17. BÖLÜM

9.1K 567 279
                                    

Multimedia - GOTIK/ DILARA

Playlist - Birdy/ Skinny Love

....

Koridoru garip bir koku ele geçirmişti, evinize ait olamayacak kadar yabancıydı. Odamdan çıkar çıkmaz boğazımı doldu ve gözlerimi yaktı. Tüm duyularım bunun kaynağını ararken Çağan'ın oda kapısının altından sızan dumanları gördüm. İtfaiye alarmları eşliğinde kapısına yüklenip açtım ama çok farklı bir manzara beni bekliyordu. Yerde adım atacak yer olmadığından birkaç saniye öylece kalakaldım.

Etrafa saçılmış alkol şişeleri halıda, koltukta, masada, gözümün gördüğü her yerdeydi. Tüm odayı sis bulutu gibi sigara dumanı sarmıştı. Tüm güdülerim burayı hemen terk etmem gerektiğini söylüyordu. Evde yangın çıkma ihtimalini ve Çağan'ın yanışını hayal ettim. Sonuçta alevler benim odamada sıçrayabilirdi.

Nefes almamı engelleyen dumanlara daha fazla dayanamadığımdan şişelerin üzerinden atlayıp perdeleri ve pencereleri açtım. Temiz hava içeriye akın etti. Dumanların çıkış yerine döndüğümde odaya girdiğimden beri kaçındığım manzara karşımdaydı. Çağan uyumakla sızmak arasında yatağına kıvrılmıştı.

Komidinin üstündeyse yarı yarıya içilmiş içki şişesinin yanında bazısı içilmiş bazısı telef edilmiş sigara izmaritleri hala yanmakta ve evi yakmaya yaklaşmaktaydı. Yangın yoktu, yanlış alarm vermiştim. Şişede kalanları izmaritlerin üzerine döktüğünde söndüler. Az kalsın cam şişeyide Çağan'ın kafasında kıracaktım ama kıvranışları beni durdurdu. Şişeyi komidine geri koyup uyuyan haline baktım.

Kolunu yastığının üzerine atıp "Lidya..." dediğinde uyandığını sanıp geri çekildim ama kapalı gözlerini görünce sayıkladığını anladım. Yastığını koluyla çekip masum bir öpücük kondurdu. Yastıkta halinden memnun uslu uslu duruyordu. Sonra hareketleri değişmeye başladı.

Bir bacağını üstüne atıp yastığa iyice sarılıp sıkıyordu. Ya öldürecek, ya başka şeyler yapacaktı. Masum yastığı öpücük yağmuruna tutunca ikinci şık daha yakın geldi. Tüm bunları yaparken adımı sayıklaması ise bir tabur şeytanı başıma topladı. Zavallı yastığı kurtarmak içim atılıp ucunu tuttum. Çağan uykuda olmasına rağmen sıkıca tutup bırakmıyordu. Bir kaç kez çekiştirsem de tutunmaya devam etti.

Son kuvvetimle yarısına kadar çekmeyi başarmıştım. Yastık hala sapık hareketlere maruz kalıyordu. Bana kurtar beni der gibi baktı. Çağan ise onu için umursamadan köşesinden bir ısırık aldı. Gördüğü rüyadan korktum. Sapıktı. Sapık.

İçimdeki mahalle teyzesiyle birlikte bağırdım. "Bırak ulan kızı!"

Tiz ve yüksek sesim odada yankılanınca gözleri anında açıldı. Kırpıştırdığı boncuk boncuk gözleriyle etrafı taradı. "Gerçek miydi?"

Anlık fırsatla gevşeyen kollarından yastığı kurtarıp suratının ortasına yapıştırdım. Geri çektiğimde hala şaşkın şaşkın yatıyordu. "Rüyaymış." dedi.

Anında bir darbe daha vurdum. Hızımı alamayıp yorulana kadar yastığı kafasına geçirirken durmamı bekledi. Nefes nefes kaldığımda bıraktım. Çağan sanki hiç bir şey olmamış gibi sakin sakin kalkıp yatağında oturdu. "Hayatımda gördüğüm hem en kötü, hem en iyi uyandırmaydı." dedi.

Sesi uykudan çatlamıştı ve yüzüme bakmıyordu. Benimle ilgilenmeyip komidinin üzerinden şişeyi alıp ağzına dikti. İçinde bir damla bile olmadığını anlayınca geri koyup suladığım sigara leşlerine boş boş baktı. Omuz silkip kolunu yatağının altına uzattı. Elini aranır gibi gezdirdikten sonra bir şişeyle çıktı. O yatağın altında neler olduğunu merak etmiştim ama şaşkınlıkla bakışlarımı ondan ayırmadım. Gözlerimin önünde açtığı şişeyi içti.

İKİ ATEŞ ARASINDA (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin