemusíš se tvářit takhle, nikdo se mi neklaní, protože se mě bojí," Xanth to bral s humorem a poškrábal se ve vlasech. Copánek se třemi železnými korálky mu poskočil sem a zase se vrátil zpět. ,,Nakonec se mé prokletí stalo mou zbraní," mezi zuby se mu mihl rozeklaný jazyk, kterým si olízl koutek úst. Seth se otřásl a vypadal zděšeně.

,,Uklidni se, zvykneš si," naklonila jsem se k zábradlí a ukázala na Drogana, který byl stále mimo ,,tady náš Dračí princ má fóbii z hadů a zvykl si na našeho milého Xantha i jeho přátele," ujistila jsem ho a podívala se na Mystika jehož boty se zapřely na zábradlí vedle mě. Křídla se složila za zády, ale on nepřestával hledět do knihy. 

,,Něco mám, Měsíční magie- fáze měsíce," přečetl nahlas ,,ta magie je podobná jako Proximova akorát místo magie hvězd používá měsíc." 

,,Proti měsíci se dá bojovat jak?" 

,,Všemi způsoby, žádná velká magie to není," pokrčil rameny a knihu vrátil kouzlem tam kde jí vzal. ,,Jdu hledat dál." 

,,Myslel jsem," řekl Seth když se vzpamatoval z toho, že Mystik používá křídla ,,že Proxim používá jen světlo."

,,Také ano, světelná magie je propojená se vším co tvoří světlo... magické formule hvězd jsou pouhou formalitou," vysvětlil mu s ochotou Proxim a ukázal mu základní formuli souhvězdí Velkého vozu. Seth z toho měl neskutečnou radost. Sledovala jsem ho a usmívala se, protože jsem měla radost, že mu práce se Stíny činí takové potěšení.

Kronika půlnociKde žijí příběhy. Začni objevovat