Sorun (değil)

71 2 2
                                    

'Aşk bitmiyor; ama yetmiyor.'

Hangimiz bu yolda hatasızdık? Kusursuz bir aşkı ararken kendi kusurlarımızı nasıl sakladık? Herkes sevebilir, sevmek kolaydır aslında. Ama sevmek yetmez kimi zaman. Sen öyle sanarsın, onu sevmek her şeye bedeldir. Onu sevmenin yeterliliğine inandırmışsındır kendini. Ama yetmiyor. Ne yazık ki Attila İlhan'ın dediği gibi: "Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur, insan bir akşam üstü ansızın yorulur." İnan seni sevmeye yoruldum artık. Alttan alan taraf kaybediyor malesef. 'Sorun değil' cümlesi bile gizleyemiyor kırgınlığını ve yetmiyor sana olan hislerim 'sorun değil' demeye.

Neden kaybediyoruz aslında biliyor musunuz? Fazla alttan alıyoruz ve 'sorun değil' kotamızı hep aşıyoruz sevdiğimize. Kotayı aşmanın bedeli de ağır oluyor. Yıpranıyoruz,yoruluyoruz. Karşı tarafın umursamazlığı yakıyor canımızı. Ama biz vazgeçemiyoruz şu laftan: 'O beni her şeye rağmen seviyor.'

Olur da bir gün çıkarlarsa hayatımızdan, her şeye rağmen sevmiyorlar. Hatta siz binlerce kez alttan aldığınız halde, onlar ilk hatanızda: "Hayır, sorun." diyorlar ve "değil" kelimesi fazla geliyor ruhlarına. Sevmek yetmiyor. Görmen lazım sevdiğini biraz, hissetmen lazım içinde. Sevmek için değil, onun varlığı için sevmen lazım onu. Biri olsun diye değil, 'O' olsun diye sevmen lazım.  Yorulmadan, usanmadan, yıpranmadan, yıpratmadan sevmen lazım. 

Ve sen sevdiğim, "sorun değil" kotamın son söylenme tarihini doldurdun bugün. Artık alttan değil, sana olan hislerimden alıyorum her geçen gün.

Senliğinde erimiş bir şarkı benliğiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin