5.BÖLÜM

16.9K 1.1K 356
                                    

Multimedya - KIRLANGIÇ

Playlist - Kelly Clarkson / Because Of You

....

Sabah uyandığımda Çağan yanımda yoktu. Ağlamaktan ağrıyan başım ve şişmiş Boğaz'ım olmasaydı, dün geceyi bir rüya sanabilirdim. Gerçekliğe dair tek kanıtım acıydı. Bir güne daha hoş olmayan duyguların getirdiği yalnızlıkla başlamıştım.

Annemi aradım ama evde bir kaç tur attıktan sonra pes edip yokluğunu kabul ettim. Kavgadan sonra Yavuz'un peşinden dramsak bir koşu yapmış ve gece eve dönmemişti.

Hafta sonu olduğu için okul dışında evden çıkmaya bir sebebim yoktu. Okul olsaydı bile gidebileceğimi sanmıyordum. Çünkü varlığım okuldakilerin ruh ve beden sağlığı için kötü sonuçlar doğurabilirdi.

Tekrar yatağıma dönüp boş boş oturduktan sonra sıkıntıyla debelendim. Aklıma yapabileceğim hiç bir şey gelmiyordu. Arayabileceğim tek arkadaşım Ela'yı çağırmaktan başka bir şey bulamadım. Ela sadakat ve yalakalık becerileri üst seviyede olan nadir insanlardandır. Kötülük yapmak istese bile tam olarak beceremez. Ela'nın sabah neşesi dolu sesi beni hemen kabul etti.

Banyoya girip dışarı çıkmaya hazır bir Lidya olduğumda aynaya şımarık bir göz kırpma yolladım. Siyah, beyaz ve gri Lidya'lar bana aynı şekilde karşılık verdi. Zıplaya zıplaya merdivenlerden inip aşağı katta Ela'nın gelmesini bekledim. Evden dünden kalma huzursuz tozlu havası burnuma dolduğunda buradan uzaklaşarak ne kadar doğru bir seçim yaptığımı anladım.

Sadece ufak bir aksaklık kararımı gölgeleyecekti. Çalan kapıyı açtığımda Ela'nın yanında bir fazlalık vardı. Ben ona kısaca Aras diyorum. Ela, onun yanında parıl parıl bir gülümsemeyle duruyordu. Ela'ya tam tersi bir yüz ifadesiyle karşılık verdim. Bozulan yüzümü anlayıp Aras'a kısa bir bakış attıktan sonra aralık kapıdan içeriye girip bizi Aras'ın duyamayacağı bir noktaya çekti. "Onu neden getirdin?" dedim.

Ağzından yılan gibi bir sus sesi çıkartıp "Sessiz ol duyacak." diye sızlandı. "Aras'a iyi davran. Yok yok... İyi davranmasanda olur. Kötü davranma benim için yeterli."

Biriyle arkadaş olmanın böyle yükümlülükleri vardı. Yüzüm ekşi bir şey yemiş gibi çarpıldı. " Neden?"

"Aras." diyerek gözlerimin içine baktı. Adını söyleyiş şekli bir garipti. Kutsal bir ismi anar gibi gelmişti. Yüzü biraz kızarırken mahçup bir ifade takındı. "O tam hayallerimin erkeği."

Ona yakıştığından beri Ela'dan böyle bir itiraf bekliyordum ama şaşırmış gibi yaptım. Ağzımı abartıyla ayırıp "Hiç fark etmedim." diye cevap verdim.

Israrlı bir kararlılıkla karşımda dikilip gerçek bir cevap bekliyordu. Buna mecbur değildim ama üçlü bir grup olmayı kabul etmek zorunda kaldım. Kafamı onaylarcasına aşağı yukarı sallayınca sevinçli bir çığlık attı. "Beraber kahvaltı yapmaya gidelim. Aras Nasıl oldu da benimle gelmeyi kabul etti hala bilmiyorum ama senin yanımda olman daha iyi oldu." diye elimi tutup çekiştirmeye başladı.

İnce sesiyle cıvıldaşıp duruyordu. "Onun yanında kendimi çok gergin hissediyorum. Konuşmak için konular aç, benim Hakkı'mda ağzını arasanda çok iyi olur."

Ardı ardına bir sürü şey sıralarken peşinden robot gibi yürüdüm. Elimi verip kolumu kaptırmıştım. Aras ile olma fikri pek hoşuma gitmese de Ela için kabul ettim.

Bir kaç saatin sonuna doğru hayatımda ilk kez bir günü normal bir şekilde geçireceğime dair içime bir umut doğmuştu. Lavaboya gitmek için masadan kalkıp onları biraz Başbaşa bırakmak istedim ama çıkışta Aras beni bekliyordu. Bana bir şey söylemek ister gibi yutkununca ona fırsat tanımadan atıldım. "Ela ile durumlar Nasıl?"

İKİ ATEŞ ARASINDA (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin