FİNAL - 2

7.8K 212 156
                                    

Playlist - Müslüm Gürses / Affet

Not - Finalin son partıdır.


...

Sabah uyandığımda hala rüyada gibiydim. Gerçekten iyice emin olmak için odamın kapısında dikilip bir süre etrafı izledim. Evde huzur ve güven ortamı hakimdi. Çağan koltukta yüz üstü sızıp kalmıştı. Onu uyandırmadan babamın kaldığı odaya adımlayıp uyanık olduğunu gördüm. Gardırop önünde gezip bir şeyler karıştırıyordu. Bir kaç pantolon ve eşofmanı evirip çevirdi. Ona bir kaç beden küçük görünüyorlardı.

"Onlar sana sığmaz ki." dedim uykudan esnerken.

Bana yakalandığında elindekileri saklamaya çalışsa da, başaramamıştı. "Çocuğa vereyim dedim, üstü başı hep çamur..."

Zengin veledi, serseri ve zırtapozdan tekrar çocuğa terfi etmişti Çağan. Babamın iyi biri olduğunu biliyordum. Hafifçe gülümsediğimde, dolabın kapağını kendine siper etti. "Aç açıkta bırakacak değiliz herhalde." Yüksek sesle aldığı nefesini duydum. "Çocuk! Çocuk kalk!"

Evde resmen gürlerken, başımı Çağan'ın olduğu yöne uzattım. Uykusundan korkarak sıçramıştı. İlk önce bilmediği yabancı ev onu tedirgin etti. Sonra şaşkın gözleri beni buldu. Sevecenlikle parlamışlardı. Ellerini saçlarının arasında gezdirip bana gülümserken, babam tekrar bağırdı. "Uyan artık, kış uykusuna mı yattın!"

Çağan patır patır bu tarafa yürürken ona babamı işaret ettim. Babamın ona verdiği kıyafetlerin başında dikildiğinde hala şaşkındı. "Giy bakalım olacak mı?" dedi babam "Evde pis pis dolaşma." Sonra bana döndü, askere emir veren sesi gözle görülür ölçüde yumuşamıştı. "Bizde kızımla kahvaltı yaparız. Ama önce o da evde böyle dolaşmayı bıraksın."

Yediğim lafla üzerimdeki tayt ve tişörtüme baktım. Uyurken giydiğim kıyafetlerdi. "Tamam hemen giyineyim ben."

Odama girip üstüme bir kot ve kazak geçirip çıktığımda, babam mutfakta Çağan hala onun odasındaydı. Çağan'ın olduğu tarafa doğru süzüldüm. Başımı odaya uzatır uzatmaz, kahkaha atmamak için ağzımı kapatmıştım. "Çağan bu ne?"

"Garip lekeleri var." dedi pijama altına bakarken.

Alay ederek sırıttım. "Ayıcıkları çok tatlıymış."

Birden kıpkırmızı oldu. Eşofmanı hırsla belinden aşağı indirirken, sırtımda babamın göbeğini hissettim.

"Lan! Bu çocuk neden çıplak!"

Çağan'ın utanmaktan kızaran hali, korkudan solarken eşofmanı tekrar giymeye çalışıyordu. Babama doğru başını eğdi. "Yanlışlık oldu efendim, çok yanlış..."

Neşeli bir kahkaha attım. Çağan'ın yüzündeki panik ve babamın zamanlaması çok komikti. Birbirlerine girecek gibilerden, ikisi de aynı anda bana baktı. Babamın söyledikleri biraz üzücüydü. "İlk defa güldüğünü görüyorum."

"Çok güzel değil mi?"

Babam, Çağan'a ters bir bakış yollarken kahkahalarımı kendi odama doğru sürdürdüm.

İKİ ATEŞ ARASINDA (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin