Saçmalama

25 0 0
                                    

Unutmak çok büyük bir eylemdir, anlamı öyle kolay sığamaz sözlüklere. Bazen küllükte sigaranı unutursun, yüreğinde eksilmeyen yüreğin tersine.    Hayatta herbir şeyi unutursun da, unutmaya çalıştığın o yüreği bir şekilde silemezsin beyninden. İşte bunun sözlükte bir anlamı yok.
Küllük demişken, bugün kaç sigara içtin? Dur tahmin edeyim, hiçbirisi içini yakmadı, öyle değil mi ? Senin sigaraların içini ısıtan cinstendi, benimkilerse içimi yakan cinstendi bugün. Burada sigara kapıştırmayacağım tabi ki de. Ama ben artık verdiğim sözleri tutamamaktan, şarkıların kezzap kadar yakıcı olmasından bıktım.
Aşk güzel bir olay değil demişti, biri zamanında. Ve bense ona: "Saçmalama, birini gerçek anlamda sevmek hayattaki en güzel olay.", demiştim. Görüyorum ki aşk, sözlüklere yanlış kazınmış. Zaten sözlüklerde yazan hangi tanım doğru ki? Neyse konumuz bu da değil..
Bugün biri geldi yanıma, dediği cümle canımı çok yaktı. "Noldu sana Tartuç, gülüşünü çalmışlar?"
Nolmuştu ki bana, gülüşümü o mu çalmış yoksa? Belki de tüketilen her bir sigara gülüşlerimi tüketti. Çok sorgulama beni, yazılarımın karmaşıklığı gibi her şey. O ne kadar karmaşıksa, Tartuç biraz aşık, zaten herkes bu duruma alışık.. Sonra da işler biraz Sadri Alışık, dedi Kalben.

Senliğinde erimiş bir şarkı benliğiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin